Διπρόσωπη Εθνική

Η Ελλάδα επικράτησε της Ισλανδίας όμως τα δύο πρόσωπα που παρουσίασε στην αναμέτρηση επιφέρουν προβληματισμό για τη δύσκολη συνέχεια. Ο Σωτήρης Γεωργίου στέκεται σε αυτά που κρατάμε κι αυτά που ξεχνάμε από την πρεμιέρα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ.

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÉÓËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / ICELAND - GREECE (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÉÓËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / ICELAND - GREECE (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε με το δεξί στο Ευρωμπάσκετ του 2017 στην Φινλανδία και το Ελσίνκι και μάλιστα δια του αποτελέσματος, με ένα περίπατο απέναντι στην Ισλανδία. Όμως δεν αρέσαμε ιδιαίτερα και τα δύο πρόσωπα που παρουσιάσαμε επιφέρουν προβληματισμό για την δύσκολη συνέχεια. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Ισλανδία είναι ο πιο αδύνατος αντίπαλος του ομίλου και από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης και ευτυχώς που ξεκινήσαμε με αυτή μέχρι να βρούμε πατήματα.

Ασφαλώς στο σύγχρονο μπάσκετ αν δεν παίξεις καλά δεν κερδίζεις σχεδόν κανέναν και μην ξεχνάμε ότι Ισλανδία είναι μια μαχητική ομάδα που στο Ευρωμπάσκετ του 2017 έχασε τρία από τα πέντε παιχνίδια με μονοψήφια διαφορά ενώ είχε και 1000 φίλους της στο πλευρό της και έπαιζε εντός έδρας ουσιαστικά. Καλά όλα αυτά στον αντίλογο αλλά όταν έχεις βλέψεις σε ένα Ευρωμπάσκετ αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζεις με 20 πόντους στο ρελαντί και θέλεις και διάρκεια για να δείξεις το βάθος σου.

ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΛΑΣΗΣ

Η Ελλάδα πήγε το ματς και στους 25 πόντους καθώς υπάρχει απλά διαφορά κλάσης ακόμα και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούμπο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όσο κοστίζει πχ ο Σλούκας, δεν έχει απολαβές όλη η ομάδα της Ισλανδίας! Παρόλα αυτά η Ελλάδα ξεκίνησε μουδιασμένα (8-13 στο 7'), είχε μια έκρηξη με τους 9π του Παππά μόλις πέρασε και έδειξε να καθαρίζει το παιχνίδι(10-26 στο 9' με ένα 2-13) .

Όμως ακολούθησε μια τραγική εμφάνιση στο δεύτερο δεκάλεπτο που θα αναφερθούμε μετά (14-32 στο 12'και 31-33 στο 19'!) για να επέλθει σοβαρότητα με την άμυνα βασικά στην 3η περίοδο και μετά έσκασαν και οι χωρίς σοβαρό πάγκο Ισλανδοί και η διαφορά πήγε στο 20+.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ

Την σοβαρότητα όταν η ομάδα στην 2η περίοδο ήταν πολύ κακή. Η ομάδα επέστρεψε και έδειξε διάθεση. Κρατάμε τα χαμηλά σχήματα που προσαρμοστήκαμε και παίξαμε καλό μπάσκετ με τον Θανάση Αντετοκούνμπο στην 3η βασικά περίοδο. Παίξαμε και με τον Πρίντεζη στο "5", ο Θανάσης έδωσε τεράστια ενέργεια στην άμυνα βασικά και στις βοήθειες.

Η άμυνα στο δεύτερο μέρος βασικά ήταν καλή κυνηγώντας τα μακρινά σουτ και αφήνοντας στους Ισλανδούς το τραγικό 2/23τρ και 22λάθη.Και ασφαλώς κρατάμε και αυτό που γράψαμε το πρωί,ότι ο Παππάς πρέπει να πάρει πολλές μπάλες. Βέβαια είχε 20 πόντους με την Ισλανδία αλλά δεν είναι ματς κριτήριο λόγω αντιπάλου. Ούτε και λέει κάτι το 7/16τρ με 44% μετά από καιρό. Κριτήριο για το μέλλον μας θα είναι τα παιχνίδια που ακολουθούν με Γαλλία και Φινλανδία.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ

Το τραγικό πρώτο μέρος και βασικά το δεύτερο δεκάλεπτο. Είναι ανεπίτρεπτο και άκρως ανησυχητικό να δέχεσαι από την Ισλανδία ένα 17-1 σε ένα επτάλεπτο. Το 14-32 έγινε από το 12' σε 31-33 στο 19' με ένα τρομερό μπλακ άουτ της ομάδας μας. Σε μια ζώνη βασικά του αντιπάλου η ομάδα δεν είχε καλές επιλογές, κακή κυκλοφορία της μπάλας και σουτ και κάκιστες επιθέσεις με τον ψηλό (Μπουρούσης με πολλά λάθη).

Μάλιστα στο πρώτο μέρος το κάναμε ντέρμπι με 25-10ριμπ καθώς είχαμε 13 λάθη σε ένα 20λεπτο και δώσαμε 19 βολές στον αντίπαλο που σημαίνει ότι παίξαμε κακή άμυνα στο διάστημα αυτό και ας μην φάνηκε από το τελικό σκοράρισμα του (παίζει ρόλο και η δυναμική του όμως).

Επίσης θέλει μεγάλη προσπάθεια στο πάσινγκ γκέιμ. Ο Μπουρούσης πάσαρε με ένα μικρό αντίπαλο στην ...εξέδρα κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό καθότι ο Έλληνας σέντερ είναι από τους καλύτερους ψηλούς πασέρ.Γενικά είναι ανεπίτρεπτο να χάνεις διαφορά 18π σε ένα επτάλεπτο από ...μια Ισλανδία και ας επαναφέραμε την τάξη στην συνέχεια ("φώναζε" άλλωστε το ματς ότι μόλις σοβαρευτούμε θα πάμε στους 20π χαλαρά. Μην ξεχνάμε και την κακή άμυνα κλασικά στο πικ εν ρολ και μην ξεχνάμε και τα 14 επιθετικά της Ισλανδίας.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Μίσσας δεν πήρε καλές αποφάσεις στο καταστροφικό δεύτερο δεκάλεπτο αλλά μίλησε καλά προφανώς στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια και έφτιαξε το κλίμα για την επαναφορά με τον σωστό τρόπο. Ο Καλάθης μέτριος με κακές επιλογές. Ο Μπουρούσης κακός και με 5 λάθη. Ο Παπαγιάννης έπαιξε λίγο και δεν ακούμπησε όμως αν και θα έπρεπε στο επτάλεπτο.

Τίποτα απολύτως ο Μπόγρης στο πεντάλεπτο, ο Αγραβάνης έπαιξε κακώς μόλις δύο λεπτά καθώς του πήγαινε το παιχνίδι αυτό. Ο Παππάς με τον Θανάση Αντετοκούνμπο οι κορυφαίοι μακράν και κοντά ο Πρίντεζης. Θετικός ο Μάντζαρης, μέτριος ο Παπανικολάου με κακό αντίπαλο, συνεχίζει άστοχος από το Ακρόπολις ο Σλούκας (2/7σ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK