Δεν κρυβόταν η απογοήτευση του Πασκουάλ

Έψαχνε λόγια να δικαιολογήσει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού μετά το +16, αλλά δεν είχε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Δεν κρυβόταν η απογοήτευση του Πασκουάλ

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν μπόρεσε να εξηγήσει πειστικά την καθίζηση του Παναθηναϊκού στο τελευταίο 15λεπτο, υποστηρίζοντας απλώς πως το πρόβλημα ήταν... πνευματικό!

Ο Καταλανός προπονητής ανέφερε συνολικά: " Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη και τη βοήθεια. Ήταν ξεκάθαρο πως παίξαμε κανονικό μπάσκετ μόνο για ένα ημίχρονο, μετά εκνευριστήκαμε και χάσαμε το μυαλό μας. Δεν ήμασταν καλοί ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Ελέγξαμε το παιχνίδι μετά το πεντάλεπτο, ήμασταν καλύτεροι στις δύο πλευρές του παρκέ. Κάτι που συνέβη περίπου μέχρι τα μισά της γ' περιόδου. Μετά απ' αυτό, χάσαμε τον έλεγχο, χάσαμε τα πάντα. Παίξαμε τόσο άσχημα που δώσαμε στη Φενέρμπαχτσε τη δυνατότητα να τρέξει το γήπεδο και να πετύχει μαζεμένους πόντους.

Στα πλέι οφ δεν κερδίζει απαραίτητα η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτή που είναι πιο δυνατή πνευματικά. Η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη σε αυτό το κομμάτι, ακόμη κι όταν βρέθηκε στο -16. Εμείς, όταν οι αντίπαλοί μας άρχισαν να επιστρέφουν, δεν ελέγξαμε το συναίσθημα. Τότε η αυτοπεποίθηση της Φενέρμπαχτσε εκτοξεύθηκε, ενώ εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε τα στοιχειώδη. Παραλύσαμε. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι την Πέμπτη, μια ακόμη ευκαιρία. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά.

Ίσως στο +16 νιώσαμε τον παράξενο φόβο της νίκης. Συμβαίνει σε κάποια παιχνίδια. Πρακτικά όλοι οι πόντοι της Φενέρμπαχτσε προέκυψαν μετά από δικά μας λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση. Πήραμε το πρώτο τάιμ άουτ νωρίς στο γ' δεκάλεπτο, μετά από τρίποντο που δεχθήκαμε στον αιφνιδιασμό. Από εκείνο το σημείο και μετά, κάναμε τα πάντα λάθος. Χάσαμε εντελώς την αμυντική ισορροπία. Η Φενέρμπαχτσε το εκμεταλλεύτηκε και γύρισε την κατάσταση. Μέχρι στιγμής αυτό είχε συμβεί μόνο μακριά από το ΟΑΚΑ, όχι εντός έδρας.

Πρέπει πρώτα να συνέλθουμε και μετά να προετοιμαστούμε. Θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο δεύτερο παιχνίδι. Πρέπει να αποκτήσουμε μια εμπειρία που μάλλον δεν την έχουμε, αλλά πρέπει να την αποκτήσουμε άμεσα. Αν καταφέρουμε να ισοφαρίσουμε τη σειρά, θα δούμε το μέλλον με άλλον τρόπο. Θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη για να κερδίσουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK