Έφτασε Αθήνα και ανακοινώθηκε ο Γκάμπριελ

Ο Κένι Γκάμπριελ έφτασε στην Αθήνα και το απόγευμα της Πέμπτης (24/11) θα πάει στο ΟΑΚΑ για να γνωρίσει τους νέους συμπαίκτες του. Ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό.

Έφτασε Αθήνα και ανακοινώθηκε ο Γκάμπριελ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι έφτασε στην Αθήνα ο Κένι Γκάμπριελ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού.

Ο 27χρονος φόργουορντ αναμένεται να πάει το απόγευμα στο ΟΑΚΑ προκειμένου να γνωριστεί με το προπονητικό τιμ των “πρασίνων” και τους νέους συμπαίκτες του και θα τεθεί αυτομάτως στη διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ για τον αυριανό αγώνα με την Νταρουσάφακα.

Έφτασε Αθήνα και ανακοινώθηκε ο Γκάμπριελ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Έφτασε Αθήνα και ανακοινώθηκε ο Γκάμπριελ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Έφτασε Αθήνα και ανακοινώθηκε ο Γκάμπριελ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"ΗΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την απόκτηση τουΚένι Γκάμπριελμέχρι το τέλος της σεζόν.

ΟΓκάμπριελγεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1989 στηNorth CarolinaτωνΗΠΑ,έχει ύψος2.03μ.και αγωνίζεται στη θέση «4». Από τα άκρως επιτυχημένα γυμνασιακά του χρόνια στοUnited Faith Christian Academy,ακολούθησε για ένα χρόνο το κολέγιοParis JCτουTexas,όπου οι εξαιρετικές του επιδόσεις (13.2 πόντοι και 7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι), οι οποίες του έδωσαν μεταγραφή στο κολέγιοAuburn. Στην τελευταία του σεζόν στοNCAA(2011-2012) είχε 12.1 πόντους και 7.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ακολούθησε η μεγάλη απόφαση για το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό τηςMaccabi Ashdod.Στην ισραηλινή ομάδα αγωνίστηκε για πέντε ματς, πριν μετακομίσει στην κυπριακήΑΕΛκαι ολοκληρώσει τη σεζόν στηνTaranakiτης Νέας Ζηλανδίας.

Το καλοκαίρι του 2013 οΓκάμπριελήρθε στηνΕλλάδαγια λογαριασμό τουΡεθύμνου, έχοντας εξαιρετική παρουσία με 12.8 πόντους και 9.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι στο πρωτάθλημα τηςΑ1. Τον Ιούνιο του 2013 πήρε μεταγραφή για τηνPinar Karsiyaka,με την οποία κατέκτησε το τουρκικό πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν! Εκεί παρέμεινε ως το καλοκαίρι του 2016 κάνοντας στην τελευταία του σεζόν εξαιρετικές εμφανίσεις στηνEuroleague(9.7 πόντοι και 4.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά ματς).

Τελευταίος του «σταθμός» πριν τους «πράσινους» αποτέλεσε ηLokomotiv Kuban, με την οποία αγωνίστηκε στοEurocup(6.8 πόντοι κατά μέσο όρο σε 5 αγώνες).

«Ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ"

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των «πράσινων», ο27άχρονος φόργουορντ τόνισε στοpaobc.gr:«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό Superfoods. Είναι μια καλή ευκαιρία για μένα. Είμαι έτοιμος για ό,τι έρχεται για μένα με τη νέα μου ομάδα. Ανυπομονώ να δείξω την προσωπικότητά μου με τους νέους μου συμπαίκτες και τους οπαδούς μας. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει ως το Final 4 της Euroleague και να κερδίσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να ζήσω την υπέροχη ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ».

ΟΚένι Γκάμπριελέδειξε να ξέρει πολλά για την καινούρια του ομάδα:«Η ιστορία της νέας μου ομάδας μιλά από μόνη της. Η φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετική. Αποτελείται από ένα γκρουπ ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ και παίζουν μαζί, σαν ένα. Ανυπομονώ να γίνω μέρος αυτής και να έχω οποιονδήποτε ρόλο θέλει ο προπονητής μου και να συμβάλω με τον τρόπο μου για να κερδίζουμε συνεχώς. Αγαπώ το στυλ του μπάσκετ που παίζει ο κόουτς Πασκουάλ και είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω γι’ αυτόν», είπε.

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον καλό του φίλο,Τζέιμς Γκιστ, λέγοντας:«Ο Τζέιμς είναι ένα καταπληκτικό παιδί. Γνωριζόμαστε καλά και μιλάμε αρκετές φορές το μήνα. Μιλήσαμε και περίπου πριν μια εβδομάδα για τον τραυματισμό του και του ευχήθηκα να επιστρέψει στα παρκέ το συντομότερο δυνατό. Πλέον είμαστε συμπαίκτες και είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το γεγονός. Είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης και παίζει σκληρά. Ας ελπίσουμε να βρεθούμε μαζί στο γήπεδο μέσα στη σεζόν ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε αρκετά εντυπωσιακά πράγματα. Περαστικά και γρήγορα Big Fella»,σημείωσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK