Ο χάκερ του Αντετοκούνμπο δεν χρειαζόταν να είναι πάνω από 16 ετών

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετείχε στην τηλεδιάσκεψη των οκτώ superstars του ΝΒΑ που συζήτησαν τι θέλουν για τη συνέχεια της σεζόν. Ηackers ασχολήθηκαν με την εξεύρεση της ταυτότητας αυτού που εισέβαλε στους λογαριασμούς του Greek Freak και επικέντρωσαν σε έναν 16χρονο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν μεταξύ των superstars που κάλεσε ο πρόεδρος του NBPA, Κρις Πολ για να πουν τι θέλουν για τη συνέχεια της σεζόν.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν μεταξύ των superstars που κάλεσε ο πρόεδρος του NBPA, Κρις Πολ για να πουν τι θέλουν για τη συνέχεια της σεζόν. AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Το 'Μάχαιραν ἔδωκας, μάχαιραν θά λάβης' είναι φράση που μπορείς να βρεις στο κατά Ματθαίον Ευαγέλλιο (43-52.53) και αφορά αυτό που είπε ο Ιησούς στον Απόστολο Πέτρο -όταν ο τελευταίος έκοψε το αφτί κάποιου Φαρισαίου στρατιώτη που επιχείρηση να συλλάβει το δάσκαλο του, στον κήπο της Γεσθημανής. Ένας 16χρονος, ονόματι Κρίστιαν Μπούλτον, έζησε το πρακτικό μέρος της θεωρίας. Ήταν αυτός σύμφωνα με το Ηome of playmakers φέρεται να είναι ο υπεύθυνος του hacking στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο hacker του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεπέρασε πολλά όρια, την ημέρα που αποφάσισε να μπει στους λογαριασμούς του Greek Freak.
Ο hacker του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεπέρασε πολλά όρια, την ημέρα που αποφάσισε να μπει στους λογαριασμούς του Greek Freak. ΤWITTER

Πέραν των Μπακς που είχαν ανακοινώσει ότι θα διενεργήσουν σχετική έρευνα, με το θέμα ασχολήθηκαν και γνώστες του είδους -καθώς υπήρχε ένα κάποιο ενδιαφέρον στο να βρουν αυτόν που έκανε δικούς του τους λογαριασμούς ενός superstar, όπως είναι ο Greek Freak. Όχι ότι αλλάζει την ουσία (της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων), αλλά έχε υπ όψιν σου πως αν ήθελε ο hacker να πάρει χρήματα από τους λογαριασμούς του διεθνή Έλληνα (στους οποίους απέκτησε πρόσβαση) θα μπορούσε να το κάνει. Αλλά δεν ήθελε. Επικέντρωσε στη 'νίκη' της πρόσβασης και κάπως έτσι τέθηκε στο επίκεντρο των 'συναδέλφων' του που ανακάλυψαν ότι ώρες πριν την 'παρέμβαση' είχε καυχηθεί για αυτό που θα έκανε. Επίσης, είχε συνδεθεί με ένα κορίτσι ονόματι 'kaylee', με το οποίο ασχολήθηκε κατά τον έλεγχο που απέκτησε στο λογαριασμό του Αντετοκούνμπο στο Twitter.

Οι 'ανταγωνιστές' του 16χρονου που φέρεται υπεύθυνος για το χακάρισμα των λογαριασμών του Αντετοκούνμπο, δημοσίευσαν όλα του τα στοιχεία.
Οι 'ανταγωνιστές' του 16χρονου που φέρεται υπεύθυνος για το χακάρισμα των λογαριασμών του Αντετοκούνμπο, δημοσίευσαν όλα του τα στοιχεία. TWITTER

Πάμε τώρα, και στα μάχαιρα που έλαβε: άπαξ και διέρρευσε η πληροφορία πως αυτός ενδέχεται να είναι ο hacker, δημοσιεύτηκε online ό,τι τον αφορούσε. Δηλαδή, από τα password που 'χει σε όλα τα social media, έως τη διεύθυνση του σπιτιού του. Ευτυχώς δεν δόθηκε συνέχεια -σε πιο προσωπικό επίπεδο-, ενώ δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση από τις αρχές.

Σε άλλα νέα, δηλαδή ΣΤΟ νέο για το πότε ενδέχεται να επιστρέψουν οι ομάδες του ΝΒΑ στα παρκέ, ώστε να ολοκληρώσουν τη σεζόν 2019-20, σύμφωνα με πηγές του Yahoo! Sports κάποιοι από τους μεγαλύτερους superstars της καλύτερης λίγκας μπάσκετ του κόσμου έκαναν τηλεδιάσκεψη, ώστε να πει ο καθένας πώς αισθάνεται επί της επιστροφής.

Το σωματείο των NBAers (NBPA) έχει ήδη αρχίσει σφυγμομέτρηση, δηλαδή να ρωτά τα μέλη του για την άποψη τους επί της συνέχισης της χρονιάς. Την Παρασκευή 8/5 ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ μίλησε στους παίκτες και ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια τους, εάν υπάρξει δράση σε πόλη που τελεί υπό καραντίνα. Διαβεβαίωσε πως η λίγκα θα κάνει τα πάντα, ώστε η επιστροφή να γίνει στο πιο ασφαλές περιβάλλον για όλους. Κατέληξε στο ότι δεν θα πάρει κάποια απόφαση, πριν τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το ESPN, ο προβληματισμός των παικτών είναι πως δεν αναμένεται να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό νωρίτερα από το πέρας ενός έτους.

Η πλειοψηφία των NBAers που έχουν αποκλειστεί από τα playoffs, προτιμούν να ολοκληρωθεί η σεζόν με τις οκτώ κορυφαίες ομάδες κάθε περιφέρειας, σε συνθήκη που να παραπέμπει σε εκείνη των playoffs.

Ένα από τα σενάρια που μελετά το ΝΒΑ είναι να γίνουν τα παιχνίδια στο ίδιο γήπεδο, χωρίς κόσμο. Στις υποψήφιες πόλεις να αναλάβουν το project είναι το Λας Βέγκας και το Ορλάντο. Στην τηλεδιάσκεψη των superstars, ο πρόεδρος του σωματείου, Κρις Πολ επικοινώνησε με τους Αντετοκούνμπο, ΛεΜπρον Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις, Κέβιν Ντουράντ, Καγουάι Λέοναρντ, Στέφεν Κάρι, Ντάμιαν Λίλαρντ και Ράσελ Ουέστμπρουκ. Συμφώνησαν να πιέσουν προς την επιστροφή και την ολοκλήρωση. Οι ειδικοί εκτιμούν πως η άποψη τους θα έχει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση του ΝΒΑ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK