ΕΚΟ Basket League ημέρα 12η: Τα 'πράσινα' Χριστούγεννα του Περσίδη

Το εβδομαδιαίο ημερολόγιο του Contra.gr για την αγωνιστική της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ. Ό,τι μεγάλο ή μικρό συνέβη στην 12η αγωνιστική της Basket League.

Ο Νίκος Περσίδης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με το Ρέθυμνο για την ΕΚΟ Basket League 2019-2020 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2019
Ο Νίκος Περσίδης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με το Ρέθυμνο για την ΕΚΟ Basket League 2019-2020 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2019 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Η κάθε αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League χωρίζεται σε 7 αυτοτελείς ιστορίες. Με αρχή, μέση και τέλος. Καθεμιά με ήρωες και αντιήρωες. Είτε για ένα τρίποντο πίσω από το κέντρο είτε γιατί στα 35 χρόνια τους σκοράρουν σαν 25άρηδες είτε γιατί δουλεύουν αθόρυβα για το σύνολο που υπηρετούν είτε γιατί έχασαν μία βολή. Ο Νίκος Περσίδης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ανήκει σε μία απ' αυτές τις ιστορίες. Ξεχωριστή από τις υπόλοιπες, μια και το όνομά του δεν το είχες συναντήσει άλλη φορα. Ούτε είναι ένας 18χρονος πιτσιρικάς από τα 'σπλάχνα' των πρωταθλητών που φιλοδοξούν να μονιμοποιηθούν στην πρώτη ομάδα. Όπως ο Κώστας Παπαδάκης. Στα 24 του από τις 8 Σεπτεμβρίου ο Ευβοιώτης φόργουορντ έπαιξε 6'04'' στον αγώνα με το Ρέθυμνο, σκόραρε πέντε πόντους και μάζεψε 1 ριμπάουντ, αλλά έγινε το κέντρο του κύκλου για το 96-74, μπαίνοντας από συγκυρία στη 12άδα, καθώς έλειπαν οι Φριντέτ και Παπαπέτρου.

Το καλοκαίρι ο Περσίδης βρέθηκε σε σταυροδρόμι. Όφειλε να επιλέξει: τη σιγουριά μιας δεύτερης σεζόν με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων (που θα πρωταγωνιστούσε στην Α2) ή την προετοιμασία στο 'τριφύλλι' χωρίς να γνωρίζει το μέλλον κι αν θα βρει μετά κάτι που να τον καλύπτει. Τις μικρές κατηγορίες τις γνώριζε ήδη. Ως κομμάτι του ροτέισον, είχε παίξει σε Ψυχικό, Παγκράτι και Εθνικό, προτού με την ομάδα του Αιγάλεω βρει 30 συμμετοχές και αφήσει παρακαταθήκη 6.4 πόντους με 4 ριμπάουντ. Το δέλεαρ της συναναστροφής με παίκτες ανώτερου επιπέδου ήταν πολύ ελκυστικό και συνάμα τόσο ισχυρό που στο φινάλε κέρδισε μια θέση μεταξύ των 15 που διαθέτει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Διότι 'κέρδισε' τον Αργύρη Πεδουλάκη με τη δουλειά του, τη θέληση και την προσπάθεια που κατέβαλε. Υπέγραψε εις γνώση του συμβόλαιο που δεν του εξασφάλιζε ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής. Μόνο παρουσία στις προπονήσεις και σταθερό μισθό. Συνέβη όμως μετά τα πρώτα 11 ματς εκτός αποστολής και ο 24χρονος φόργουορντ δεν παραμέρισε μια δεύτερη ευκαιρία. Του την χάρισε ο Γιώργος Βόβορας (αφού ο Ρικ Πιτίνο ήταν στις ΗΠΑ) που τον είχε ζήσει. Ο Περσίδης σούταρε, σκόραρε, συμμετείχε ενεργά, 'ρούφηξε' κάθε γουλιά της παρθενικής συμμετοχής του με το '14'. Μήπως ο Άγιος Βασίλης είναι υπαρκτό πρόσωπο;

> Το 86-76 στη Λάρισα ήταν η έβδομη διαδοχική νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Συγχρόνως δε η επαλήθευση μιας πράξης που δεν έδινε ανάλογο αποτέλεσμα, αν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος έφευγε για τη Μόσχα, απόρροια του ενδιαφέροντος του Ιτούδη για την ενίσχυση της ΤΣΣΚΑ. Ο Κουβανός μέτρησε 11 πόντους, αλλά κυρίως 7 ασίστ από τις 19 της Ένωσης.   

> Απερίγραπτη η γενναιοδωρία του ΠΑΟΚ που άφησε διαφορά 18 πόντων (44-2, 18') και μία βολή που θα του έδινε τη νίκη στην κανονική διάρκεια (Σμιθ), επιτρέποντας στον Προμηθέα να επιβληθεί στην παράταση.

> Ο Ιωνικός σκόραρε 108 πόντους και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τους 33 εξ αυτών στο +34 επί του Πανιωνίου στην κοινή έδρα τους, αλλά η 'συντηρητική' δήλωση του χρηματοδότη-αιμοδότη Βαγγέλη Τσάπα πως "πρέπει να γίνουν όλα σωστά για να μην φτάσει στο τέλος του το έργο" αφαίρεσε ένα μεγάλο μέρος του ενθουσιασμού. Ιδίως αν αυτή συνδυαστεί με το σενάριο αποχώρησης του 35χρονου ψηλού με προορισμό την Πάτρα.

> Ρεσιτάλ ευστοχίας από τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη, που έχασαν μόνο 16 σουτ (22/31 δίποντα, 10/17 τρίποντα) στο 101-84 του Κολοσσού επί του Περιστερίου. Το ότι ξόδεψαν 10 βολές και είχαν 18 λάθη δεν τους εμπόδισε να θριαμβεύσουν απέναντι σ' ένα κουρασμένο σύνολο. Μέχρι και σουτ από τη δική τους βολή βρήκε στόχο.

> Ο Κεν Μπράουν δίνει στον Άρη ό,τι δεν κατάφερνε ο Γκάρι Τάλτον. Άφησε προ πολλού την άποντη πρεμιέρα του στο Ρέθυμνο και έκτοτε έχει 15 πόντους ανά 26 λεπτά συμμετοχής.

> Η άμυνα-θηλιά στο λαιμό του Ηφαίστου 'απαγχόνισε' (και) τον Ηρακλή των 21 λαθών για το 79-65 στη Λήμνο. Ήταν η έβδομη φορά που αντίπαλος των 'βυσσινί' έμεινε κάτω από τους 70 πόντους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK