Εκτός από όλες τις διοργανώσεις η Ιαπωνία

Βαριά ήταν η καμπάνα της FIBA στην Ιαπωνία, την οποία τιμώρησε με αποβολή από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκτός από όλες τις διοργανώσεις η Ιαπωνία

Η FIBA επέβαλε τον επ' αόριστον αποκλεισμό της Ιαπωνίας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις μπάσκετ, καθώς στη χώρα λειτουργούσαν δυο επαγγελματικές λίγκες παράλληλα και η μπασκετική αρχή δεν τις είχε ενώσει σε μία!

Μετά από αυτή την απόφαση, η Ιαπωνία κινδυνεύει να μείνει εκτός των προκριματικών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και στους άντρες και στις γυναίκες που θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι.

"Η FIBA λυπάται που η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο χωρίς επιστροφή, όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι μετά τα τόσα χρόνια προειδοποιήσεων και προβλημάτων και για το καλό του μπάσκετ της Ιαπωνίας, ήρθε η ώρα να γίνουν σημαντικές αλλαγές εντός των δομών της ομοσπονδίας μπάσκετ της Ιαπωνίας", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Να σημειώσουμε τέλος πως η Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα το Τόκιο, έχει επιλεγεί για να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

News 24/7

24MEDIA NETWORK