Ο Μπογκντάνοβιτς πέτυχε 'βολή' τριών πόντων λόγω... σκουπόξυλου και νίκησε τους Λέικερς

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς αναγκάστηκε να μάθει από την αρχή στην Παρτίζαν πώς να σουτάρει, χάρη σε ένα... σκουπόξυλο. Μερικά χρόνια αργότερα, το μάθημα φάνηκε χρήσιμο για να νικήσει τους Λέικερς.

Ο Μπογκντάνοβιτς πέτυχε 'βολή' τριών πόντων λόγω... σκουπόξυλου και νίκησε τους Λέικερς
AP PHOTO/STEVE YEATER

Οι Σακραμέντο Κινγκς απέκτησαν τα δικαιώματά του στο draft του 2016. Μαζί και του Γιώργου Παπαγιάννη. Δύο χρόνια αργότερα, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς υπέτασσε τον Λεμπρόν Τζέιμς και τους Λος Άντζελες Λέικερς, έστω κι εν τη απουσία του 'βασιλιά'.

Δεν ήταν εύκολος ο δρόμος. Μπορεί να ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σερβίας, μπορεί να κατέκτησε 4 αργυρά μετάλλια με τους 'πλάβι' και να έφτασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε, όμως η όποια επιτυχία του οφείλεται και στη δουλειά που έριξε όλο αυτό το διάστημα.

Τόση δουλειά που έπρεπε να ξαναμάθει τα βασικά του μπάσκετ από την αρχή. Για παράδειγμα, έπρεπε να μάθει να βάζει μεγαλύτερη καμπύλη στο μακρινό σουτ και γι' αυτό ο προπονητής του στην Παρτίζαν, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, πήρε μία σκούπα, ανέβηκε σε μία καρέκλα και του είπε 'ρίξε'.

Ο Μπογκντάνοβιτς πέτυχε 'βολή' τριών πόντων λόγω... σκουπόξυλου και νίκησε τους Λέικερς

Όσο απλοϊκή κι αν φαίνεται αυτή η μέθοδος εκμάθησης σουτ τριών πόντων, τόσο αποτελεσματική ήταν. Ο Μπογκντάνοβιτς έμαθε να αποφεύει τις τάπες (είτε με... σκούπα είτε με χέρια αντιπάλου) και το αποτέλεσμα 3 χρόνια μετά φάνηκε σε μία άλλη προπόνηση, εκείνη τη φορά με τα χρώματα των Κινγκς.

Ο rookie της ομάδας άρχισε να σουτάρει δίχως αύριο έξω από τη γραμμή του τριπόντου, με αποτέλεσμα να ευστοχήσει 20 φορές και μάλιστα όχι από την ίδια θέση. Μόνο που οι 20 φορές ήταν διαδοχικές, χωρίς ούτε ένα άστοχο σουτ ενδιάμεσα!

Όλα αυτά αναπόφευκτα πέρασαν από το μυαλό του το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο Νεμάνια Μπιέλιτσα του έκανε την επαναφορά 4'' πριν από το τέλος του αγώνα με τους Λέικερς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 116-114 και οι γηπεδούχοι, που έκαναν ντεμαράζ στην 4η περίοδο από το -15, κρέμονταν από τα χέρια του Μπογκντάνοβιτς.

Ο 26χρονος Σέρβος των 198 εκατοστών και των 20 πόντων μέχρι τότε στήθηκε στην κορυφή για να σουτάρει τρίποντο, έχοντας απέναντί του τον Τάισον Τσάντλερ των 216 εκατοστών (και του μεγάλου εκτοπίσματος) να του καλύπτει το οπτικό πεδίο. Κανένα πρόβλημα. Ένα βηματάκι προς τα πίσω και ξεπέρασε τα χέρια του Αμερικανού σαν να ήταν... σκούπα!

Το 117-116 ήταν γεγονός και 'βασιλιάς (έστω και για μία νύχτα) στο Σακραμέντο ήταν ο Μπογκντάνοβιτς, όχι ο Τζέιμς.

Photo credits: AP Photo/Steve Yeater

News 24/7

24MEDIA NETWORK