Ελέω... Τόμας, νίκη για Ολυμπιακό

Μια... λαμπάδα στο μπόι του Τζαμέλ Τόμας θα πρέπει να ανάψει ο Ολυμπιακός. Χάρη σε δυο λάθη του Αμερικανού (κακή επαναφορά και συνέχεια αντιαθλητικό φάουλ), οι "ερυθρόλευκοι" μετά από 45 λεπτά αγώνα, κατέβαλαν την αντίσταση του Πανελληνίου στο ΣΕΦ παίρνοντας τη νίκη με 88-86.

Ελέω... Τόμας, νίκη για Ολυμπιακό
Μια... λαμπάδα στο μπόι του Τζαμέλ Τόμας θα πρέπει να ανάψει ο Ολυμπιακός. Χάρη σε δυο λάθη του Αμερικανού (κακή επαναφορά και συνέχεια αντιαθλητικό φάουλ), οι "ερυθρόλευκοι" μετά από 45 λεπτά αγώνα, κατέβαλαν την αντίσταση του Πανελληνίου στο ΣΕΦ παίρνοντας τη νίκη με 88-86.

Κι όμως στο ξεκίνημα όλα έμοιαζαν διαφορετικά. Οι γηπεδούχοι επεδίωξαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο να... καθαρίσουν το παιχνίδι. Μετά τις αρχικές ισοπαλίες (5-5, 7-7), η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας εκμεταλλευόμενη την ευστοχία της στις βολές από τα πολλά φάουλ των φιλοξενούμενων πέτυχε δεκατέσσερις αναπάντητους πόντους (21-7) ούσα πλέον το αφεντικό της αναμέτρησης. Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της ο Τάιους Εντνι, τις διεισδύσεις του οποίου η αντίπαλη άμυνα αδυνατούσε να σταματήσει. Το τέλος μάλιστα του δεκάλεπτου βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται με 26-10.

Παρά πάντως την απουσία του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο οποίος την περισσότερη ώρα βρισκόταν στον πάγκο, ο Πανελλήνιος με τον Τζαμέλ Τόμας να ταλαιπωρεί τους εκάστοτε προσωπικούς αντιπάλους του έφτασε στο -6 (26-20). Η αδυναμία του, όμως, να πιέσει στην άμυνα ήταν για μια ακόμη φορά η "αχίλλειος πτέρνα" τους, δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους παίκτες του Ολυμπιακού, πλην του Εντνι, να φορτώσουν το καλάθι τους με πόντους (37-28 ημίχρονο).

Όσο εύκολα, πάντως, έφτιαξε μια διαφορά, με τον ίδιο τρόπο την... γκρέμισε σε διάστημα ολίγων λεπτών. Μπορεί στις αρχές της τρίτης περιόδου, οι Πειραιώτες να έφτασαν μέχρι το +14 (49-35), στη συνέχεια όμως έδειξαν τάσεις αυτοκτονίας. Εμφανίζοντας στο παρκέ δείγματα του κακού εαυτού τους (παιδική άμυνα, ασυνεννοησία και λάθη στην επίθεση) χάρισαν στους φιλοξενούμενους το δικαίωμα να επανέλθουν στην διεκδίκηση της νίκης (53-49 γ' δεκάλεπτο).

Εκείνοι δεν είπαν "όχι" και με την περιφέρειά τους να λειτουργεί άψογα στην επίθεση (Μούλα, Τόμας, Καταρτζής, Τσαλδάρης) έφεραν το ματς στα ίσα (55-55). Λογικό ήταν το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι με τις λεπτομέρειες να κρίνουν το νικητή. Όσο ο Νίκος Αργυρόπουλος, ερχόμενος από τον πάγκο, έδινε προβάδισμα στους Πειραιώτες, τόσο οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τις λύσεις ισοφαρίζοντας. Η ομάδα του Πετρόπουλου είχε την τελευταία επίθεση γιαναφύγει θριαμβεύτρια από το ΣΕΦ, όμως ένα κόψιμο του Βασιλόπουλου στον Πασχάλη και ένα άστοχο τρίποντο του Παπαμακάριου -μετά από "τζαρτζάρισμα" στον Τσαλδάρη- έστειλαν το ματς στην παράταση (76-76).

Εκεί, ο ένας έκανε δώρο τη νίκη στον άλλο. Πρώτα ο Ολυμπιακός με τις άστοχες βολές του Μπάρλου (80-83, 82-85) και έπειτα ο Τόμας με τη λάθος επαναφορά (η πάσα στον Σεϊμπούτις). Εκείνοι που... υποχώρησαν στο τέλος ήταν οι γηπεδούχοι δεχόμενοι το δώρο των "Ολυμπιονικών" κερδίζοντας εν τέλει με 88-86.


Τα δεκάλεπτα: 26-10, 37-28, 53-49, 76-76, 88-86

Ολυμπιακός: Εντνι 30 (1), Παπαμακάριος 3, Αργυρόπουλος 9 (1), Ζίζιτς 4, Λιούις 10 (1), Χατζής 2, Σεϊμπούτις 12 (1), Ζουκάουσκας 10, Μπάρλος 8 (1), Βασιλόπουλος, Σχορτσιανίτης

Πανελλήνιος: Μουλαομέροβιτς 16 (1), Κανταρτζής 12 (2), Τσαλδάρης 13 (3), Μασλαρινός, Σακελαρίου 3 (1), Πέιτζ 11 (1), Τόμας 21 (2), Τσόπης 2, Λίγγος, Πασχάλης 3, Τσαμάτος 5


News 24/7

24MEDIA NETWORK