Χάνει χρονιά ο Κώστας Αντετοκούνμπο: Γιατί τον "φρενάρουν"

Το Ντέιτον αναγκάζεται ν' αποκλείσει τον Κώστα Αντετοκούνμπο από την μπασκετική ομάδα και η αιτία είναι συγκεκριμένη. Τι ακριβώς έχει μεσολαβήσει και τι θα ισχύει εφεξής.

Χάνει χρονιά ο Κώστας Αντετοκούνμπο: Γιατί τον "φρενάρουν"

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ίσως χρειαστεί λίγα χρόνια παραπάνω για να γίνει... Γιάννης. Να φτάσει δηλαδή τη φήμη του μεγαλύτερου αδερφού του, να εξελιχθεί σημείο αναφοράς μιας ομάδας του ΝΒΑ και να υπογράφει συμβόλαιο με 9ψήφιο νούμερο!

Μικρός είναι ακόμα, ούτε καν 19, έχει δρόμο μπροστά του. Αρκεί να είναι "λουσμένος" με υπομονή και διάθεση ν' ακούει, να "ρουφάει" πληροφορίες και να μαθαίνει. Από τον "bro", από τους δασκάλους και τους προπονητές τους. Διότι η επίσημη είσοδός του στο κολεγιακό πρωτάθλημα θα καθυστερήσει, όπως όλα δείχνουν, κατά μία σεζόν.

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ...

Το Ντέιτον, στο πρόγραμμα του οποίου εντάχθηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο τελειώνοντας το λύκειο, ανακοίνωσε πως ο μικρός θα βρίσκεται για ένα χρόνο υπό καθεστώς "redshirt", διότι από το NCAA κρίθηκε ότι ακαδημαϊκά βρίσκεται... πίσω ακόμα. Οι Αμερικανοί θέλουν τα παιδιά που μπαίνουν στα κολέγια να συνδυάζουν -όσο είναι δυνατόν- τη μάθηση με την άθληση. Η πρόοδος να είναι ταυτόχρονη, να μην παραμερίζουν τη γνώση. Ανεξαρτήτως αν πολλοί, και τα παραδείγματα είναι αμέτρητα τα τελευταία χρόνια, δελεάζονται από τη λάμψη του επαγγελματισμού και πείθονται να εγκαταλείψουν πρόωρα τις σπουδές του, στόχος είναι κάθε φοιτητής-αθλητής να ολοκληρώσει την 4ετία και με το δίπλωμα στο χέρι ν' αναζητήσει την τύχη του.

Μάλιστα από εφέτος, αλλαγή που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο, οι κανόνες εισαγωγής (βαθμοί, μαθήματα) έχουν γίνει ακόμη πιο αυστηροί.

...ΜΕΤΑ Η ΚΑΡΙΕΡΑ

Προφανώς ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ένα παιδί που μεγάλωσε στην Αθήνα υπό δύσκολες συνθήκες, απέχει από το μαθησιακό επίπεδο που απαιτείται και σε πρώτη φάση δεν θα είναι στη διάθεση του κόουτς Μίλερ για την μπασκετική ομάδα του Ντέιτον, εξέλιξη που ο τελευταίος δεν θέλησε να σχολιάσει. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι κλείνει ερμητικά η πόρτα και χάνεται η ευκαιρία για μια καριέρα αντίστοιχη του αδερφού του. Μετά το πρώτο εξάμηνο ο 18χρονος φόργουορντ, ένα παιδί που έχει ήδη κάνει εντύπωση παίζοντας στο Ντομίνικαν (12.9 πόντους , 7.1 ριμπάουντ, 2.4 μπλοκ ως τελειόφοιτος), θα έχει το δικαίωμα να προπονείται με τους συμπαίκτες του, όχι όμως να εμφανίζεται σε αγώνες.

Θα είναι ο παίκτης με το... κόκκινο μπλουζάκι. Όπως το 1937 ο Γουόρεν Άλφσον στο Νεμπράσκα, από τον οποίο και καθιερώθηκε ο όρος! Στο μεσοδιάστημα ο διεθνής με την Εθνική Νέων φόργουορντ θα παρακολουθεί κανονικά μαθήματα του κολεγίου προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος. Όπως είπε και ο προπονητής του στο λύκειο, Ίκε Γουίλσον, "θα του κάνει καλό. Δεν έχει να κάνει με το παιδί, έκανε όλα όσα ήταν να κάνει και δούλεψε".

Έως τότε ο Κώστας θα παρακολουθεί τους Φλάιερς. Εκτός κι αν η σκέψη για ένσταση ανατροπής της απόφασης μετατραπεί σε πράξη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK