"Χάκετ, Λοτζέσκι και Γκριν έφυγαν γιατί..."

Όλο το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού ανάλυσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, εξηγώντας γιατί έφυγαν οι Χάκετ, Λοτζέσκι και Γκριν.

"Χάκετ, Λοτζέσκι και Γκριν έφυγαν γιατί..."

Θα ερχόταν η στιγμή που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έπρεπε να διευκρινήσει με ποιο σκεπτικό έγιναν οι καλοκαιρινές επιλογές στελέχωσης του "ερυθρόλευκου" ρόστερ. Ο κόουτς του Ολυμπιακού επέλεξε αυτή να είναι στη διάρκεια της media day των "ερυθρολεύκων". Οι ερωτήσεις που του έγιναν ήρθαν... κουτί και οι απαντήσεις που έδωσε παρείχαν τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Ντάνιελ Χάκετ και Ματ Λοτζέσκι έφυγαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

" Ήταν καθαρά θέμα ιατρικό για τον Χάκετ. Δεν ήταν αγωνιστικό ή θέμα συμπεριφοράς. Αν δεν είχε τραυματιστεί, θα έμενε. Οι εισηγήσεις όλων έδειξαν πως υπάρχει μεγάλο ρίσκο τραυματισμού. Επειδή πέρυσι την... πατήσαμε και επειδή τα παιχνίδια θα είναι πολλά την εφετινή σεζόν. Η καταπόνηση για τους παίκτες θα είναι μεγαλύτερη και υπήρχε. Ήταν σκληρή απόφαση, αλλά δεν ήταν αγωνιστική, αλλά ιατρική. Αν τραυματιστεί κάποιος μέσα στη χρονιά, είναι τρομερά δύσκολο να βρεις αντικαταστάτη. Δεν μπορείς να βρεις ελεύθερο παίκτη στα μέσα της χρονιάς. Δύσκολα θα βρεις ισάξιο παίκτη. έτσι για να μην έχουμε έλλειμμα. Και ο Λοτζέσκι για τον ίδιο λόγο έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό", υποστήριξε.

Αντιθέτως ο Έρικ Γκριν έφυγε, όπως ανέφερε ο Σφαιρόπουλος, διότι " δεν κόλλησε με όλα τα γρανάζια της ομάδας. Η μηχανή του Ολυμπιακού θα πρέπει να λειτουργεί τέλεια. Δεν ήταν κακός παίκτης, ούτε ότι δε μας βγήκε. Απλά θέλαμε κάτι διαφορετικό".

Αν οι νέοι δέσουν περισσότερο με τους παλιούς, θα φανεί στα παιχνίδια, στο παρκέ. Ο κόουτς του Ολυμπιακού το ελπίζει, αφού " οι επιλογές έγιναν με κριτήρια όπως το καλύτερο ποσοστό στα σουτ και στο πόσο αθλητικοί είναι οι συγκεκριμένοι παίκτες. Πήραμε παίκτες που ξέρουν την Euroleague. Οι υπόλοιποι τέσσερις ξένοι είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στη διοργάνωση. Ξέρουν που έχουν έρθει και θα είναι έτοιμοι από την αρχή για να δώσουν το μάξιμουμ. Το θέμα είναι να γίνουμε ομάδα. Τα καλά στοιχεία μας θα πρέπει να τα μαγειρέψουμε για να γίνουν ομάδα".

Έσπευσε δε να τονίσει, για να είναι ξεκάθαρος, πως " θέλουμε έναν τρόπο επίθεσης, που όλοι ξέρουν πως ο ηγέτης είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Έχουμε τον Πρίντεζη που είναι καλός στο χαμηλό ποστ, αλλά θέλουμε να βάλουμε και άλλα παιδιά στο παιχνίδι. Οι παίκτες που ήρθαν είναι έτοιμο για να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Σημαντικό είναι να μην είμαστε προβλέψιμοι και να έχουμε διαφορετικές τακτικές ανάλογα με τον αντίπαλο και τους παίκτες μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK