Black jack και ρεκόρ για τους Celtics
Το πιο επιτυχημένο ξεκίνημα σε μία σεζόν στην ιστορία τους πραγματοποιούν οι Boston Celtics. Oι πρωταθλητές έφτασαν τις 21 νίκες σε 23 ματς περνώντας και από την Washington. Δεύτερη νίκη την τρέχουσα περίοδο των Jazz επί των Blazers με πρωταγωνιστή τον Okur. Στο 10-0 έφτασε το αήττητο σερί των Mavericks με αντιπάλους τους Bobcats.
Ο,τι δεν κατάφεραν οι Bill Russell, Larry Bird και Bob Cousy το πέτυχε η παρέα των Kevin Garnett, Paul Pierce και Ray Allen. Οι Boston Celtics πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα σε μία σεζόν της ιστορίας τους σημειώνοντας την 21η νίκη σε 23 αγώνες. Το… black jack για τους πρωταθλητές σημειώθηκε στην Washington με τον εμφατικότερο τρόπο. H τελική διαφορά των 34ων πόντων δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανάλυσης και κριτικής της συγκεκριμένης αναμέτρησης.
Οι Celtics σημείωσαν τη 13η συνεχόμενη νίκη με τους Αllen και Pierce να πετυχαίνουν από 22 πόντους και τον Garnett να αγγίζει το triple-double σε τρεις περιόδους (11π., 12ρ., 7ασ.). Σε ακριβώς αντίθετη πορεία κινούνται οι Wizards οι οποίοι έχουν κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας τους με 4 νίκες και 16 ήττες. Ο Caron Butler με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.
Οι αναμετρήσεις των Mavericks με τους Bobcats έχουν διαρκώς το ίδιο αποτέλεσμα. Για δέκατη διαδοχική αναμέτρηση νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Dallas με τους Jason Terry (26π. 11 στην 4η περίοδο) και Dirk Nowitzki (23π, 13ρ., 5ασ.) να κάνουν θαύματα. Ο Γερμανός σούπερ-σταρ πέτυχε και το καθοριστικό τρίποντο, 30 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με το οποίο η ομάδα του σφράγισε τη νίκη. Η ομάδα της Charlotte υπέστη πέμπτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα παρά τους 27 πόντους και τα 17 ριμπάουντ του Emeka Okafor.
Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Mehmet Okur και τον Κώστα Κουφό στον πάγκο οι Utah Jazz επικράτησαν για δεύτερη φορά, σε ισάριθμα ματς, των Blazers την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Τούρκος forward πέτυχε τους 21 από τους 27 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο και είχε άξιους συμπαραστάτες τους Paul Millsap (17π., 12ρ. δέκατο σερί double-double) και Deron Williams (14π., 11ασ.). Τρεις παίκτες των Blazers τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο λόγος για τους Brandon Roy (33π.), LaMarcus Aldridge (22π.) και Rudy Fernandez (10π.).
Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Utah Jazz – Portland Blazers 97-88
Dallas Mavericks – Charlotte Bobcats 95-90
Washington Wizards – Boston Celtics 88-122
Οι βαθμολογίες σε Ανατολή και Δύση
Northwest Division
Denver 15-7
Portland 15-8
Utah 14-9
Minnesota 4-17
Oklahoma City 2-21
Pacific Division
L.A. Lakers 18-3
Phoenix 13-10
Golden State 7-15
Sacramento 6-16
L.A. Clippers 4-17
Southwest Division
Houston 14-8
New Orleans 12-6
San Antonio 13-8
Dallas 12-9
Memphis 7-15
Atlantic Division
Boston 21-2
New Jersey 11-9
New York 10-12
Toronto 9-12
Philadelphia 9-13
Central Division
Cleveland 19-3
Detroit 11-9
Chicago 10-11
Milwaukee 9-15
Indiana 7-14
Southeast Div.
Orlando 17-5
Atlanta 12-9
Miami 12-9
Charlotte 7-16
Washington 4-16