Ο 'μαγικός ζωμός' του Budenholzer φτιάχνει άτρωτους Bucks

Ας δεχθούμε καταχρηστικά πως το Milwaukee είναι το γαλατικό χωριό. Τότε το ρόλο του Δρυίδη έχει o Mike Budenholzer. Ο προπονητής που τους αλλάζει τον τρόπο σκέψης και δράσης όλων.

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts during the second half of an NBA basketball game against the New York Knicks, Monday, Oct. 22, 2018, in Milwaukee. The Bucks won 124-113. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts during the second half of an NBA basketball game against the New York Knicks, Monday, Oct. 22, 2018, in Milwaukee. The Bucks won 124-113. (AP Photo/Aaron Gash) AP PHOTO/AARON GASH

Το 124-113 των Bucks επί των Knicks κάτι απρόσμενο δεν ήταν (ως αποτέλεσμα). Ούτε φυσικά οι 31 πόντοι του Γιάννη Αντετοκούνμπο με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του (1/12 εφέτος), συνοδευόμενοι από 15 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κοψίματα σε 37 λεπτά συμμετοχής.

Η χρονιά που 'τρέχει' είναι η έκτη του 'Greek Freak' στο ΝΒΑ κι απ' όταν μπήκε στη λίγκα κάποια από τα πλέον παραγωγικά παιχνίδια του ήταν απέναντι στους Νεοϋορκέζους. Σχεδόν πάντα πάνω από τους συνολικούς μέσους όρους της κάθε σεζόν.

Αφήστε που είχε καταφέρει το κάρφωμα της χρονιάς πέρυσι, πηδώντας πάνω από τον Tim Hardaway Jr. στο 'Madison Square Garden'

Όταν μάλιστα στις 17 συναντήσεις των δύο ομάδων εντός/εκτός στις οποίες ο Giannis ήταν παρών (έλειψε από μία λόγω τιμωρίας) τα 'ελάφια' έχουν κατακτήσει τις 12 νίκες (ποσοστό μεγαλύτερο του 70%), δεν πρόκειται για σύμπτωση ή τυχαίο γεγονός.

Η νίκη της Δευτέρας πάντως δεν ήταν απλώς η 12η των Bucks επί των Knicks. Ήταν κάτι παραπάνω. Ήταν η επιβεβαίωση της αλλαγής σκέψης και λειτουργίας στο παρκέ, ήταν η επικύρωση της μετάλλαξης μιας ομάδας που πάλευε να κερδίσει από τη σκληράδα της σ' ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο που πρώτα απ' όλα παράγει σκορ. Μια μεταβολή που φέρνει την υπογραφή του Mike Budenholzer.

Η άμυνα των Bucks δέχθηκε 113 πόντους με 22 ασίστ και άφησε τους Knicks να σουτάρουν με 35% από το τρίποντο. Την ίδια στιγμή ωστόσο οι ίδιοι είχαν 27 τελικές πάσες (οι 13 από τον Bledsoe) και 42.5% πίσω από τη γραμμή των 7μ25 (17/40).

Milwaukee Bucks' Eric Bledsoe reacts after making a 3-pointer during the second half of an NBA basketball game against the New York Knicks, Monday, Oct. 22, 2018, in Milwaukee. The Bucks won 124-113. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Eric Bledsoe reacts after making a 3-pointer during the second half of an NBA basketball game against the New York Knicks, Monday, Oct. 22, 2018, in Milwaukee. The Bucks won 124-113. (AP Photo/Aaron Gash) AP PHOTO/AARON GASH

Ό,τι ακριβώς και δεν είναι μυστικό πρεσβεύει η φιλοσοφία του 'Bud' χρόνια τώρα: πάσα - έξτρα πάσα - ελεύθερο σουτ. Βοήθησε πολύ το 88% του Middleton (7/8), ο οποίος μάλιστα ευστόχησε στα δύο πιο μεγάλα σουτ της βραδιάς για το 116-110 και το 122-113. Συνολικά ωστόσο η λειτουργία των 'ελαφιών' ήταν -σχεδόν- υποδειγματική.

"Υπάρχουν τόσα πολλά εναλλακτικά κομμάτια στην επίθεση. Κυκλοφορώντας και μοιράζοντας την μπάλα. Ο ρυθμός είναι τρελός, αλλά είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικό. Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες και διαφορετικές οπτικές όταν είμαστε στην επίθεση", δήλωσε ο ελεύθερος σκοπευτής της ομάδας του Milwaukee δείχνοντας να προσαρμόζεται λίγο πιο εύκολα από τον Αντετοκούνμπο στις νέες συνθήκες.

Milwaukee Bucks' Khris Middleton during the second half of an NBA basketball game against the New York Knicks Monday, Oct. 22, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Khris Middleton during the second half of an NBA basketball game against the New York Knicks Monday, Oct. 22, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP PHOTO/AARON GASH

"Εγώ αυτό που θέλω είναι να νικάω. Νέος προπονητής, νέο σχέδιο. Προσπαθώ να το καταλάβω και θα το κάνω. Όταν αυτό γίνει, θα είναι τόσο εύκολο. Θα είμαι ένα θηρίο εκεί έξω", συμπλήρωσε ο Έλληνας.

Βέβαια η ατάκα της βραδιάς ανήκε στον Tim Hardaway Jr. "Έπρεπε να διαλέξεις το δηλητήριο για να πεθάνεις. Όχι μόνο μπορούν να σουτάρουν καλά, αλλά έχουν παιδιά που μπορούν να μπουν στη ρακέτα όποτε θέλουν απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Ο κόουτς τούς δίνει την ελευθερία. Θα είναι μια δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν", εξήγησε ένας παίκτης που τον Budenzolzer το έζησε για δύο σεζόν στους Atlanta Hawks.

Πώς να μην έρθει μετά το 3Χ3, για πρώτη σεζόν για το 2005-06; Στο τέλος εκείνης της κανονικής περιόδου οι Bucks τελείωσαν με ρεκόρ 40-42 και μπήκαν όγδοοι στα playoffs. Τότε προπονητής ήταν ο Terry Stotts και ο Tony Kukoc έπαιζε τα τελευταία 68 ματς της καριέρας του.

Τώρα τα ηνία έχει ο Mike Budenholzer, ο πιο καλός ο μαθητής του Popovich. Ένας Δρυίδης με μαγικό ζωμό που δημιουργεί από παιχνίδι σε παιχνίδι μια ομάδα με super heros. Μάλλον ο Giannis είχε πέσει μικρός στη μαρμίτα. Επόμενη πρόκληση το συναπάντημα με τους 76ers.

photo credits: AP Photo/Aaron Gash

News 24/7

24MEDIA NETWORK