Διαφωνίες για το "dress code” στο NBA

Ρατσιστικό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι από την αρχή της χρονιάς, θα απαιτείται από τους παίκτες του NBA, να είναι ευπρεπώς ντυμένοι και σενιαρισμένοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γκάρντ των Indiana Pacers, Stephen Jackson.

Διαφωνίες για το "dress code” στο NBA

Ρατσιστική χαρακτηρίζειτην απόφαση της λίγκς ότι από την αρχή της χρονιάς, θα απαιτείται από τους παίκτες του NBA, να είναι ευπρεπώς ντυμένοι και σενιαρισμένοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γκάρντ των Indiana Pacers, Stephen Jackson.

Ο νέος νόμος που εγκρίθηκε επισήμως και από τον κομισάριο του NBA, Ντέιβιντ Στέρν, θα λάβει ισχύ από την αρχή της σεζόν. Οι παίκτες θα είναι αναγκασμένοι να φορούν ευπρεπή ρούχα κατά τις διάρκειες αγώνων και συνεντεύξεις τύπου. Ενώ θα απαγορεύονται ρητώς από εδώ και στο εξής, τα δαχτυλίδια, αλυσίδες, σταυρούς, κοντά παντελονάκια, σκισμένα τζιν και ότι άλλο δεν αρμόζει στην σωστή παρουσία παικτών του αθλήματος.

Ο Jackson φαίνεται αντίθετος σε αυτό τον νέο νόμο που θέλουν να εφαρμόσουν για πρώτη φορά στα χρονικά του αθλήματος, καθώς τονίζει πως η παρουσία πολλών μελαμψών παικτών του NBA, εκφράζοντας ο καθένας το δικό του στυλ, έχουν μεταδώσει το στυλ hip-hop σε πολλά παιδιά. Χαρακτήρισε τον νέο νόμο ρατσιστικό. Γ’ αυτό και στο φιλικό παιχνίδι της ομάδας του με αντίπαλο τους San Antonio Spurs, εμφανίστηκε στο παρκέ φορώντας τέσσερις αλυσίδες στο λαιμό του.

Μαζί του συμφώνησε και ο άσος των Boston Celtics, Paul Pierce, τονίζοντας ότι ο νόμος αυτός προσανατολίζεται προς τους νέους μελαμψούς παίκτες του αθλήματος.

Αντίθετος με το όλο σκηνικό, είναι και ο αστέρας των Sixers, Allen Iverson που τόνισε: «Νομίζω πως εάν κάποιοι θέλουν να μας ντύσουν ευπρεπώς, τότε να πληρώσουν για τα ρούχα. Είναι άδικο, είναι σκληρό, είναι αναπάντεχο από το πουθενά να σε αναγκάζουν να αλλάξεις τον τρόπο ντυσίματος σου. Δεν νομίζω ότι αυτό θα επηρεάσει ή θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του αθλήματος». «Αγαπώ τα χρυσαφικά μου, όπως λατρεύω και την δουλειά που κάνω. Μου αρέσει να παίζω μπάσκετ, παρά να μένω εκτός των αγωνιστικών χώρων» τόνισε ο Jackson.

Ο ίδιος αναφέρει ότι αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα πέρυσι, όταν αποκλείστηκε από 30 παιχνίδια της ομάδας του, λόγω του γνωστού επεισοδίου με τους οπαδούς των Pistons. «Πρέπει να ακούς τους ανθρώπους που σε πληρώνουν. Τους νόμους τους θέτουν οι κύριοι που μας δίνουν ένα ψωμί να φάμε. Ποιο νομίζει ότι θα προτιμήσεις; Το πρώτο ή το δεύτερο; Εγώ προσωπικά θέλω να παίζω μπάσκετ» πρόσθεσε στο φινάλε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK