Hoops for Hope: Τρίποντο αλληλεγγύης για τους αθλητές με αμαξίδιο

Πέντε θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ πρωτοστατούν σε μια μοναδική πρωτοβουλία για την στήριξη της Εθνικής Ομάδας της ΟΣΕΚΑ, την οποία υλοποιεί ο ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με την ομοσπονδία.

Hoops for Hope: Τρίποντο αλληλεγγύης για τους αθλητές με αμαξίδιο

Τα όνειρα πετάνε ψηλά και καρφώνουν με δύναμη στο καλάθι των στόχων του καθενός από εμάς. Η εκτίναξη για έναν αθλητή είναι πάντα εφικτή, όταν υπάρχει κίνητρο και δίψα για διάκριση. Σε μια χρονιά κομβική, όπου το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε τροχήλατη καρέκλα συμπληρώνει 25 χρόνια στη χώρα μας, ομάδες όπως αυτές του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του Άρη και του Χολαργού, φημίζονται για τους αγώνες με εξαιρετικό δυναμισμό και βιρτουοζιτέ που δίνουν κάθε χρόνο, σε ένα πραγματικό showtime που συμβαίνει παράλληλα με τους αγώνες της Α1, χωρίς να υπολείπεται σε δράση και θεαματικότητα.

To 'Hoops for Hope' δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα 'high-5' αναγνώρισης αυτής της προσπάθειας των αθλητών με αμαξίδιο, από τους ομολόγους τους, αθλητές της καλαθοσφαίρισης, όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο την αγορά ειδικά σχεδιασμένων τροχήλατων οχημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των μελών της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ.) συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης illustrator Χάρη Τσέβη. Ο Ελληνοκύπριος καλλιτέχνης, ο οποίος με τα έργα του έχει αποσπάσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διθυραμβικές κριτικές, δημιούργησε 5 συλλεκτικά έργα τέχνης, που υμνούν 5 θρύλους της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Κάπου εδώ αξίζει να ανοίξουμε μια μεγάλη παρένθεση - πόρτα στον σουρεαλιστικό κόσμο του ψηφιακού ψηφιδωτού του καλλιτέχνη. Χρησιμοποιώντας τεχνικές photomosaic και digital illustration έχει δημιουργήσει πορτραίτα δημοφιλών προσωπικοτήτων της πολιτικής, του αθλητισμού, της επιχειρηματικότητας, αλλά και θρύλους του μεταμοντέρνου κόσμου, όπως ο Στιβ Τζομπς και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ο καλλιτέχνης -που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 καλύτερους illustrators παγκοσμίως- μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει πορτραίτα εμβληματικών μορφών της ελληνικής καλαθοσφαίρισης: Νίκου Γκάλη, Γιαννάκη, Αλβέρτη, Παπαλουκά και Αντετοκούνμπο.

Το κάθε πορτραίτο έχει δημιουργηθεί από την ψηφιακή σύνθεση πρωτότυπων αποκομμάτων από δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρονται στον κάθε έναν από τους 5 αθλητές. Τα χρήματα από την πώληση των πορτρέτων θα διατεθούν για την αγορά αμαξιδίων για τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο. Μάθε περισσότερα για τις δράσεις του ΟΣΕΚΑ εδώ και πάτα play στα παρακάτω videos, όπου το εκάστοτε 'μοντέλο' φωτίζει τα βήματα προς το απόλυτο καλάθι-buzzer beater ελπίδας, για κάθε αθλητή που διψάει για κίνητρο και διάκριση, όπως οι αθλητής της ομάδας καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK