Μπορούν και χωρίς Nowitzki οι Mavericks
Από τη στιγμή που η μηχανή των Dallas Mavericks πήρε μπροστά, δουλεύει και χωρίς... βενζίνη.

Από τη στιγμή που η μηχανή των
Dallas Mavericks πήρε μπροστά, δουλεύει και χωρίς… βενζίνη. Στο ματς με τους Toronto Raptors, o
Dirk Nowitzki αγωνίστηκε μόνο δέκα λεπτά λόγω τραυματισμού, ωστόσο οι συμπαίκτες του έκαναν με το παραπάνω τη δουλειά τους. Επικράτησαν με
117-98 και πανηγύρισαν την
11η στη σειρά νίκη τους (117-98), επίδοση που αποτελεί την
τρίτη καλύτερη στην ιστορία τους. Με τρεις ακόμη θα ισοφαρίσουν το ρεκόρ της περιόδου 2002-03.
Οι Josh Howard και Eric Dampier φρόντισαν να καλύψουν επάξια το κενό του Γερμανού σούπερ-σταρ πλησιάζοντας από κοινού τις επιδόσεις του. Ο πρώτος σημείωσε 26 πόντους (4/6 τρίποντα), ενώ ο δεύτερος μάζεψε 14 ριμπάουντ. Πολύτιμη η συνεισφορά του Jerry Stackhouse, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο είχε 10/13 σουτ και 23 πόντους.
Από τους Raptors, ουδείς πέτυχε περισσότερους από 20 πόντους, ωστόσο πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό. Πρώτευσαν οι Chris Bosh και T.J Ford με 18 (ο πρώτος είχε επίσης 11 ριμπάουντ), ενώ 13 είχε ο Jorge Garbajosa και από 12 οι Andrea Bargnani-Joey Graham.
Στα παιχνίδια με… ελληνικό ενδιαφέρον, οι Phoenix Suns έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί των Houston Rockets, ενώ οι Orlando Magic επικράτησαν εκτός έδρας των Seattle Supersonics. Ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίστηκε έξι λεπτά (6:01)έχοντας τρία άστοχα σουτ (ένα ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα κλέψιμο) ενώ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μπήκε στο παρκέ μόνο για δύο λεπτά (2:06)δίχως να προλάβει να προσθέσει το παραμικρό στη στατιστική του.
Τα αποτελέσματα της ημέρας
Atlanta Hawks-Charlotte Bobcats 99-90
Cleveland Cavaliers- New York Knicks 98-101
Boston Celtics- New Jersey Nets 103-106
Dallas Mavericks-Toronto Raptors 117-98
Phoenix Suns-Houston Rockets 102-91
Utah Jazz-San Antonio Spurs 83-75
Seattle Supersonics- Orlando Magic 84-94
Golden State Warriors- Indiana Pacers 106-108
LA Clippers-Memphis Grizzlies 105-90