Δεν είναι μόνο ο Τεόντοσιτς που θέλουν οι Αμερικανοί: Ποιους άλλους κυνηγούν

Τρεις ξένοι που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι στη λίστα των ομάδων του ΝΒΑ. Και δεν αναφερόμαστε στον Μίλος Τεόντοσιτς.

Δεν είναι μόνο ο Τεόντοσιτς που θέλουν οι Αμερικανοί: Ποιους άλλους κυνηγούν
Milos Teodosic

Η Ευρωλίγκα και γενικότερα η Ευρώπη είναι μια μεγάλων διαστάσεων δεξαμενή παικτών από την οποία οι Αμερικανοί επιλέγουν όσους θεωρούν ότι έχουν την ευχέρεια ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΝΒΑ. Και τους δελεάζουν με καλά συμβόλαια, τα οποία σε συνδυασμό με την αίγλη του πρωταθλήματος κάνουν αδύνατη την αρνητική απάντηση.

Δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις όπως ο γνωστός Μίλος Τεόντοσιτς, τον οποίο θέλουν διάφορες ομάδες στις ΗΠΑ. Πρόκειται για παίκτες που έχουν μπει στα μπλοκάκια των σκάουτς και το καλοκαίρι θα είναι στην πρώτη γραμμή. Όπως πέρυσι συνέβη με τον Μάλκολμ Ντιλέινι της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Σύμφωνα με το καλά πληροφορημένο Hoops Hype, έχουν ήδη ξεχωρίσει παίκτες, των οποίων λήγουν τα συμβόλαιά τους και στις ΗΠΑ τούς βλέπουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρώτος στη λίστα είναι ο Νικολό Μέλι της Μπάμπεργκ, ένας από τους πολυσύνθετους ψηλούς στην Ευρωλίγκα. Κοντά σε αυτόν και ο Γιοχάνες Βόιγκτμαν της Μπασκόνια, ο οποίος ξεπετάχθηκε εφέτος, αλλά και ο Σκότι Γουιλμπέκιν της Νταρουσάφακα, που ούτως ή άλλως είχε δοκιμαστεί πέρυσι στους Σίξερς.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και παίκτες που δεν αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Στο ελληνικό κοινό παρόλα αυτά είναι πολύ γνωστοί. Κυρίως ο Ντι Τζέι Κούπερ, που πέρασε από ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, παίζει στην Οσέρ και τον οποίο οι Αμερικανοί εξυμνούν για τις ασίστ του. Μαζί του και ο Ρέιμαρ Μόργκαν, που πέρασε για λίγο από τον Παναθηναϊκό και εφέτος κάνει σούπερ σεζόν στη Γερμανία με την Ουλμ.

Η παρουσία του Αργεντινού Φακούντο Καμπάτσο σε αυτή τη λίστα δεν αποτελεί έκπληξη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK