Η Ζαλγκίρις άλωσε το ΣΕΦ και έδωσε πλεονέκτημα έδρας στον... Παναθηναϊκό!

Ο ελλιπής Ολυμπιακός τα έδωσε όλα κόντρα στη Ζαλγκίρις αλλά η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επκράτησε με 86-85 των "ερυθρόλευκων" και έδωσε το πλεονέκτημα έδρας στον... Παναθηναϊκό. Ματς-διαφήμιση για τη διοργάνωση που κρίθηκε με το καλάθι του Γιανκούνας και το άστοχο τρίποντο του Σπανούλη!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ματς για γερά νεύρα και... στομάχια στο ΣΕΦ την Μεγάλη Παρασκευή στον επίλογο της κανονικής περιόδου της Euroleague, με κερδισμένους δύο "πράσινους". Αυτούς της Λιθουανίας, με την Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να επικρατεί 86-85 του Ολυμπιακού στην παράταση (80-80 το φινάλε στο 40λεπτο) και να στέλνει μήνυμα ενόψει των πλέι οφ αλλά και αυτούς της Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό να επωφελείται από την ήττα του Ολυμπιακού και να παίρνει και αυτός το πλεονέκτημα έδρας στο δρόμο προς το Βελιγράδι!

Ουσιαστικά το ματς "χωρίζεται" σε δύο διαφορετικά κομμάτια: από την αρχή μέχρι το 27' και από εκεί και πέρα μέχρι και το πεντάλεπτο της παράτασης. Στο πρώτο διάστημα ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός αφού παρά την απουσία τεσσάρων βασικών στελεχών του (Πρίντεζης, Παπανικολάου, ΜακΛιν, Τιλί) είχε τον έλεγχο και με τους Σπανούλη, Τόμπσον (8 πόντους στο ημίχρονο με 4/4 δίποντα) και Στρέλνιεκς σε καλή βραδιά πήρε αρκετά γρήγορα διψήφια διαφορά, που έφτασε μέχρι τους 16 πόντους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Ζαλγκίρις δεν είχε ούτε ένα εύστοχο τρίποντο (0/2) στο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις και από την περιφέρεια όμως κάπου εκεί ήρθαν τα πάνω-κάτω. Οι Λιθουανοί που δεν ήταν αποφασισμένοι να πετάξουν λευκή πετσέτα, έτρεξαν σερί 15-0 και εκμηδένισαν τη διαφορά με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, για να ακολουθήσει ένα θρίλερ άνευ προηγουμένου, με ένταση, πολλές προσωπικές μονομαχίες, πολλές ελεύθερες βολές και εκτίναξη των συναισθημάτων στα ύψη.

Ο λαβωμένος Ολυμπιακός κατάφερε, αν και βρέθηκε τέσσερις πόντους στο σκορ (76-80), να οδηγήσει το ματς στην παράταση με κάρφωμα του Γουίλτζερ (80-80), για να ακολουθήσει εκεί νέο θρίλερ! Η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύτηκε το ερυθρόλευκο μπλακ-άουτ για πάνω από 3,5 λεπτά και πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (80-84), η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου "απάντησε" με δικό της σερί 5-0 και αποκορύφωμα το καλάθι του Γουίλτζερ από κοντά (85-84), όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα η μπίλια δεν έκατασε στο... κόκκινο.

Ο Μιλουτίνοφ "σκέπασε" τον Ουλανόβας στο ντράιβ του αλλά ο Γιανκούνας βρήκε ελεύθερο πεδίο για να κάνει με φόλοου το 86-85, ο Σπανούλης δεν πέτυχε το buzzer beater με τρίποντο από τα 8 μέτρα στα 2,7 δευτερόλεπτα που είχε η ελληνική ομάδα στη διάθεσή της και το διπλό της Ζαλγκίρις ήταν γεγονός.

Αποτέλεσμα που πανηγύριστηκε από την Ζαλγκίρις καθώς ανεβάζει κατακόρυφα την ψυχολογία της ενόψει των προημιτελικών της Euroleague που περιμένει τον αντίπαλό της (Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό) αλλά και που έφερε χαμόγελα στην πρώην ομάδα του Γιασικεβίτσιους, τον Παναθηναϊκό, δίνοντάς του το αβαντάζ της έδρας στην τελική ευθεία για το Final 4 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 43-31, 59-56, 80-80, 85-86

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπράουν 4, Παπαπέτρου 9 (2), Σπανούλης 16 (6 ασίστ, 6 λάθη), Μιλουτίνοβ 15 (9 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 8 (1), Μάντζαρης 4, Ρόμπερτς 12 (3), Μπόγρης, Γουίλτζερ 9, Τόμπσον 8.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ: Ντέιβις 18 (10/11 βολές), Πάνγκος 6 (6 ασίστ), Τουπάν 6, Ούντριχ 6 (8 ασίστ), Γιανκούνας 15, Μασιούλις, Μιλάκνις 8 (2), Μίτσιτς 5 , Ουάιτ 7, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 11 (2/11 δίποντα, 2/2 τρίποντα).

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK