Dallas Mavericks

Dallas Mavericks

Με λίγα λόγια πέρυσι

Είναι ομάδα που πραγματικά μπορείς να της έχεις εμπιστοσύνη. Δυστυχώς, όμως, μέχρι ενός σημείου. Για δεύτερη σερί χρονιά έδειξε εξαιρετικά δείγματα, αλλά στη κρίσιμη στροφή έμεινε από... μπαταρία. Δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στον τελικό της Δύσης, χάνοντας στα ημιτελικά από το τρένο του Phoenix. Ωστόσο, επιδεικνύει μεγάλη σταθερότητα, έχοντας αρκετές λύσεις.

Τι άλλαξε φέτος

Συγκρότημα με ισχυρό "δέσιμο", ικανό να κάνει τη διαφορά και φυσικά να χάσει δύσκολα. Η παρουσία πολλών καλών παικτών, προσδίδει δύναμη στο σύνολο. Τόσο ο Jason Howard όσο και ο Jerry Stackhouse διαθέτουν προσόντα ικανά να δώσουν ενέργεια και καλή απόδοση στην ομάδα. Δίχως άλλο, όμως, υπάρχει και η παρουσία του Josh Howard από τον οποίο ξεκινούν τα πάντα.

Δυνατό - Αδύνατο σημείο

Ο τεχνικός της ομάδας, Avery Johnson έχει θέσει σαν βάση την άμυνα. Για τον στόχο αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει η άφιξη του Doug Christie, αλλά το "κλειδί" είναι η απόδοση του Erick Dampier. Αρνητικό γεγονός σίγουρα η απουσία του Michael Finley.

Το αστέρι

Στο πρόσωπο του Dirk Nowitzki οι παίκτες του Dallas βρίσκουν τον ιδανικό ηγέτη. Μπορεί τον φετινό Σεπτέμβρη να του προκαλέσαμε λίγη στεναχώρια (Eurobasket 2005), αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Μπορεί να πάρει την ομάδα στα χέρια του, αποτελώντας πραγματικά το δεύτερο σπουδαίο καμάρι της Ευρώπης στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Πλήρης παίκτης, δεν του λείπει τίποτα, από ύψος μέχρι σουτ ενώ διακρίνεται για την κατανόηση του στην ανάπτυξη της επίθεσης, βρισκόμενος τη κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο.

Πρόβλεψη

Αν μπορέσουν να καλύψουν γρήγορα τα κενά όσον αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα την δυνατή έδρα τους, τότε μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Οσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, πραγματικά ένας Nowitzki μπορεί να φέρει την άνοιξη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK