Δεκτή η προσφυγή του Άρη από το ΑΣΕΑΔ

Το ΑΣΕΑΔ έκανε εν μέρει αποδεκτή την προσφυγή της ΚΑΕ Άρης. Στο γήπεδο θα κριθεί ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Τη Δευτέρα η οριστική απόφαση. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση.

Δεκτή η προσφυγή του Άρη από το ΑΣΕΑΔ

Μετά από την προσφυγή της ΚΑΕ Άρης κατά της απόφασης του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ για την αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ της 2ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε:1) την ακύρωση της απόφασης των διαιτητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα και 2) την μείωση της ποινής κεκλεισμένων των θυρών από τρεις σε δύο αγωνιστικές.

Οι "κίτρινοι", όπως είχε γράψει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Contra.gr από τις 22 Οκτωβρίου, δεν θα μηδενιστούν, αφού ο αθλητικός δικαστής αναίρεσε την απόφαση των διαιτητών του ντέρμπι, οι οποίοι είχαν διακόψει οριστικά το παιχνίδι.

Ο αγώνας θα βρει νικητή στο παρκέ, ωστόσο τη Δευτέρα, όταν και θα ανακοινωθεί το σκεπτικό της απόφασης, θα γίνει γνωστό εάν αρχίσει από την αρχή ή εάν θα συνεχιστεί από το 19:18 του 1ου ημιχρόνου με σκορ 33-31 υπέρ του "δικεφάλου του βορρά". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πιο πιθανό σενάριο είναι η συνέχιση του αγώνα από το χρονικό σημείο της διακοπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του αθλητικού δικαστή είναι τελεσίδικη και μοναδικό μέσο στο οποίο μπορεί να προσφύγει ο ΠΑΟΚ είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι αποφάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών:

«Το Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ’ αρ. 95/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται εν μέρει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Μεταρρυθμίζει την υπ’ αρ. 50/24-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Μειώνει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) των δύο (2) αγωνιστικών, που επιβλήθηκε στην προσφεύγουσα ως άνω Κ.Α.Ε. κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 α του οικείου Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού, για το παράπτωμα της πρόκλησης επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία δεν προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, σε μια (1) αγωνιστική. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα.

Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 96/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Ακυρώνει την υπ’ αρ. 51/29-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ. Δικάζει επί της από 18-10-2014 ενστάσεως της προσφεύγουσας. Δέχεται αυτήν. Ακυρώνει την απόφαση των διαιτητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα καλαθοσφαίρισης του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας Ανδρών που διεξήχθη στις 18-10-2014, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρον, μεταξύ της ομάδας της ως άνω ΚΑΕ και αυτής της «ΚΑΕ ΠΑΟΚ». Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα».

Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

διαμορφώνεται πλέον ως εξής

Ολυμπιακός 13

Παναθηναϊκός 12 (σε 6 αγώνες)

Άρης 10 (σε 6 αγώνες)

Νέα Κηφισιά 11

Ρέθυμνο 11

Απόλλων Πατρών 10

ΑΕΚ 10

Κόροιβος 10

Κολοσσός Ρόδου 10

ΠΑΟΚ 9 (σε 5 αγώνες)

Πανελευσινιακός 9

ΚΑΟΔ 9

Τρίκαλα 9

Πανιώνιος 8

Διαβάστε ακόμη:

Δεν θα μηδενιστεί ο Άρης

Αρβανίτης: "Μεγάλη δικαίωση για τον Άρη"

Σ. Καραΐνδρος: Θέλουμε κι άλλους Αναστόπουλους

Τ. Μαγουλάς: Δεν θέλουμε Αναστόπουλους

Οριστική διακοπή στο Άρης-ΠΑΟΚ

Το φύλλο αγώνα στο Άρης-ΠΑΟΚ