Εντιαγιέ στο contra.gr: "Με έπεισε ο Μάρεϊ να έρθω στον ΠΑΟΚ"

Καλώστον κι ας άργησε πολύ. Ο Μαμαντού Εντιαγιέ βρίσκεται μόνο ώρες από την άφιξή του στην Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος Σενεγαλέζος σέντερ των Κλίπερς δίνει την δική του μάχη με τον χρόνο όπως εξηγεί στο contra.gr: «με βρίσκετε στο προξενείο. Νόμιζα ότι ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά φαινόμενα αλλά σήμερα έμαθα ότι Ελλάδα και Σενεγάλη δεν έχουν άμεσες διπλωματικές σχέσεις οπότε είναι δύσκολο να εκδοθεί η βίζα. Σκοπός μου είναι να ταξιδέψω το βράδυ της Πέμπτης γιατί με θέλουν να παίξω το Σάββατο».

Εντιαγιέ στο contra.gr: "Με έπεισε ο Μάρεϊ να έρθω στον ΠΑΟΚ"

Καλώστον κι ας άργησε πολύ. Ο Μαμαντού Εντιαγιέ βρίσκεται μόνο ώρες από την άφιξή του στην Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος Σενεγαλέζος σέντερ των Κλίπερς δίνει την δική του μάχη με τον χρόνο όπως εξηγεί στο contra.gr:

«Με βρίσκετε στο προξενείο. Νόμιζα ότι ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά φαινόμενα αλλά σήμερα έμαθα ότι Ελλάδα και Σενεγάλη δεν έχουν άμεσες διπλωματικές σχέσεις οπότε είναι δύσκολο να εκδοθεί η βίζα. Σκοπός μου είναι να ταξιδέψω το βράδυ της Πέμπτης γιατί με θέλουν να παίξω το Σάββατο».

Από ότι φαίνεται όμως, ο νέος παίκτης του δικεφάλου δεν θα προλάβει το ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στον Άρη καθώς η έκδοση βίζας θα καθυστερήσει μέχρι την Παρασκευή.

Το αργότερο μέχρι την Κυριακή θα είναι στην νέα του πόλη και αυτό δεν είναι μόνο καλό νέο για τον ΠΑΟΚ. Ο Τρέισι Μάρεϊ μιλάει από τον Σεπτέμβριο με τον Ενταγιέ και κάποια στιγμή τον έπεισε: «όταν για πρώτη φορά επικοινώνησε ο Τρέισι μαζί μου είχα στο μυαλό μου μόνο στο ΝΒΑ. Γνωρίζω το σκεπτικό του αναφορικά με το αμερικάνικο μπάσκετ και πόσο αρνητικά μπορεί να επιδράσει σε έναν αθλητή. Γι αυτό όταν μιλήσαμε πάλι πριν από δύο εβδομάδες, του είπα ότι θέλω να δοκιμάσω στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν καλό αμυντικό κι εγώ περιμένω να παίξω σε μία χώρα με τεράστια κουλτούρα και δεν μιλάω μόνο για τον μπάσκετ».

Πετώντας από το Μαϊάμι, κουβαλάει μαζί του τις ελπίδες του Μπάνε Πρέλεβιτς ότι θα λύσει το πρόβλημα των ριμπάουντ: «αυτό είναι βέβαιο. Να μην φανεί πως έχω τρομερή ιδέα για μένα αλλά τα ριμπάουντ, η άμυνα και τα κοψίματα αποτελούν την ειδικότητά μου. Βέβαια δεν θα πω όχι σε ένα δυνατό κάρφωμα. Αυτά θα δείτε από τον Μαμαντού Εντιαγιέ».

Τι λέει το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου του 1975 στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Όμπουρν(το πανεπιστήμιο του Τσαρλς Μπάρκλεϊ) κι επιλέχθηκε στο νούμερο 26 του ντραφτ του 2000 από το Ντένβερ. Δόθηκε στο Τορόντο μαζί με τον Τρέισι Μάρεϊ, από εκεί κρατάει η σχέση τους κι έπαιξε μέχρι το 2003 στους Ράπτορς. Υπέγραψε στο Ντάλας, την Ατλάντα και πέρυσι στους Κλίπερς.

Σε 69 αγώνες στο ΝΒΑ έχει μέσο όρο 3,8 πόντους, 3,3 ριμπάουντ κι ένα κόψιμο. Φέτος αγωνίστηκε με τους Ουόριορς σε τρεις αναμετρήσεις προετοιμασίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK