Εφές-Παναθηναϊκός: Μια τάπα στον Μίτσιτς ποτέ δεν είναι αρκετή

Προκειμένου ο Παναθηναϊκός να είναι ανταγωνιστικός στην έδρα της... ασυναγώνιστης Εφές χρειάζονταν πολλά περισσότερα από το μοναδικό άστοχο δίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς που όρισε το τέμπο ως το 85-65.

Ο Μάριο Χεζόνια ήταν διψήφιος για άλλο ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, αλλά δεν κατάφερε ν' ανταγωνιστεί μόνος του την Εφές
Ο Μάριο Χεζόνια ήταν διψήφιος για άλλο ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, αλλά δεν κατάφερε ν' ανταγωνιστεί μόνος του την Εφές EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλιε Μίτσιτς επιχειρεί διείσδυση από αριστερά και στην προσπάθεια του ν' αφήσει την μπάλα στο καλάθι κόβεται μεγαλοπρεπώς από τον Ζακ Όγκαστ. Ο ομογενής σέντερ πήδηξε ψηλά και του στέρησε δύο 'σίγουρους' πόντους. Ήταν μια εντυπωσιακή στιγμή, από τα highlights του αγώνα και υποψήφια φάση για το Top10 της εβδομάδας στην Euroleague.

Ήταν όμως το μοναδικό άστοχο δίποντο που χρεώθηκε στο ματς ο Σέρβος πόιντ γκαρντ, έχοντας ευστοχήσει και στις επτά προσπάθειες που προηγήθηκαν. Ήταν ήδη στους 18 πόντους, στις 4 ασίστ και στα 4 ριμπάουντ. Η ζημιά είχε γίνει προ πολλού από τον τύπο που είχε κρίνει επίσης το ματς στην Αθήνα και η προσωρινή αποτροπή του -11 (53-44) στο 24'46'' δεν κατέστη ικανή να βγάλει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ από τον δεύτερο ρόλο.

Οι 'πράσινοι' δεν ήταν σε βραδιά τέτοια που είτε θ' ακολουθήσουν είτε θα διακόψουν το ρυθμό της Εφές, προτού με το επιβλητικό 85-65 συμπληρώσει εννέα νίκες στα τελευταία δέκα ματς. Κι ας ήταν ο κόουτς Αταμάν στην εξέδρα εξαιτίας τιμωρίας. Προηγήθηκαν 0-2 και ποτέ ξανά. Κρατήθηκαν σε μια υποτυπώδη απόσταση ως τα μέσα της δεύτερης περιόδου (31-27), καθώς απέφευγαν τα λάθη και τέλειωναν κάμποσες επιθέσεις. Όπως αυτή της όμορφης συνεργασίας του Μακ με τον Μπέντιλ.

Αλλά δεν άντεξαν πολύ παραπάνω. Ο Μίτσιτς είχε ήδη σκοράρει 13 πόντους με 5/5 δίποντα ως το 43-33 του 20' και συνολικά οι γηπεδούχοι σούταραν με 13/20 (65%) μέσα από τη γραμμή τη στιγμή που οι δυο ομάδες αποσύρονταν στα αποδυτήρια. Ο Κάτας προπονητικά και οι παίκτες του αγωνιστικά όφειλαν να ξεπεράσουν το ταβάνι τους για να διεκδικήσουν οτιδήποτε στο παιχνίδι. Υπερβάσεις που δεν επιτεύχθηκαν. Ο Ισραηλινός κόουτς δεν βρήκε λύσεις και τρικς, οι 'στρατιώτες' του έμειναν κάτω από τα στάνταρ τους. Ιδίως στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.

Σε άλλες περιπτώσεις η ικανοποιητική αναλογία ασίστ/λαθών, 18 προς 7, και τα 12 επιθετικά ριμπάουντ θα επέτρεπαν στην ελληνική ομάδα να κυνηγά τουλάχιστον και να ελπίζει στην ανατροπή του status quo. Απέναντι στην Εφές δεν ήταν εφικτό όταν οι πρωταθλητές σούταραν με 6% χειρότερο δίποντο από το σύνηθες (47% αντί 53%) και δεν προσέγγισαν καν το 35% στο τρίποντο, φτάνοντας με τη βία το 25% (6/24). Μόνος του ο Σαντ-Ρος είχε 1/7 πίσω από τα 6μ75, αφού η άμυνα της Εφές δεν παρασύρθηκε από το συνολικό 5/8 που εμφάνισε στα προηγούμενα δύο ματς και τον άφησε.

Από το 60-49 του 29'36'' και το ερ μπολ του Μποχωρίδη από τη γωνία, στη λήξη της περιόδου, η διαφορά δεν έπεσε άλλη φορά κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 10 και η όποια επαφή χάθηκε οριστικά όταν ο Πλάις κάρφωσε για το 72-54. Ο Μίτσιτς δεν είχε (ανα)κοπεί όταν ή όσες φορές έπρεπε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK