Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟ

Όσο εύκολα ο Παναθηναϊκός πέρασε από το ΣΕΦ, τόσο δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Οι "πράσινοι" επιβλήθηκαν της Ένωσης στο ΟΑΚΑ με 76-66 έχοντας πλέον το πάνω χέρι στη σειρά.

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟ
Όσο εύκολα ο Παναθηναϊκός πέρασε από το ΣΕΦ, τόσο δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Οι "πράσινοι" επιβλήθηκαν της Ένωσης στο ΟΑΚΑ με 76-66 έχοντας πλέον το πάνω χέρι στη σειρά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν "σκληρό καρύδι" διεκδικώντας μέχρι τέλους το θετικό αποτέλεσμα.

Το ξεκίνημα πάντως κάθε άλλο παρά προϊδέαζε για το τι θα επακολουθούσε. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο παρκέ με σκοπό να καθαρίσει την υπόθεση-νίκη εξασφαλίζοντας παράλληλα μια ικανοποιητική διαφορά. Ξεκινώντας με ένα γρήγορο σερί επτά συνεχόμενων πόντων δίχως κιτρινόμαυρη απάντηση (7-0) μπήκε άμεσα στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης. Με πλουραλισμό στην επίθεση και έλεγχο του ρυθμού, οι πράσινοι δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να πλησιάσει περισσότερο διατηρώντας ξεκούραστα την απαραίτητη απόσταση (12-5, 16-8, 21-10).

Οι πρώτες δηλώσεις

Βασίλης Σπανούλης: " Δεν δείξαμε συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν μπορούμε να κερδίζουμε συνεχώς με τριάντα πόντους. Δεν γίνεται έτσι. Αν και πάντως δεν παίξαμε πολύ καλά, ως μεγάλη ομάδα κερδίσαμε. Εγώ κοιτώ να εκπληρώνω τις οδηγίες του προπονητή μου".

Γιάννης Καλαμπόκης: " Με τον Παναθηναϊκό δεν αρκεί να παίζεις καλά για ένα ημίχρονο. Ίσως δεν είναι αρκετά ούτε 40 λεπτά. Κάναμε καλή προσπάθεια, όμως ο Παναθηναϊκός είναι πλέον το φαβορί. Θα δουλέψουμε προκειμένου στη ρεβάνς να πάρουμε τη νίκη διεκδικώντας και την πρόκριση".

Εξάλλου, παρά την επιθετική έξαρση του Γιάννη Καλαμπόκη στις αρχές της δεύτερης περιόδου (επτά συνεχόμενοι πόντοι) και τη μεστή εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση κάτω από τις δυο ρακέτες, η Ένωση αδυνατούσε να προσεγγίσει περισσότερο τον αντίπαλό της, ο οποίος όποτε ένιωθε να απειλείται (26-21, 32-27) ανέβαζε στροφές φέρνοντας εκ νέου τη διαφορά στο +10 (32-21, 40-29) και έχοντας ξεκάθαρα το πάνω χέρι του ματς. Εξ ου και το 42-32 του ημιχρόνου.

Παρά πάντως τη διψήφια διαφορά, οι κιτρινόμαυροι δεν έλεγαν να τα… παρατήσουν. Πιέζοντας όσο περισσότερο μπορούσαν στην άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση (Χάτζατζ, Μπουρούσης, Καλαμπόκης) διατηρούνταν μέσα στο παιχνίδι προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν κάθε πιθανή αδράνεια των πράσινων. Και αν στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα, διατηρώντας χωρίς πρόβλημα το προβάδισμα (50-40, 57-44, 58-50), στην τελευταία περίοδο αισθάνθηκαν για τα καλά την κιτρινόμαυρη ανάσα.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους προς το καλάθι τους και με το Μιχάλη Πελεκάνο να… οργιάζει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά έφτασαν στο -2 (65-63). Η εξαιρετική, ωστόσο, εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη και τα πολλά φάουλ που φορτώθηκαν οι της ΑΕΚ (αποχώρησαν Ρίματς, Μπουρούσης, Πελεκάνος) αποδείχθηκαν παράγοντες ικανοί να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Στο τέλος μάλιστα οι πράσινοι πήραν και διαφορά (76-66 τελικό), η οποία τους φέρνει ένα βήμα προ του τελικού.


Τα δεκάλεπτα: 21-10, 42-32, 58-50, 76-66

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 10 (2), Τομάσεβιτς 4, Λάκοβιτς 10 (2), Διαμαντίδης 5 (1), Μπατίστ 7, Σπανούλης 23 (2), Χατζηβρέττας 7, Τσαρτσαρής 8, Παπανικολάου 2, Σάκοτα

ΑΕΚ: Ταμίρ, Χάτζατζ 12 (2), Ρίματς 6, Πελεκάνος 14 (1), Παντελιάδης 2, Καλαμπόκης 15 (1), Κόπενραθ 2, Μπουρούσης 15, Παπαϊωακείμ


News 24/7

24MEDIA NETWORK