Ελληνικό δίδυμο στα Ιεροσόλυμα

Έκτος Έλληνας που θα αγωνισθεί στο Ισραήλ θα γίνει τη νέα σεζόν ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος συμφώνησε τις πρώτες πρωινές ώρες με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στην οποία προπονητής ανέλαβε στις αρχές του καλοκαιριού ο πρώην Ομοσπονδιακός Φώτης Κατσικάρης.

Ελληνικό δίδυμο στα Ιεροσόλυμα
perperoglou ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τον «Πέρπε» το Ισραήλ θα γίνει ο τρίτος σταθμός στην καριέρα του στο εξωτερικό μετά από τη θητεία του στην τουρκική Εφές και την ισπανική Μπαρτσελόνα την προηγούμενη διετία.

Ο πρώτος Έλληνας που πήγε στο Ισραήλ ήταν για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Νέστορας Κόμματος ο οποίος μάλιστα εκείνη τη σεζόν κατέκτησε και την Ευρωλίγκα στο φάιναλ-φορ της Μόσχας.

Ακολούθησε τη σεζόν 2009-10 ο με εβραϊκές ρίζες Μάριος Ματαλόν που έπαιξε στη Β Κατηγορία της χώρας με τη Χάποελ Αφούλα ενώ στη δεκαετία που διανύουμε πήρε σειρά ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης με «διπλή» θητεία στην «ομάδα του λαού» (2010-12 και 2013-15) όπου όμως είχε άδοξο φινάλε έχοντας πάντως προλάβει να πανηγυρίσει την Ευρωλίγκα του 2014 στο Μιλάνο.

Τη σεζόν 2011-12 προς το φινάλε της καριέρας του πήγε στο Τελ Αβίβ και ο Θοδωρής Παπαλουκάς ενώ τη σεζόν 2012-13 έπαιξε στην Μακάμπι Χάιφα ο Πατ Καλάθης που κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας και αναδείχθηκε και MVP των τελικών.

Ελληνικό δίδυμο στα Ιεροσόλυμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK