ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπουρούσης: “Τη ψυχή μας για μία αξέχαστη χρονιά”

Η νέα χρονιά ξεκινά για τον Ολυμπιακό με μεγάλες φιλοδοξίες. Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν θέλει να δώσει υπόσχεση στον κόσμο του συλλόγου, αλλά όπως ανέφερε οι παίκτες θα παλέψουν για μία αξέχαστη σεζόν.

Μπουρούσης: “Τη ψυχή μας για μία αξέχαστη χρονιά”

Στα πρώτα του λόγια στην ιστοσελίδα του συλλόγου ο διεθνής σέντερ τόνισε: “Διανύουμε μια περίοδο, που προσπαθούμε να ξεκουραστούμε και να “καθαρίσουμε” το μυαλό μας από το μακρύ καλοκαίρι που είχαμε με την Εθνική, προκειμένου να μπούμε έτοιμοι στην προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας και, στη συνέχεια, θα ξεκινήσουμε τη δουλειά στον Ολυμπιακό, με απαρχή την παρουσία μας στο Καρπενήσι. Αυτή η περίοδος δεν είναι για πολλά λόγια και αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τη δική μου ομάδα. Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, αλλά ακόμα κανένας μεγάλος στόχος δεν έχει επιτευχθεί. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, να βρισκόμαστε σε εγρήγορση από την πρώτη ως την τελευταία μέρα της σεζόν και να μας διακρίνουν η συγκέντρωση, το πάθος και η αποφασιστικότητα. Μόνο έτσι, θα χαμογελάμε εμείς στο τέλος”.

Οι οπαδοί του συλλόγου σίγουρα περιμένουν πολλά από την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Η γνώμη του Μπουρούση γι’ αυτό: ” Δε θέλω να δώσω καμία υπόσχεση στο κόσμο. Ιδίως, φέτος που ξέρω ότι έσπευσε μαζικά να αγοράσει διαρκείας και να είναι δίπλα μας σε κάθε ματς. Μαζί από την αρχή ως το τέλος, ο καθένας από την πλευρά του, θα δώσουμε τη “μάχη” για να είμαστε όλοι εκεί που θέλουμε στο τέλος. Θα δώσουμε και τη ψυχή μας για να μείνει αξέχαστη η σεζόν, αλλά καλύτερα εμείς οι παίκτες να μιλήσουμε στο γήπεδο με πράξεις”.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ μίλησε ξεχωριστά και για τα νέα αποκτήματα των “ερυθρολεύκων”: Κάθε καλοκαίρι, η διοίκηση προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή και το ίδιο συνέβη και φέτος. Για τον Τσίλντρες, θα είμαι ψεύτης αν πω ότι έχω ολοκληρωμένη προσωπική άποψη, αλλά για να είναι τόσο σημαντικός στο ΝΒΑ, σίγουρα πρόκειται για πολύ καλό παίκτη. Πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι με τον σωστό τρόπο, ώστε να μπορεί κι αυτός να προσφέρει, ουσιαστικά, στον Ολυμπιακό. Φάνηκε, πάντως, ότι η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε αίσθηση και στην Αμερική. Με τον Παπαλουκά, από πέρυσι είχαμε αρχίσει να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να τον έχουμε συμπαίκτη, από τις αναμετρήσεις μας με την ΤΣΣΚΑ και να που έγινε. Η κλάση και η εμπειρία του είναι δεδομένη και το πολύ θετικό, στην περίπτωση του Θοδωρή, είναι ότι τον ξέρουμε και μας ξέρει πολύ καλά, ενώ είναι και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και των στόχων που έχει η ομάδα. Ο Βούιτσιτς είναι, επίσης, σημαντική μεταγραφή και ένας παίκτης συνώνυμο της ποιότητας. Ξέρει πολύ μπάσκετ και μπορεί να μας βοηθήσει, σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Ο Χαλπερίν ήταν πάντα επικίνδυνος και υπολογίσιμος αντίπαλος, αλλά τώρα κι αυτός είναι συμπαίκτης μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK