Η... εφορία "μπλόκαρε" τον Κουκ

"Ναυάγησε" η μεταγραφή του Ομάρ Κουκ και η αιτία δεν ήταν η Εστουντιάντες. Διαβάστε τι extraδάκια ζήτησε ο παίκτης να του πληρώσει o Παναθηναϊκός και σε τι ποσό θα εκτοξευόντουσαν οι μηνιαίες αποδοχές του! Ξανά στο ψάξιμο για προσωρινό "αντί- Τζέιμς" το τριφύλλι.

Η... εφορία "μπλόκαρε" τον Κουκ

Τι κι αν ο Ομάρ Κούκ έφτασε να προβάρει τα "πράσινα" τις προηγούμενες ημέρες, τελικά η περίπτωσή του "ναυάγησε" καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό. Για την ακρίβεια το deal χάλασε τις τελευταίες ώρες κυριολεκτικά λόγω της... ελληνικής φορολόγησης!!

Μπορεί μέχρι σήμερα να εμφανιζόταν πως το πρόβλημα εντοπιζόταν στις (χαμηλές) απαιτήσεις της Εστουδιάντες για να τον αποδεσμεύσει αλλά τα δεδομένα άλλαξαν... δραματικά για τον Παναθηναϊκό λόγω των extra απαιτήσεων που πρόβαλε η πλευρά του Αμερικανού γκάρντ. Εξηγούμεθα:

Κουκ και Παναθηναϊκός είχαν συμφωνήσει σε ένα ποσό περίπου 40.000 δολαρίων τον μήνα. Με την "πράσινη" ΚΑΕ να αναλαμβάνει να πληρώσει και τον φόρο φόρο 22% του συμβολαίου του. Με τον έμπειρο παίκτη όμως, να αξιώνει εκ των υστέρων να του πληρώσει ο Παναθηναϊκός και τη διαφορά της προσωπικής του δήλωσης, καθώς και το φόρο αλληλεγγύης. Δηλαδή ένα ποσό χοντρικά στο +30% του συμβολαίου!

Κατά συνέπεια το μηνιαίο κόστος του θα ανέβαινε στα 65.000 δολάρια ενώ στα χρήματα που θα έπρεπε να δικαιολογήσει το Τριφύλλι θα έπρεπε να καταβάλει κι άλλο φόρο! Μιλάμε δηλαδή σχεδόν για το διπλάσιο συμβόλαιο (περίπου 75.000 δολάρια) από το αρχικό που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως είναι λογικό οι "πράσινοι" έκαναν πίσω και η περίπτωση του "ναυάγησε". Το θέμα είναι όμως, πως ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να αναζητεί παίκτη στη συγκεκριμένη θέση αφού ο Μάικ Τζέιμς έχει τεθεί νοκ άουτ μέχρι τις γιορτές.. Συνεχίζεται , λοιπόν, το ψάξιμο, αλλά όσο περνούν οι μέρες οι αξιόλογες περιπτώσεις παικτών περιορίζονται και ο βαθμός δυσκολίας για μια καλή μεταγραφή ανεβαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η Εστουδιάντες δεν αφήνει τον Κουκ, ο ίδιος ξέρει ότι... δεν ξέρει
Ανέβασε την προσφορά για Κουκ ο Παναθηναϊκός!
Εμπλοκή: Η Εστουδιάντες θέλει περισσότερα χρήματα για Κουκ
Ο... χρησμός του Πεδουλάκη δείχνει Κουκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK