Επιβίωσε η Μπαρτσελόνα, παίζει για τον τίτλο με Ρεάλ (VIDEO)

Με λέι απ του Μαρσελίνιο Χουέρτας στην εκπνοή η Μπαρτσελόνα νίκησε 77-75 τη Βαλένθια στο πέμπτο μεταξύ τους ματς και έκλεισε ραντεβού με τη Ρεάλ στη μάχη για τον τίτλο στην ACB.

Επιβίωσε η Μπαρτσελόνα, παίζει για τον τίτλο με Ρεάλ (VIDEO)

Το ματς ήταν το αποκορύφωμα μιας επικής σειράς αγώνων για τη θέση στους τελικούς. Πριν από το καλάθι του Βραζιλιάνου γκαρντ, ο Σάτο είχε ισοφαρίσει 75-75 για μια Βαλένθια που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την ιδέα της ήττας.

Ούτε όταν οι "μπλαουγκράνα" προηγήθηκαν 73-67 με καλάθι του Τόμιτς. Ακολούθησαν διαδοχικά τρίποντα από Μαρτίνεθ και Βαν Ρόσομ που έφεραν την ομάδα του Περάσοβιτς στο -2, προτού ο Αφρικανός άσος κάνει το 75-75 στα 7''. Άξια πάντως νικήτρια η Μπαρτσελόνα, είχε επιστρέψει από το 49-39 και στο φινάλε πανηγύρισε δικαιολογημένα.

Ο Χουέρτας, εκτός από το τελευταίο καλάθι, ήταν ο κορυφαίος του παρκέ με 22 πόντους, 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Στους 20 πόντους σταμάτησε ο Τόμιτς (μαζί με 8 ριμπάουντ), ενώ ο Κώστας Παπανικολάου είχε 4 πόντους.

Ο Ντόλμαν με 18 πόντους και ο Σάτο με 17 πρώτευσαν από μια Βαλένθια που δεν μπόρεσε να συνδυάσει την κατάκτηση του Eurocup και τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο με την πρόκριση στους τελικούς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK