Τον Καλάθη τον αποθέωσαν όλοι. Τον Κιλπάτρικ;

Δεν είναι τόσο οι αριθμοί όσο η συνολική παρουσία του Σον Κιλπάτρικ που κάνει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να ελπίζει. Την ίδια στιγμή ο μπερδεμένος Μπλατ ψάχνει (ακόμη) για περιφερειακό.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

9-12 ο κερδισμένος Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και 12-9 ο χαμένος Ολυμπιακός. Η αντιστροφή του ρεκόρ του ενός καθρεφτίζει το αντίστοιχο του άλλου. Έτερος εγώ; Όχι ακριβώς, διότι η διαφορά στη βαθμολογική κατάταξη των δύο είναι μεγάλη μετά από 21 αγώνες. Παρόλα αυτά η κομβική νίκη των 'πρασίνων' επί της Εφές την ίδια στιγμή οι 'ερυθρόλευκοι' δεν αντιστάθηκαν στην Μπαρτσελόνα προκαλεί απορίες πριν από τα τελευταία 9 παιχνίδια της κανονικής περιόδου στην Euroleague.

Τον Κιλπάτρικ ξέχασε ο Πιτίνο

Στο 88-75 του 'τριφυλλιού' διάβασες ήδη πως τα 2 λεπτά που έλειψε ο Νικ Καλάθης ήταν τα πιο ωφέλιμα. Τριών διαστάσεων ο ηγέτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήθελε μόλις δύο ριμπάουντ για επαναλάβει τη 'στοιχειωμένη' επίδοση του Νίκολα Βούισιτς με 27 πόντους - 10 ριμπάουντ - 10 ασίστ που κρατά από τις 30 Νοεμβρίου του 2006!

Μάθε όμως πως ο Καλάθης δεν ήταν μόνος σ' αυτήν την προσπάθεια. Μολονότι ο ίδιος φροντίζει να τους 'θρέφει' με πάσες, καλύτερες κι από του Μάτζικ (;), αν οι υπόλοιποι, ή τουλάχιστον κάμποσοι, δεν κάνουν τη δουλειά για την οποία προορίζονται, το δώρον θα είναι άδωρον.

Ο Ρικ Πιτίνο αφιέρωσε λίγα δευτερόλεπτα, κατά την ομιλία του στ' αποδυτήρια, για ν' απευθυνθεί αποκλειστικά στον Ίαν Βουγιούκα. Καθ' υπερβολήν τού μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. Στην πραγματικότητα πάντως με τον 34χρονο Έλληνα σέντερ στο παρκέ, να παίζει ξανά σε ευρωπαϊκό ματς μετά τις 19 Δεκέμβρη, αφού επί Πιτίνο ήταν στο... μηδέν, και να τελειώνει με 4/4 δίποντα - 2 ασίστ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε +15 σε σε λιγότερα από 14 λεπτά (34-19)!

Τα στοιχεία που παρέχει η Newstats.eu στο Contra.gr μετά από κάθε αγωνιστική αποτυπώνουν την 'αλήθεια' κάθε αγωνιστικής και συνολικά της διοργάνωσης.

Προφανώς ο αρχηγός του 'τριφυλλιού' ήταν στην πιο αποδοτική πεντάδα του Αμερικάνου κόουτς. Αυτή που έδωσε +12 (26-14) σε 9 λεπτά κοινής παρουσίας στο παρκέ. Ούτως ή άλλως ο Πιτίνο έπαιξε μονάχα με 18 διαφορετικές 5άδες τον αγώνα της Παρασκευής, μαζεύοντας όσο ήταν δυνατόν το ροτέισον.

Αυτός πάντως που συνδύασε ιδανικότερα απ' όλους τους άλλους τον πολύ χρόνο συμμετοχής με την προσφορά ήταν ο Σον Κιλπάτρικ. Ενόσω ο Αμερικάνος ήταν στο παρκέ, αυτά τα σχεδόν 28 λεπτά (παρά 2 δευτερόλεπτα) ο Παναθηναϊκός κατέγραψε +24 πόντους. Σκόραρε 72 και δέχθηκε μονάχα 48. Ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση των οκτώ αγώνων του διημέρου.

Τον Καλάθη τον αποθέωσαν όλοι. Τον Κιλπάτρικ;

εδώ την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος)

5/11 σουτ είχε ο Κιλπάτρικ, παρόλα αυτά η παρουσία του ανοίγει το παιχνίδι των 'πρασίνων', δημιουργεί αποστάσεις και εξασφαλίζει μια μόνιμη απειλή για το αντίπαλο καλάθι.

Την Παρασκευή ήταν μέσα σ' όλους του καλύτερους συνδυασμούς (δίδυμα, τρίδυμα, κλπ.), βοηθώντας πολύ αμυντικά προκειμένου η πιο αποτελεσματική 5άδα της Εφές στη διοργάνωση (Μίτσιτς, Μπομπουά, Σίμον, Μορμάν, Ντάνστον), μια πεντάδα που το δεύτερο περισσότερο χρόνο συνύπαρξης όλων, να καταγράψει -15 (19-34) σε 12 λεπτά!

Με τον Νεοϋορκέζο γκαρντ μέσα η ομάδα του Πιτίνο δουλεύει καλύτερα σ' όλους τους τομείς. Πλην τον... κοψιμάτων! Το δείγμα των 3 αγώνων είναι μικρό, αλλά αποτυπώνει μια κατάσταση.

Παρόντος του Κιλπάτρικ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει περισσότερες κατοχές (43.3 έναντι 34 όταν λείπει) και σκοράρει πολύ περισσότερο (49 έναντι 28.3) με αποτέλεσμα να κρατά προβάδισμα (+5.3 έναντι -8.3), να πασάρει καλύτερα (11.7 έναντι 5.3 ασίστ), να παίζει καλύτερη άμυνα (2.7 κλεψίματα έναντι 2), να σουτάρει με υψηλότερα ποσοστά, κυρίως στα τρίποντα (+10.7%) που τον ενδιαφέρει πολύ.

Ορίστε:

Τον Καλάθη τον αποθέωσαν όλοι. Τον Κιλπάτρικ;

εδώ την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Τον Καλάθη τον αποθέωσαν όλοι. Τον Κιλπάτρικ;

εδώ την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Τον Καλάθη τον αποθέωσαν όλοι. Τον Κιλπάτρικ;

εδώ την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Οι 9 πόντοι που ο Αμερικανός έχει ανά αγώνα δεν συνιστούν από μόνοι τους εντυπωσιακό νούμερο. Αποτελούν πάντως μια ισχύ που έλειπε από τους 'πράσινους'.

Αυτός που ψάχνει ο Ολυμπιακός

Εξακολουθεί δε να απουσιάζει από τον Ολυμπιακό όσο ο Ντέιβιντ Μπλατ, σε συνεργασία με τη διοίκηση, δεν καταλήγουν στον περιφερειακό που θα πλαισιώσει τουλάχιστον αριθμητικά τους άλλους.

Στο 76-55 της Πέμπτης από την Μπαρτσελόνα το κενό μεταξύ παρκέ-πάγκο έγινε μεγαλύτερο από το διάκενο μεταξύ συρμού-αποβάθρας. Διότι ο -τα κάνω όλα- Κώστας Παπανικολάου άντεξε μόνο 2'09'' και ο Μάντζαρης έπαιξε 2'01''.

Όπως αντλήσαμε από την πλατφόρμα της Newstats.eu ο Ντέιβιντ Μπλατ έστησε 25 διαφορετικές πεντάδες, ψάχνοντας εναγωνίως το κατάλληλο σχήμα (καμία δεν συνυπήρξε περισσότερα από 6 λεπτά και μόνο τέσσερις κατέγραψαν θετικό πρόσημο), αλλά σε μόλις τρεις εξ αυτών χώρεσε ο Έλληνας γκαρντ. Αναγκαστικά απέμειναν να μοιράζονται το χρόνο οι Γκος - Σπανούλης - Στρέλνιεκς και στο τέλος τα κουκιά να μην βγουν. Αντίθετα τούς βγήκε η γλώσσα. Αναπόφευκτο. Με συνέπεια το μόνιμο '-' δίπλα από το όνομά τους. Παρά μάλιστα τους 13 πόντους του Λετονού, ο Ολυμπιακός είχε -14 όσο διάστημα έπαιζε.

Τον Καλάθη τον αποθέωσαν όλοι. Τον Κιλπάτρικ;

εδώ την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Συνολικά μάλιστα αρχίζει ο Στρέλνιεκς αρχίζει να 'φθίνει' και να οπισθοχωρεί, διότι πιθανόν αναλαμβάνει περισσότερα απ' όσα του αναλογούν. Κάτι που... βγάζει μάτι, ασχέτως αν σκοράρει πολύ.

Τον Καλάθη τον αποθέωσαν όλοι. Τον Κιλπάτρικ;

εδώ την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Με τα δεδομένα που προέκυψαν πλέον η αγωνιστική πριν από τη διακοπή του Φλεβάρη μετατρέπεται αυτομάτως σε επικίνδυνη. Διότι ο Ολυμπιακός παίζει στο Τελ Αβίβ κι αν ηττηθεί κινδυνεύει να ισοβαθμήσει με την Μπάγερν, πριν πάει στην έδρα της Εφές.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει εξίσου απαιτητική αποστολή, στην Πόλη με ρη Φενέρμπαχτσε, αλλά περισσότερο τον ενδιαφέρει τι θα συμβεί στα ματς των ομάδων που συμπορεύεται παρά στο δικό του. Στο οποίο ενδεχόμενη νίκη θα είναι υπερβατική, με βάση όλα όσα έχουμε δει. Άλλα παιχνίδια κυνηγάει εκτός έδρας.

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK