ΕΚΟ All-Star Game: Οι νέοι ήταν πιο ωραίοι απ' τους παλιούς

Το ΕΚΟ All-Star Game του Σαββάτου ήταν μια διαρκής μονομαχία νέων με παλιούς, ταλαντούχων με βετεράνους. Με ξεκάθαρο νικητή.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πριν από την αναμέτρηση All-Time Stars-Rising Stars για το EKO All-Star Game 2020 στα 'Δύο Αοράκια', Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πριν από την αναμέτρηση All-Time Stars-Rising Stars για το EKO All-Star Game 2020 στα 'Δύο Αοράκια', Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Το φετινό τριήμερο EKO All-Star Game του πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κρήτη και στα 'Δύο Αοράκια' κλήθηκε να απαντήσει σε ένα χρόνιο ερώτημα: ο νέος είναι ωραίος ή ο παλιός είναι αλλιώς; Το Σάββατο ήταν η ευκαιρία για κάτι τέτοιο, αφού ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας των All-Time Stars με τους Rising Stars. Για παράδειγμα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς θα φορούσαν ξανά αθλητική περιβολή για να έρθουν αντιμέτωποι με ταλαντούχους παίκτες όπως ο Μιχάλης Λούντζης του Λαυρίου και ο Νίκος Μαραγκίδης του Ιωνικού.

Μόνο ένα αποτέλεσμα θα ήταν αποδεκτό για τη συλλογική ελληνική μνήμη. Πώς θα μπορούσε μια ομάδα με τον Αντώνη Φώτση, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Μανώλη Παπαμακάριο, τον Δημήτρη Παπανικολάου, τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, τον Νίκο Χατζή, αλλά και τους Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου και φυσικά τους Παπαλουκά και Διαμαντίδη, να ηττηθεί; Η απάντηση έρχεται από το τελικό 103-90 των Rising Stars, που είχαν το προβάδισμα σε κάθε περίοδο και ούτε όταν μπήκαν στο παρκέ οι μασκότ των δύο ομάδων κατάφεραν οι πολυπρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης να κάνουν κάτι. Ο χρόνος τους νίκησε. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με 26 πόντους (6/8 τρίποντα) επίσης.

Ο ΧΑΤΖΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ REPEAT

Ήταν η σεζόν 1999-2000, όταν ο Χατζής πήρε τη σκυτάλη των Ελλήνων από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (νικητής για 3 σερί σεζόν από το 1996 μέχρι το 1998). Είκοσι χρόνια μετά, είχε την ευκαιρία να κατακτήσει ξανά τη νίκη στον διαγωνισμό τριπόντων του All-Star Game. Ακόμα κι αν είναι παλαίμαχος πια. Μόνο που υπολόγιζε χωρίς τον παράγοντα... ηλικία. Ο Χατζής πήγε... τρένο ως τον τελικό του τουρνουά, για να βρει τον μάστορά του από έναν 21χρονο, τον Κώστα Παπαδάκη.

Ο Νίκος Χατζής σε στιγμιότυπο του διαγωνισμού τριπόντων για το EKO All-Star Game 2020 στα 'Δύο Αοράκια', Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020
Ο Νίκος Χατζής σε στιγμιότυπο του διαγωνισμού τριπόντων για το EKO All-Star Game 2020 στα 'Δύο Αοράκια', Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Οι 7 συμμετέχοντες είχαν αρκετό ενδιαφέρον. Ο Χατζής σταμάτησε το μπάσκετ το 2015 ως παίκτης του Αρκαδικού, ωστόσο αποδέχθηκε την κλήση των διοργανωτών να δείξει ότι 'το 'χει' ακόμα. Μία εξίσου θρυλική μορφή του ελληνικού μπάσκετ, η Μάλτση, έχοντας εγκαταλείψει τα παρκέ μόλις λίγους μήνες, ήταν 'ζεστή' για ένα τέτοιο εγχείρημα. Απέναντί τους, τα νιάτα. Εξάλλου, το Σάββατο του ελληνικού All-Star Game ήταν αφιερωμένο στους νεαρούς, στους βετεράνους και στα ΑμΕΑ. Ο 21χρονος Δημήτρης Μωραΐτης του Κολοσσού (δανεικός από την ΑΕΚ), ο 18χρονος Ρογκαβόπουλος της ΑΕΚ, ο 18χρονος Ζώης Καράμπελας του Περιστερίου και ο μαθητής Στέλιος Μπαγλάνης του Ανδρογέα, ο οποίος επικράτησε στον διαγωνισμό καρφωμάτων στο '3on3' την Παρασκευή.

Ο Χατζής άρχισε καλά στον προκριματικό, με 14 εύστοχες προσπάθειες και ακολούθησε ο Μωραΐτης, αλλά και ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχαν 12 τρίποντα και ο Ρογκαβόπουλος έμεινε πιο πίσω με 11. Καράμπελας με 9, Μάλτση με 7 και Μπαγλάνης με 3 γεύτηκαν τη χαρά της συμμετοχής. Στον 2ο γύρο, ο Χατζής βελτίωσε την απόδοσή του, έφτασε στα 19 τρίποντα, όσα και ο Παπαδάκης. Ο Μωραΐτης έμεινε πίσω με 16. Κι εκεί που ο βετεράνος γκαρντ έπρεπε να δείξει την εμπειρία του και να πατήσει... γκάζι, έμεινε από καύσιμο. Μόνο 12 επιτυχημένες προσπάθειες, την ώρα που ο επί 3 χρόνια δανεικός στον Κολοσσό σουτέρ άφησε το καλύτερο για το τέλος: 22 τρίποντα και νίκη!

Τι σημαίνει αυτό; Εκτός από ακόμα μία παράδοση σκυτάλης, συμμετοχής του στον κανονικό διαγωνισμό τριπόντων της Κυριακής, με αντιπάλους τους Κόνερ Φράνκαμπ (Ρέθυμνο), Μπόμπι Μπράουν (ΠΑΟΚ), Τζίμερ Φρεντέτ (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ), Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (Άρης), Στίβεν Γκρέι (Περιστέρι) και Βαγγέλη Καράμπουλα (Διαγόρας Δρυοπιδέων).

TO 'TOMAHAWK' ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ

Στον διαγωνισμό καρφωμάτων ήταν αδύνατον να μην επικρατήσουν τα νιάτα. Και στη θεωρία και στην πράξη. Η ευλυγισία, η σφριγηλότητα, η δύναμη, το άλμα είναι χαρακτηριστικά των νέων και όχι των βετεράνων, που θα έμοιαζαν χαμένοι από χέρι αν τολμούσαν να επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν τους αντιπάλους τους. Γι' αυτό κανείς δεν βρέθηκε να δηλώσει συμμετοχή.

Η Εβίνα Μάλτση των All-Time Starts σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση με τους Rising Stars για το EKO All-Star Game 2020 στα 'Δύο Αοράκια', Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020
Η Εβίνα Μάλτση των All-Time Starts σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση με τους Rising Stars για το EKO All-Star Game 2020 στα 'Δύο Αοράκια', Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο Ρογκαβόπουλος, ο Στράτος Βουλγαρόπουλος του Άρη, ο Γιάννης Αγραβάνης του Περιστερίου και ο Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα συναγωνίστηκαν για τον τίτλο του κορυφαίου νέου dunker. Με 43, 38, 47 και 50 πόντους αντίστοιχα, ο τελικός έφερε αντιμέτωπους τους εκπροσώπους του Περιστερίου και του Προμηθέα και μάλιστα τόσο κοντά που τους χώρισε ένας πόντους. Ο Αγραβάνης συγκέντρωσε 49 βαθμούς στην προσπάθειά του στον τελικό, ο Μαντζούκας το απόλυτο με ένα tomahawk κάρφωμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK