Ελλάδα-Κίνα 95-64

Ο δρόμος προς το μετάλλιο παραμένει ανοικτός. Η Κίνα δεν στάθηκε εμπόδιο. Η Εθνική μας επικράτησε της ομάδας του Καζλάουσκας με 95-64 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Επόμενος αντίπαλος των διεθνών μας η Γαλλία, την Τετάρτη (30/08).

Ελλάδα-Κίνα 95-64

Υπάρχει ελληνική εκδοχή του show time; Αν υπάρχει λέει.. Η Εθνική ομάδα έδωσε τη δική της παράσταση κόντρα στη Κίνα, μας χόρτασε μπάσκετ και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ με το επιβλητικό 95-64. Οι Κινέζοι πιάστηκαν στις δαγκάνες της ελληνικής άμυνας, ο Μινγκ βρήκε τον μπελά του από τους Παπαδόπουλο και Σχορτσιανίτη και στην επίθεση οι επιλογές ήταν πολλές, πάρα πολλές. Παπαλουκάς, Σχορτσιανίτης και Σπανούλης πρώτοι μεταξύ πρώτων στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ευρώπης.

O Mινγκ δεν μας απείλησε στο πρώτο ημίχρονο. Και δεν μας απείλησε γιατί τόσο ο Παπαδόπουλος, όσο και ο Σχορτσιανίτης έπαιξαν άμυνα με στόχο να μην πάρει μπάλα ο Κινέζος σέντερ και τα κατάφεραν. Τον μπελά μας όμως τον βρήκαμε από τους υπόλοιπους. Τον Ζου, τον Γι και τον Ουάνγκ που έβρισκαν χώρους να σκοράρουν από μακριά. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε και την επιθετική δυστοκία των Ελλήνων (βάλαμε το πρώτο καλάθι στο 4’) τότε έχετε μία πειστική εξήγηση για το 11-18 του πρώτου δεκαλέπτου αλλά και για το 11-23 στις αρχές του δευτέρου.

Τις λύσεις που χρειαζόμασταν στην επίθεση τις έδωσαν ο εξαιρετικός Σπανούλης (συμπαίκτης από του χρόνου του Μινγκ στους Ρόκετς) και ο θρασύς Παπαλουκάς που δεν δίσταζε να κάνει λέι απ μπροστά στο θηριώδη σέντερ. Με τρίποντο του Σπανούλη περάσαμε για πρώτη φορά μπροστά (28-27), την ίδια ώρα που η άμυνά μας έκανε δύσκολη τη ζωή των Κινέζων περιφερειακών. Με την επιστροφή του Διαμαντίδη στο παιχνίδι, η Εθνική «στραγγάλισε» την Κίνα και πήρε διαφορά 5 πόντων (41-36) πριν οι δύο ομάδες αποσυρθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Αριθμοί που λένε πολλά

Η Εθνική ομάδα έκανε μόλις 3 λάθη, ενώ ανάγκασε τους Κινέζους να κάνουν 24. Οι διεθνείς επίσης έκλεψαν 13 φορές την μπάλα, οι Κινέζοι καμία.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ένα αληθινό μπασκετικό σόου με πρωταγωνιστές τους Ελληνες παίκτες. Χάσαμε το λογαριασμό των κλεψιμάτων και των εύκολων καλαθιών που πέτυχε η πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά ευτυχώς δεν χάσαμε το λογαριασμό του σκορ του οποίου η διαφορά διαρκώς μεγάλωνε (50-40, 55-42, 67-42). Ολοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν έκαναν τέλεια τη δουλειά τους. Ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης λες και είχαν βάλει στοίχημα ότι οι Κινέζοι δεν θα περνούν τη σέντρα. Ο Βασιλόπουλος πρόσφερε ενέργεια ενώ ο Σχορτσιανίτης έσπρωχνε καλά τον Μινγκ.

Ο ίδιος ρυθμός διατηρήθηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο κατά τη διάρκεια του οποίου οι Ελληνες παίκτες απαλλαγμένοι από το άγχος της νίκης πρόσφεραν απλόχερα θέαμα στους θεατές του γηπέδου της Σαϊτάμα. Τι απέμενε; Να σπάσουμε το ρεκόρ παραγωγικότητάς μας σε αυτό το Μουντομπάσκετ. Το καταφέραμε κι αυτό φτάνοντας τους 95 πόντους.


Tα δεκάλεπτα: 11-18, 41-36, 67-42, 95-64

Ελλάδα: Παπαλουκάς 19 (6ασ, 5κλ), Σπανούλης 15 (3), Κακιούζης 11 (1), Σχορτσιανίτης 10, Διαμαντίδης 9, Βασιλόπουλος 8 (2), Φώτσης 8 (1), Παπαδόπουλος 6, Ντικούδης 5, Τσαρτσαρής 4, Χατζηβρέττας.

Κίνα: Γουάνγκ 16 (2), Ζου 12 (2), Γιάο Μινγκ 10, Γι 9, Τσεν 8, Λιού 3 (1), Ζανγκ 3 (1), Σουν 2, Γουάνγκ Ζίζι 1, Ντου, Μο, Ζανγκ Σονγκτάο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK