Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός, κερδίζει τον αγώνα

Ο Αθλητικός Δικαστής δικαίωσε τον Ολυμπιακό στην ένστασή του για τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και παίρνει το παιχνίδι στα χαρτιά. Οι "πράσινοι" έχουν δικαίωμα ένστασης στο ΑΣΕΑΔ.

Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός, κερδίζει τον αγώνα

Η απόφαση

"ΔΕΧΕΤΑΙ την από 13-10-2014 καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ .ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την απώλεια αγώνα Κυπέλλου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΕ στον αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α την 9-10-2014 μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος"

Το χρονικό

Ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει στα αρμόδια όργανα διότι ο επικεφαλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βρισκόταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ αν και τιμωρημένος. Επιπλέον, στις κερκίδες υπήρχαν υπεράριθμοι φίλαθλοι, αν και το ντέρμπι διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των "πρασίνων".

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ αρχικά είχε δηλώσει αναρμόδιος και πετούσε το "μπαλάκι" στην διοργανώτρια ΕΟΚ, η οποία με τη σειρά της υποστήριζε ότι η εξέταση της υπόθεσης είναι αρμοδιότητα του αθλητικού δικαστή.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2014, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε απορρίψει ως "απαράδεκτη" την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία οι Πειραιώτες ζητούσαν την υπέρ τους κατακύρωση του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή έλεγε χαρακτηριστικά: "Απορρίπτεται η καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για κατακύρωση υπέρ αυτής, του αγώνα Καλαθοσφαίρισης Κυπέλλου με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 9-10-2014, ως απαράδεκτη".

Στις 19 Δεκεμβρίου, το ΑΣΕΑΔ "εξαφάνισε" την απόφαση του αθλητικού δικαστή και αποδέχθηκε την προσφυγή των "ερυθρολεύκων". Η υπόθεση γύρισε στα χέρια του αθλητικού δικαστή, ο οποίος έκρινε ότι το παιχνίδι πρέπει να κατακυρωθεί υπέρ του Ολυμπιακού.

Η επανεξέταση της υπόθεσης καθυστέρησε, με την ΕΟΚ να ζητάει διευκρινίσεις από το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών σχετικά με την ερμηνεία της ακύρωσης της προηγούμενης απόφασης του Αθλητικού Δικαστή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε πριν από τις γιορτές, ωστόσο η απόφαση ανακοινώθηκε μόλις την Παρασκευή.

Οι "πράσινοι", πάντως, έχουν νέο νομικό πάτημα μέσω ΑΣΕΑΔ, με συνέπεια να μην μπορεί να οριστεί ακόμα ο πρώτος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι στον έτερο ημιτελικό, ο Απόλλων Πάτρας είχε νικήσει τη Νέα Κηφισιά και είχε προκριθεί στον τελικό.

Διαβάστε ακόμη

Το ΑΣΕΑΔ ανατρέπει τα δεδομένα της προσφυγής του Ολυμπιακού

ΚΑΕ Ολυμπιακός σε ΕΟΚ: Πείτε μας πότε παίζουμε ημιτελικό

Γιαννακόπουλος: "Ο Σπανούλης και ο Μπαρτζώκας δεν μπορούσαν να κερδίσουν εντός παρκέ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK