Μπατίστ: “Ο Σάσο με συγχώρησε, ελπίζω και οι υπόλοιποι” (vid)
Ο Μάικ Μπατίστ αποτέλεσε όλη την προηγούμενη εβδομάδα τον αρνητικό πρωταγωνιστής μιας σοκαριστικής σκηνής, καθώς πάτησε εκούσια στο κεφάλι τον Σάσο Όζμπολτ. Το εν λόγω περιστατικό έκανε το γύρω της Ευρώπης κι αμαύρωσε το προφίλ του 33χρονου Αμερικανού, ο οποίος προσπαθεί ακόμη να το ξεπεράσει.
Στο μπάσκετ πάντοτε παίζουμε υπό πίεση. Υπάρχει εκνευρισμός, τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα και την περασμένη εβδομάδα έχασα την αυτοκυριαρχία μου. Ωθήθηκα στο ανώτερο επίπεδο αντίδρασης, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Οταν δεχόμουν προκλήσεις σε άλλα παιχνίδια, πάντοτε έβρισκα τρόπο να συνεχίζω να παίζω και μάλιστα, πιο δυνατά “, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Eurosport ο άσος του “τριφυλλιού” και συμπλήρωσε: ”
Από τη στιγμή που επιτρέψεις στην πίεση να σε κυριεύσει, τότε χάνεται το παιχνίδι. Οι αντιδράσεις σου δεν είναι οι πρέπουσες και εάν κάνεις μία ανοησία δεν μπορείς να την πάρεις πίσω. Μίλησα με τον Σάσο, του ζήτησα συγγνώμη και με συγχώρεσε. Θα ήθελα να συμβεί το ίδιο και με τους φιλάθλους και τα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ “.
Ο Μπατίστ μίλησε επίσης για την 8ετή παρουσία του στην Ελλάδα: ” Βρίσκομαι στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό, όλοι το ξέρουν αυτό. Θα μπορούσα να μιλάω πολλές ώρες για τους λόγους που με κράτησαν εδώ τόσο καιρό, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σαν οικογένεια και η Ελλάδα για εμένα είναι το δεύτερο σπίτι μου μακριά από τις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο αισθανόμουν όλο και πιο άνετα με τη διοίκηση, με τους συμπαίκτες μου αλλά και γενικότερα τους Ελληνες. Ηταν μία καθοριστική εμπειρία για εμένα. Κάθε μέρα απολαμβάνω την κάθε στιγμή “.
Για τον Αμερικανό μίλησε και ο αναμορφωτής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς: ” Καταλαβαίνει τι πραγματικά σημαίνει ο Παναθηναϊκός. Πιστεύω ότι όλοι οι φίλαθλοι συμπαθούν τον Μάικ. Πάντοτε προσπαθεί να δώσει τα πάντα και είναι ο μοναδικός ξένος παίκτης του Παναθηναϊκού που έχει εκτελέσει χρέη αρχηγού σε κάποια παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι τον πιστεύουμε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου με τον Μάικ“.