Έχουμε την απάντηση στο "είναι αυτή η χειρότερη χρονιά του Ζοτς;"

Ψάξαμε, μια προς μια, τις σεζόν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε πάγκους ευρωπαϊκών διοργανώσεων και βρήκαμε πως φέτος ζει ό,τι χειρότερο του 'χει συμβεί.

Bάσει στοιχείων πια, αυτό που ζει φέτος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν το 'χει ξαναζήσει. Ποτέ.
Bάσει στοιχείων πια, αυτό που ζει φέτος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν το 'χει ξαναζήσει. Ποτέ. EUROKINISSI

H ερώτηση 'είναι αυτή η χειρότερη εκκίνηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;' έχει ως αυθόρμητη απάντηση το 'ε, δεν είναι;'. Σήμερα αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος στις υποθέσεις και να μιλήσουμε με στοιχεία. Που αποδεικνύουν πως αυτό που ζει φέτος ο “Ζοτς” στη Φενέρμπαχτσε είναι ό,τι χειρότερο του 'χει συμβεί από το 1991, όταν κάθισε για πρώτη φορά σε πάγκο, ως κόουτς. Aς δούμε τι ισχύει, πριν την επίσκεψη του στο ΟΑΚΑ, για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (21.00).

Μετά λύπης μου θα πω ότι τα στοιχεία που χρειαστήκαμε δεν υπήρχαν στην Euroleague. Υπήρχαν όμως, στο Linguasport, το οποίο και μελετήσαμε σελίδα προς σελίδα, χρονιά, προς χρονιά. Θα έλεγα και διοργάνωση προς διοργάνωση, αλλά κατά κύριο λόγο ο Ομπράντοβιτς εμφανίζεται στην κορυφαία.

Την πρώτη ημέρα του περασμένου Νοέμβρη είχες διαβάσει στο Contra.gr για το τεχνητό σοκ που επιχείρησε να κάνει ο Σέρβος, μήπως και συνέλθουν οι παίκτες του. Δεν έπιασε και μια από τις συνέπειες ήταν το video που ακολουθεί.

Μετά την 13η αγωνιστική, το ρεκόρ είναι 5-8 (το βελτίωσαν αρκετά οι τρεις σερί νίκες επί Βιλερμπάν, Χίμκι και Άλμπα από τη 10η έως και τη 12η ημέρα). Χειρότερο δεν θα βρείτε. Θα βρείτε ένα κατά τι καλύτερο. Ήταν εκείνο της σεζόν 2003-04, όταν ως κόουτς των 'πρασίνων' είχε οδηγήσει την ομάδα στο 6-7 στην Euroleague. Για την ιστορία, στο 14ο παιχνίδι είχε βρει απέναντι την Κάχα Λαμποράλ (τότε) και είχε νικήσει. 'Έκλεισε' τη φάση των ομίλων με ρεκόρ το 7-7, για να γίνει ουραγός του γκρουπ του στο ΤΟΡ16 (είχε πέσει μαζί με Σιένα, Μπενετόν και Μπαρτσελόνα) και να αποχωρήσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK