Δίκαιο ή άδικο, αυτό είναι το τελικό format για το ΝΒΑ

Μόνο οι 22 από τις 30 ομάδες πρόκειται να ολοκληρώσουν τη σεζόν στο ΝΒΑ, όπως προκύπτει από τις πιο αξιόπιστες πηγές που μπορείς να βρεις εκεί έξω.

Οι Μιλγουόκι Μπακς θα είναι στην τελική φάση του ΝΒΑ, αλλά όχι οι Σάρλοτ Χόρνετς
Οι Μιλγουόκι Μπακς θα είναι στην τελική φάση του ΝΒΑ, αλλά όχι οι Σάρλοτ Χόρνετς AP PHOTO/JEFFREY PHELPS

Η εσωτερική αλληλογραφία του ΝΒΑ δεν αφορά μονάχα τους 30 οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, χωρισμένοι σε Ανατολή και Δύση. Οι Σαμς Τσαράνια και Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν εγγυημένη πρόσβαση στα 'top secret' αρχεία που κυκλοφορούν στη λίγκα και οτιδήποτε μεταφέρουν ως πληροφορία δεν αμφισβητείται. Επί της επανέναρξης της σεζόν, ο ένας συμπλήρωσε τον άλλον.

Ο πρώτος, πιο νέος και ταχύτερος, μετέδωσε την απόφαση για τη διεξαγωγή ενός τουρνουά με 22 ομάδες (όχι όλες δηλαδή) που θα οδηγήσει στις δύο οκτάδες της postseason.

O δεύτερος -στα επτά λεπτά που μεσολάβησαν ως τη δική του ανάρτηση- εξήγησε ότι ο αριθμός θα προκύψει από τις 16 που κατείχαν playoff spot πριν από τη διακοπή που προκάλεσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη λίγκα (ή αλλιώς ο Ρούντι Γκομπέρ) συνδυαστικά με αυτές που απείχαν έως έξι ήττες από την τελευταία προνομιούχο θέση. Οι 9 εξ αυτών θα προέρχονται από την Ανατολική Περιφέρεια και οι 13 από τη Δυτική.

Μέσα απ' αυτές θα προκύψει ο goat πρωταθλητής του 2020. Φυσικά οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι μία εκ των ομάδων του ανατολικού τόξου. Παρέα με τους Τορόντο Ράπτορς, τους Μπόστον Σέλτικς, τους Μαϊάμι Χιτ, τους Ιντιάνα Πέισερς, τους Φιλαντέλφικα 76rs, τους Μπρούκλιν Νετς, τους Ορλάντο Μάτζικ και τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Οι τελευταίοι είναι οι ευνοημένοι του σχεδίου, διότι με μία νίκη παραπάνω και μία ήττα λιγότερη από τους Σάρλοτ Χόρνετς βρήκαν τρύπα και τρύπωσαν.

Είναι αναπόφευκτη εδώ η σπαραξικάρδια αντίδραση του Μάικλ Τζόρνταν.

Αποκλεισμός για την ομάδα του είναι αυτός. Ένας αποκλεισμός που θα υποχρεώσει τις 'σφήκες' να κάνουν παρέα στους Σικάγο Μπουλς, στους Νιου Γιορκ Νικς, στους Ντιτρόιτ Πίστονς, στους Ατλάντα Χοκς και στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Από τις δυτικές κατηγορίες, οι Λος Άντζελες Λέικερς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς, οι Ντένβερ Νάγκετς, οι Γιούτα Τζαζ, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι Χιούστον Ρόκετς, οι Ντάλας Μάβερικς και οι Μέμφις Γκρίζλις θα συμπληρωθούν από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, τους Σακραμέντο Κινγκς και τους Φίνιξ Σανς προκειμένου να προκύψει η πρώτη οκτάδα. Εκτός νυμφώνος μένουν μονάχα οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (με το χειρότερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα).

Οι αγώνες της 'πετσοκομμένης' κανονικής περιόδου θ' αρχίσουν στις 31/7 και θα είναι στο σύνολό τους μονάχα 8, λιγότεροι δηλαδή από το 50% των όσων απέμεναν τη στιγμή της αναβολής, προκειμένου -στη χειρότερη περίπτωση- η σεζόν να τελειώσει στις 12 Οκτωβρίου. Είναι η ημερομηνία που ορίστηκε ως καταληκτική, για το έβδομο παιχνίδι των Τελικών, διότι πόσο να τραβήξει άλλωστε.

Σε περίπτωση που στο φινάλε της ρέγκιουλαρ σίζον η όγδοη ομάδα έχει διαφορά τεσσάρων ή περισσότερων νικών από τις επόμενες, θα παίρνει απευθείας το εισιτήριο για τα playoffs. Διαφορετικά διεξαχθούν αγώνες μπαράζ για το τελευταίο εισιτήριο.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο 'Walt Disney World Resort' του Ορλάντο, που δεν είναι πλέον ένα πιθανό σενάριο αλλά μια πραγματικότητα, και αποτελεί μια σύμπραξη ιδεών μεταξύ του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ και της Επιτροπής των Οικονομικών. Πρόκειται για μια εγκατάσταση 101 τετραγωνικών χιλιομέτρων με περισσότερα από 30 ξενοδοχεία και φυσικά γήπεδα μπάσκετ.

Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των Κυβερνητών-Ιδιοκτητών των ομάδων σε τηλεδιάσκεψη που θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Εφόσον λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία (το 75% των προτιμήσεων), οι ομάδες θ' αρχίσουν προετοιμασία στις βάσεις τους προκειμένου να συγκεντρωθούν στο Ορλάντο μετά τα μέσα του μηνός. Κατά τη διαμονή τους θα εφαρμοστούν αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και συμπεριφοράς. Οι παίκτες θα μπορούν μεν να παίζουν γκολ ή να τρώνε σε υπαίθρια εστιατόρια των εγκαταστάσεων, αλλά δεν θα έρχονται σ' επαφή με άλλους πλην των μελών των 22 ομάδων. Όπως με τους υπαλλήλους των μονάδων, οι οποίοι θ' απαγορεύεται να εισέρχονται στα δωμάτια ή να φωτογραφίζονται μαζί τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK