Εφιάλτης για Φιλ Τζάκσον και Μπουλς ο Ραούφ: Γι' αυτό η ατυχής σύγκριση με τον Κάρι

Ο Φιλ Τζάκσον προκάλεσε ντόρο συγκρίνοντας τον Στέφεν Κάρι με τον Μαχμούντ Αμπντούλ-Ραούφ! Υπήρχε πάντως λόγος.

Εφιάλτης για Φιλ Τζάκσον και Μπουλς ο Ραούφ: Γι' αυτό η ατυχής σύγκριση με τον Κάρι
Μαχμούντ Αμπντούλ Ραούφ Νάγκετς

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η σύγκριση που επιχείρησε ο Φιλ Τζάκσον στο twitter "παρομοιάζοντας" τον Στέφεν Κάρι και τα κατορθώματά του με τον Μαχμούντ Αμπντούλ-Ραούφ!

Ο νυν πρόεδρος των Νιου Γιουρκ Νικς έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του: "Ποτέ δεν έχετε δει κάτι αντίστοιχο με τον Στέφεν Κάρι; Να σας υπενθυμίσω τον Κρις Τζάκσον/Μαχμούντ Αμπντούλ-Ραούφ, ο οποίος είχε ένα σύντομο, αλλά λαμπρό πέρασμα από το ΝΒΑ;"

Πολλοί απόρησαν με το σχόλιο. Άλλοι γέλασαν, κάποιοι σκέφτηκαν πως "δεινόν το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον".

Το σκεπτικό πάντως του Φιλ Τζάκσον είχε συγκεκριμένο υπόβαθρο. Ο Αμπντούλ-Ραούφ δεν ήταν (σίγουρα) Στέφεν Κάρι, αλλά όχι και τυχαίος - ασχέτως αν στον Άρη ήρθε στα τελειώματά του.

Μαζί με τον Ντικέμπε Μουτόμπο είχαν συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο κοντού-ψηλού στους Ντένβερ Νάγκετς παίζοντας μαζί για πέντε σεζόν (1991-96). Μάλιστα τη χρονιά του 72-10 των Μπουλς, τότε που ο Τζάκσον ήταν ακόμη στους πάγκους, οι "σβόλοι" είχαν υποχρεώσει την παρέα του Μάικλ Τζόρνταν σε μία από τις ήττες τους, την πρώτη στο νέο έτος. Είχαν προηγηθεί 18 διαδοχικές νίκες!

Στο 105-99 της 4ης Φεβρουαρίου του 1996 ο Ραούφ είχε 32 πόντους με 13/27 σουτ, μεταξύ των οποίων 4 τρίποντα.

Ποιος ξέρει πού θα είχε σταματήσει το σερί των "ταύρων", αν δεν τους "φρέναρε" ο γκαρντ των Νάγκετς, δίνοντας μάλιστα... πάσα στους Σανς να τους νικήσουν στο επόμενο. Να λοιπόν ο λόγος που ο Τζάκσον δεν μπορεί να τον βγάλει ακόμα από το μυαλό του. Τον έχει στοιχειώσει...

Εκείνη τη σεζόν το Νο3 στο ντραφτ του 1990 είχε 19.2 πόντους και 6.8 ασίστ ανά αγώνα. Ήταν η καλύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ, έχοντας 30 πόντους - 20 ασίστ απέναντι στους Σανς και 51 πόντους σε ματς με τους Γιούτα Τζαζ.

Δείτε τι είχε κάνει ο Ραούφ σ' εκείνο το ματς

Έχει κάνει και αυτό:

News 24/7

24MEDIA NETWORK