Δ. Διαμαντίδης: Η ψυχάρα από την Καστοριά

Δ. Διαμαντίδης: Η ψυχάρα από την Καστοριά
Ξέραμε όλοι ότι στην Καστοριά παράγονται οι καλύτερες γούνες στην Ελλάδα. Από το Σάββατο το βράδυ οι πάντες έμαθαν ότι αυτή η πανέμορφη πόλη της Μακεδονίας «γέννησε» ένα σπουδαίο μπασκετμπολίστα. Δημήτρης Διαμαντίδης, κυρίες και κύριοι. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στον ημιτελικό με τους Γάλλους. Ο Δέλλας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Ο παίκτης που τσέκαρε το εισιτήριο των παιδιών του Γιαννάκη για τον τελικό.

Σε επίπεδο Α1, ο Διαμαντίδης πήρε το βάπτισμα του πυρός με τα χρώματα του Ηρακλή. "Εκτισε" την καριέρα του βήμα-βήμα, χωρίς απότομες εξάρσεις και "φτηνούς" εντυπωσιασμούς. Κάτω από τις οδηγίες του Λευτέρη Κακιούση το αμούστακο παιδί από την Καστοριά, έγινε άντρας. Ο βοηθός του Γιαννάκη στην Εθνική έδωσε ευθύνες στο... "διαμάντι", εκείνος ανταποκρίθηκε και έβαλε νέα στοιχεία στο παιχνίδι του.

Το καλοκαίρι του 2004 έφτασε η ώρα της δικαίωσης. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Παναθηναϊκός του χτύπησαν την πόρτα και ο Δημήτρης δεν αρνήθηκε να πει ναι σε μία ακόμη πρόκληση.

Στην πρώτη χρονιά του με την πράσινη φανέλα, ο Διαμαντίδης σάρωσε. Πήρε πρωτάθλημα, πήρε Κύπελλο, έπαιξε φάιναλ φορ και αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκα. Τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Πάντα όμως έμενε προσγειωμένος και ταπεινός. Σαν το μικρό παιδί που κοιτάζει με δέος το δάσκαλό του.

Από το Σάββατο το βράδυ ο μικρός από την Καστοριά μπήκε στο πάνθεον της αθλητικής ιστορίας της χώρας. Με το σπαθί του. Γιατί αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής του ανθρώπου που καθόταν στον πάγκο. Πάντα τέτοια Δημήτρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK