Δεν επιστρέφει στην Ευρώπη ο Πέκοβιτς
Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Νίκολα Πέκοβιτς, δήλωσε αφοσιωμένος στο NBA, όπου αγωνίζεται στην ομάδα της Μινεσότα, και απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ευρώπη.
Μετά την αποχώρησή του από το “τριφύλλι”, ο Μαυροβούνιος σέντερ έριξε “μαύρη πέτρα” πίσω του, δηλώνοντας πως δεν σκέφτεται καθόλου το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ξανά σε ομάδα της Ευρώπης.
“Δεν θέλω να γυρίσω στην Ευρώπη, ακόμη κι αν μου προσφέρουν πολλά λεφτά. Έπαιξα στην Ευρώπη, αλλά πλέον είμαι στις ΗΠΑ και πιστεύω πως το ΝΒΑ είναι το καλύτερο και πιο οργανωμένο πρωτάθλημα στον κόσμο”.
Το συμβόλαιο του 27χρονου μπασκετμπολίστα με τη Μινεσότα λήγει φέτος και δήλωσε αναφορικά με το μέλλον του: “Θα ήθελα να μείνω στη Μινεσότα, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από μένα και δεν αποκλείω τίποτα. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμη και οι ομάδες δεν μπορούν ακόμη να διαπραγματευτούν με παίκτες. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες”.
Τέλος, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ επισημαίνοντας: “Το ελπίζω. Πρέπει πλέον να τελειώσουν όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας”.