Ο Doncic είδε πρώτα το σκληρό πρόσωπο του LeBron

Προτού ο Luca Doncic παραλάβει το 'δώρο' του LeBron James είχε πάρει ένα σκληρό μάθημα, επιχειρώντας να τον μαρκάρει. Μαστίγιο και καρότο για τον ανερχόμενο σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Los Angeles Lakers' LeBron James (23) is defended by Dallas Mavericks' Luka Doncic during the first half of an NBA basketball game Wednesday, Oct. 31, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Los Angeles Lakers' LeBron James (23) is defended by Dallas Mavericks' Luka Doncic during the first half of an NBA basketball game Wednesday, Oct. 31, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Luka Doncic είχε κυκλώσει στο ημερολόγιο του κινητού του την 31η Οκτωβρίου περιμένοντας τον εκτός έδρας αγώνα με τους Lakers όπως ένα μικρό παιδί αδημονεί για το πρώτο παγωτό του. Λαχταρούσε να συναντήσει τον Lebron James, να βρεθεί δίπλα σ' ένα από τα ινδάλματά του και στο φινάλε να λάβει -για δώρο- την υπογεγραμμένη φανέλα του, καμαρώνοντας στο instagram.

Πάνω στην οποία εκτός από την καθιερωμένη ευχή 'ο Θεός να σ' ευλογεί', ο 'King' είχε αφιερώσει στον Σλοβένο γκαρντ τη φράση 'αγωνίσου για το μεγαλείο'. Αποδεικνύοντας πως ένας δίκαιος βασιλιάς χαρακτηρίζεται από γενναιοδωρία προς το 'ποίμνιό' του.

Ο Doncic είδε πρώτα το σκληρό πρόσωπο του LeBron

Όσο ώριμος κι αν δείχνει ο Dončić στο παρκέ, όσο πνευματικά κοντρολαρισμένος κι αν φαίνεται με την μπάλα στα χέρια, δεν παύει να παραμένει ένα παιδί που δεν έχει συμπληρώσει καν τα 20 χρόνια του (28 Φεβρουαρίου 1999). Ένας αμούστακος νεανίας που μέχρι πριν από λίγα χρόνια κοιμόταν με την αφίσα του James σαν εικόνισμα στον προσκεφάλι του.

"Ήταν κάτι μοναδικό. Περίμενα γι' αυτό το παιχνίδι και ήταν πολύ ιδιαίτερο για μένα", δήλωσε ο Σλοβένος μετά τον αγώνα στο Λος Άντζελες, στον οποίο είχε παίξει 28 λεπτά μετρώντας 14 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ και συνεισφέροντας στην ανατροπή των 14 πόντων στο τελευταίο 4λεπτο, ασχέτως αν το 114-113 με τη μία βολή του James στα 2.1'' πριν από τη λήξη, γλίτωσε τους Lakers από την αυτοχειρία.

Μέχρι βέβαια να φτάσουμε στα όσα εκτυλίχθηκαν στ' αποδυτήρια, ο Doncic είχε βιώσει μια πολύ σκληρή εμπειρία, ασχέτως αν ο LeBron υποστήριξε πως "οι Ευρωπαίοι παίκτες εξελίσσονται πιο γρήγορα από τους Αμερικανούς παίζοντας από νωρίς σε επαγγελματικό επίπεδο και δεν φοβούνται".

Ο Rick Carlisle ένας παμπόνηρος προπονητής με 700 νίκες, ήδη 10 χρόνια στους Mavericks και παράσημο το πρωτάθλημα του 2011, έριξε απροστάτευτο τον Doncic στο κλουβί με το θεριό. Αυτός ήταν που ανέλαβε το μαρκάρισμα του James στις πρώτες επιθέσεις των Lakers, με αποτέλεσμα να πάει σαν πρόβατο επί σφαγή. Γρατζουνίστηκε, τραυματίστηκε, έπεσε και σηκώθηκε.

Μάθημα 1ο

Η πρώτη απόπειρα ν' αμυνθεί ήρθε όντας στην πλάτη του LeBron. Μάταια. Ο ηγέτης των 'λιμνάνθρωπων', πιο δυνατός και δομημένος σωματικά, τον πήγε προς τα μέσα και την κατάλληλη στιγμή έγειρε την πλάτη για να εκτελέσει εύστοχα. Στο πρώτο από τα εννέα εύστοχα δίποντά του στην αναμέτρηση.

Μάθημα 2ο

Μισό λεπτό μετά η φάση επαναλήφθηκε σαν από φωτοτυπικό μηχάνημα. Ο Doncic επιχείρησε να πάει πιο δυναμικά στο μαρκάρισμα έχοντας και το ντουμπλάρισμα του DeAndre Jordan. Υποχρέωσε μάλιστα τον James να χάσει για λίγο τον έλεγχο της μπάλας και να κλειστεί προς τη γωνία. Μόνο που ο μικρός, πιστεύοντας ότι έχει καταφέρει την αποστολή του, αποσυντονίστηκε, τού άφησε ελάχιστο χώρο κι αυτός εντόπισε με τρομερή ασίστ τον Brandon Ingram προκειμένου να σκοράρει από κοντά.

Οι δύο φάσεις το 0:36 ως το 0:51

Αυτό ήταν. Ο Doncic, που έκτοτε πήγε κυρίως πάνω στον σχεδόν συνομήλικό του Ingram, είχε πέσει στην παγίδα που ο ίδιος ο προπονητής του τού είχε στήσει. Είχε μόλις καταλάβει πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος που ζούσε μέχρι πέρυσι και τι έχει ν' αντιμετωπίσει αν θέλει (που θέλει) να καταλήξει (θα καταλήξει) ένας μεγάλος ηγέτης. Στους Mavs ή άλλου...

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

News 24/7

24MEDIA NETWORK