Πήρε για τα καλά μπρος ο Παναθηναϊκός: άλωσε και το Βελιγράδι!

Ο Παναθηναϊκός απέδρασε με τη νίκη από μια αφιλόξενη γι' αυτόν έδρα. Ο Νικ Καλάθης ήταν ξανά απών, παρόλα αυτά το δίδυμο των Γκιστ - Ντένμον και η άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν τη διαφορά για το πολύτιμο 69-63 επί του Ερυθρού Αστέρα και τη 10η νίκη στη φετινή Εuroleague.

Πήρε για τα καλά μπρος ο Παναθηναϊκός: άλωσε και το Βελιγράδι!
EUROKINISSI

Ναι, ο Παναθηναϊκός έχει μετατρέψει κάστρο το ΟΑΚΑ και τη φετινή σεζόν (δεύτερη με αυτή την μαραθώνια και εξαντλητική εκδοχή) και με το "7 στα 7" δείχνει πως θα είναι σκληρό καρύδι για τον οποιονδήποτε, στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει σε Final-4 μετά από έξι χρόνια.

Όχι όμως, φέτος δεν λιγοψυχά και δεν χάνει εκτός έδρας με το που αφήνει την ασφάλεια του σπιτιού του όπως γινόταν πέρυσι. Το έδειξε στο ΣΕΦ νικώντας για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό εκτός έδρας στην Ευρώπη, το επιβεβαίωσε στην Τουρκία με την Αναντολού Εφές και λίγο πριν φύγει το 2017 έστειλε ηχηρό μήνυμα από το Βελιγράδι παρά τη σημαντική απουσία του Καλάθη.

Πήρε για τα καλά μπρος ο Παναθηναϊκός: άλωσε και το Βελιγράδι!
EUROKINISSI

Μέσα στην αφιλόξενη "Aleksandar Nikolic Hall", με χιλιάδες οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα να δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έδειξαν χαρακτήρα, έβγαλαν ενέργεια και με όπλο τη δυνατή άμυνα κατάφεραν να φτάσουν στο 69-63 και να... μπαστακωθούν για μία ακόμα αγωνιστική στην πρώτη τετράδα της Euroleague.

Ο Αστέρας είχε σε πολύ καλή βραδιά τον Φελντέιν (19 πόντους) που είχε ένα... λόγο παραπάνω να παίξει καλά κόντρα στην πρώην ομάδα του όμως όσον αφορά στον περιορισμό των υπόλοιπων παικτών του το "τριφύλλι" πήρε άριστα, αφού ουδείς μπόρεσε να του κάνει ζημιά.

Πήρε για τα καλά μπρος ο Παναθηναϊκός: άλωσε και το Βελιγράδι!
ΕUROKINISSI

Η ομάδα που έμοιαζε να βρίσκεται πάντα μισό σκαλοπάτι πιο πάνω ήταν ο Παναθηναϊκός και μπορεί στα δύο πρώτα δεκάλεπτα να μην κατάφερε να κρατήσει τις διαφορές που πήρε (ας όψεται το πρόβλημα που είχε στην άμυνα κάτω από το καλάθι) όμως στην τρίτη περίοδο έβαλε μπρος και ... εξαφανίστηκε.

Η άμυνα δυνάμωσε και ανάγκασε τους Σέρβους να πετύχουν μόλις 11 πόντους, οι Ντένμον και Λεκαβίτσιους ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά τόσο στην οργάνωση του παιχνιδιού όσο και στην εκτέλεση και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός μπήκε σε θέση οδηγού (έφτασε τη διαφορά και στο +15) και ο Αστέρας βρέθηκε στην άβολη θέση να κυνηγάει.

Πήρε για τα καλά μπρος ο Παναθηναϊκός: άλωσε και το Βελιγράδι!
ΕUROKINISSI

Αυτή η... ιστορία του κυνηγητού τράβηξε μέχρι τέλους, όπου εκεί ο Αστέρας είχε τρεις ευκαιρίες να ισοφαρίσει όμως οι παίκτες του βρήκαν σίδερο και ο ηγέτης των "πρασίνων" σε επίθεση και άμυνα Τζέιμς Γκιστ (16 πόντους με 6/9 δίποντα και 1/3 τρίποντα) έκανε στο φινάλε μία αυτοκρατορική τάπα, για να κλειδώσει τη νίκη της ομάδας του με 69-63.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 38-41, 49-58, 63-69

Ερυθρός Αστέρας: Ντάνγκουμπιτς 4 (6 ριμπάουντ), Νταβίντοβατς, Λάζιτς 3, Αντιτς 2, Ντόμπριτς 5, Φελντέιν 21, Γιάνκοβιτς 5, Ρότσεστι 7, Λεσόρ 8, Ενις, Μπιέλιτσα 8.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 8 (6 ριμπάουντ), Ρίβερς 3, Παππάς 1, Ντένμον 16, Γκιστ 16, Βουγιούκας 3, Λεκαβίτσιους 6, Γκάμπριελ 3, Λοτζέσκι 7 (6 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 6 (5 ριμπάουντ), Μήτογλου.

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK