Έκλεισε θέση στα μπαράζ η Εθνική

Στην δεύτερη θέση του ομίλου της τερμάτισε η Εθνική Ελλάδας. Οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν πιο ώριμοι από την αναμέτρηση με την Σλοβενία και επικράτησαν της Βοσνίας 67-50. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει την είσοδο του στους "8" κόντρα στο Ισραήλ την Τρίτη.

Έκλεισε θέση στα μπαράζ η Εθνική

Μετά την ήττα από τους Σλοβένους, ο Λευτέρης Κακιούσης ισχυρίστηκε πως η Βοσνία δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην πορεία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ. Έτσι και έγινε, αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας πήρε τη νίκη με 67-50 και ως αναμενόταν τη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου. Θα παίξει οπότε την Τρίτη στα μπαράζ πρόκρισης για τα προημιτελικά κόντρα στο Ισραήλ.

Εκείνο πάντως που είχε περισσότερο σημασία από το παιχνίδι της Κυριακής, αφού η νίκη θεωρείτο ως ένα βαθμόδεδομένη (βάσει της δυναμικότητας του αντιπάλου)ήταν η αντίδραση της Ελλάδας μετά την… αποτυχία κόντρα στον Γιάκα Λάκοβιτς και την παρέα του. Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό, καθώς ειδικά στην επίθεση η Ελλάδα μπλοκαρίστηκε. Αρχικά, η μπάλα περνούσε μέσα στη ρακέτα, όπου το... κορμί του Παπαδόπουλου πρόσφερε άπλετο χώρο για ανενόχλητες διεισδύσεις και εύκολους πόντους. Τόσο, ο Χατζηβρέττας, όσο και οι Τσαρτσαρής, Κακιούζης σκόραραν ασταμάτητα δίνοντας συνεχώς λύσεις.

Η κακή όμως αμυντική λειτουργία στη δική μας ρακέτα είχε ως αποτέλεσμα ο Μπαϊράμοβιτς κατά πρώτο λόγο αλλά και Όβτσινα να διατηρούν τη Βοσνία κοντά δίνοντας της μάλιστα προβάδισμα με πέντε πόντους (6-11). Αν και το "βαρύ πυροβολικό" των Βόσνιων στην περιφέρεια, οιΜρσιτς και Ντόμερκαντ, αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά, οι αντίπαλοι ψηλοί κέρδιζαν μη αναμενόμενα τις μάχες. Από 'κεί και έπειτα, άρχισε ένας διαγωνισμός τριπόντων. Ρόλο εκτελεστών είχαν για την Εθνική οι Αντώνης Φώτσης και Κώστας Τσαρτσαρής, ενώ από τους Βαλκάνιους, αντίστοιχο ρόλο είχαν οι Χούκιτς και Τελέτοβιτς.

Κερδισμένη πάντως η ελληνική ομάδα που με δύο σουτ του Φώτση και τρία του Τσαρτσαρή πήρε διαφορά φτάνοντας την ακόμη και στους εννέα πόντους (30-21). Η ολιγωρία όμως στα τελευταία δύο λεπτά του ημιχρόνου, χάρισε στους αντιπάλους μας την ευκαιρία να μειώσουν γρήγορα στο 33-29.

Και αν μέχρι εκείνο το σημείο η εικόνα της ελληνικής ομάδα ήταν εν μέρειαποδεκτή, στο τρίτο δεκάλεπτο απογοήτευσε πλήρως. Κακή κυκλοφορία της μπάλας, επιλογές στα τελευταία δευτερόλεπτα που δεν είχαν τύχη, σουτ χωρίς καλές προϋποθέσεις και άστοχες βολέςσυνέθεταν το μονοδιάστατο επιθετικό παιχνίδι των παικτών του Γιαννάκη. Ούτε οι συνεχείς αλλαγές του "Δράκου", ούτε κάποιες ατομικέςεξάρσεις πρόσφεραν την απαιτούμενη αλλαγή ρυθμού. Αντίθετα, οι Βόσνιοι δίχως να είναι καλύτεροι εκμεταλλεύτηκαν τις ελληνικές αδυναμίες μένοντας κοντά στο σκορ σε όλο το δεκάλεπτο (39-37, 42-38, 43-41). Άλλοτε με σουτ από την περιφέρεια και άλλοτε με προσπάθειες του Ντόμερκαντ που βρήκε χώρο να επιτεθεί.

Η δίλεπτη διακοπή ανάμεσα στην τρίτη και τέταρτη περίοδο μόνο καλό έκανε στην ελληνική ομάδα. Με τον Ζήση να μην διστάζει να πάρει προσπάθειες και τους Παπαδόπουλο, Φώτση να τον επικουρούν, η Ελλάδα ανάσανε (52-43). Οι πρώτοι πόντοι του Μρσιτς δεν άλλαξαν τον ρου του ματς, αφού οι παίκτες του Γιαννάκη είχαν πάρει φόρα.

Ο Παπαλουκάς κάρφωσε δυο φορές και η διαφορά ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα των δέκα πόντων (59-46). Η συμμετοχή των Μπουρούση και Βασιλόπουλου ήταν το πλέον ξεχωριστό στοιχείο στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον σέντερ της ΑΕΚ να πετυχαίνει το τελευταίο καλάθι της αναμέτρησης. Εξάλλου, το τελικό 67-50 ήταν τυπικής σημασίας.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 33-29, 43-41, 67-50


Ελλάδα: Παπαλουκάς 9 (1), Σπανούλης, Ζήσης 5 (1), Μπουρούσης 2, Φώτσης 15 (3), Χατζηβρέττας 5 (1), Ντικούδης, Τσαρτσαρής 12 (2), Διαμαντίδης 5, Παπαδόπουλος 10, Κακιούζης 4, Βασιλόπουλος.

Βοσνία: Μπαϊράμοβιτς 8, Ούκιτς 13 (3), Κοβάσεβιτς 5 (1), Λέριτς 1, Μρσιτς 3 (1), Οβτσινα 4, Πριντς, Ραντόγεβιτς, Τελέτοβιτς 7 (1), Ντόμερκαντ 9 (1)


News 24/7

24MEDIA NETWORK