Δεν είναι αυτό στιλ για (μελλοντικό) ηγέτη των Λέικερς

Από Λόνζο Μπολ αρχίζει να του κολλάει το... ψευδώνυμο AirBall. Γι' αυτό και ο 20χρονος γκαρντ των Λέικερς οφείλει να δουλέψει και να φτιάξει πολύ το σουτ του.

Δεν είναι αυτό στιλ για (μελλοντικό) ηγέτη των Λέικερς
AP PHOTO/KYUSUNG GONG

Ο Λόνζο Μπολ δεν έχει κάνει λίγα στα πρώτα 18 παιχνίδια της επαγγελματικής καριέρας του. Ως ο νεότερος παίκτης με τριπλ νταμπλ στην ιστορία του ΝΒΑ (έχει ήδη δύο), αφού κατέρριψε την αντίστοιχη επίδοση του Λεμπρόν Τζέιμς, έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται για τις επιδόσεις του.

Τρέχει καλά το γήπεδο, διαβάζει το παιχνίδι, βλέπει τους χώρους, εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του. Ως πρωτοετής δουλεύει μια χαρά και έχει ως εδώ 8.9 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 6.9 ασίστ ανά αγώνα.

Τι δεν κάνει (καθόλου) καλά; Δεν σουτάρει καλά. Ούτε καν αξιοπρεπώς. Η μηχανική είναι ανορθόδοξη, δεν μπορεί να "ζυγίσει" την μπάλα, χάνει τον κοντρόλ και εκτελεί περισσότερο στην τύχη.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του νικηφόρου αγώνα απέναντι στους Μπουλς (103-94).

Ίσως να φταίει η έξτρα πίεση στους ώμους του. Όπως όμως και να 'χει, το 23% που έχει έξω από τη γραμμή του τριπόντου είναι αδιαπραγμάτευτα ασυγχώρητο. Συνολικά έχει 31% στα εντός πεδιάς και μόλις 46% από τη γραμμή των βολών.

Προκειμένου να γίνει το Νο1 των Λέικερς και κυρίως να τους οδηγήσει ξανά ψηλά, ο 20χρονος Καλιφορνέζος οφείλει να σουλουπωθεί. Να φτιάξει στιλ και ποσοστά. Διαφορετικά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK