Ερ.Αστέρας-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το δις εξαμαρτείν στο Βελιγράδι

Την πρώτη ήταν νωρίς. Τη δεύτερη μοιραία. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δύο φορές προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές, αλλά αμφότερες τις ξόδεψε, χάνοντας στο Βελιγράδι.

Ο Γουέσλι Τζόνσον δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ όσο ο Παπαπέτρου ήταν καθηλωμένος στον πάγκο με λουμπάγκο και η ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα αποδείχθηκε αναπόφευκτη
Ο Γουέσλι Τζόνσον δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ όσο ο Παπαπέτρου ήταν καθηλωμένος στον πάγκο με λουμπάγκο και η ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα αποδείχθηκε αναπόφευκτη EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρικ Πιτίνο είχε προειδοποιήσει για τη βαναυσότητα που θ' αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στον αγώνα του Βελιγραδίου. "Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη σκληρό εκτός έδρας παιχνίδι", είχε υπερτονίσει πριν από την αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας και έτσι ακριβώς ήταν. Σ' ένα ούτως ή άλλως αφιλόξενο έδαφος. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι, σε καμία περίπτωση, η ομάδα με το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα και το πλούσιο περιεχόμενο που βρίσκει συχνά περισσότερους από 75 πόντους ανά αγώνα. Αντιθέτως έχει σκληρό δερματόδετο εξώφυλλο και προτάσσει τη δύναμη για να ρίχνει την παραγωγικότητα των αντιπάλων του διεκδικώντας όπως-όπως τις πιθανότητές της.

Κακώς, κάκιστα, οι 'πράσινοι' επέτρεψαν τη διπλή αυτή συνθήκη, με συνέπεια την ήττα με 78-73. Τη 10η συνολικά σε 23 παιχνίδια στην Euroleague, λίγο μετά το διπλό της Φενέρμπαχτσε στην Αγία Πετρούπολη. Ούτε τη δική τους επιθετική συνέπεια επιβεβαίωσαν, ως η πιο παραγωγική ομάδα της διοργάνωσης, ούτε ν' αφήσουν τους 'ερυθρόλευκους' κάτω από το όριο των 75 πόντων κατάφεραν. Θα μπορούσαν δεδομένα, οι προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της μάχης. Ωστόσο οι δύο, τουλάχιστον, φορές που προηγήθηκαν με διψήφιο αριθμό πόντων δεν αρκούσαν. Το 27-14 ήρθε νωρίς, δικαιολογείται ως ένα βαθμό η απώλεια του ελέγχου, η μαζική 'οπισθοχώρηση' μέχρι τη λήξη της δεύτερης περιόδου. Το 26-11 των παικτών του Ντράγκαν Σάκοτα, που βρήκαν ρυθμό και από τα 2/14 σουτ ευστόχησαν στα 9 από τα επόμενα 15, δεν ήταν όσο καταστροφικό έμοιαζε. Κι ας είχε ο Πάντερ 12 πόντους.

Οι 'πράσινοι' είχαν διαβάσει εξαιρετικά το παιχνίδι του Λορέντζο Μπράουν, αναγκάζοντάς τον σε επιπόλαιες και κάκιστες επιλογές, και όσο ο προπονητής του τον άφηνε ν' αλωνίζει άσκοπα στο παρκέ τόσο ευνοημένοι έβγαιναν. Ο Αμερικανός είχε 0/9 προσπάθειες όταν εξήλθε από τον αγώνα, στο 27'42'', αλλά η ελληνική ομάδα είχε προλάβει ήδη να φτάσει στο +9 (50-41). Πριν ακριβώς από τη μέγιστη διαφορά στην τρίτη περίοδο (55-43). Απέναντι σ' έναν ακούρδιστο Αστέρα, με τέσσερις διαδοχικές ήττες, τα λεπτά κυλούσαν ξεκάθαρα υπέρ της.

Το 65-55 του 34' θα χάριζε την απαιτούμενη ασφάλεια για ένα εκτός έδρας ματς, αν τα λάθη και τα αχρείαστα φάουλ (από τον Τζόνσον κυρίως) σε συνθήκες που δεν ήταν αναγκαία, δεν θόλωναν τη σκέψη των υπόλοιπων και αποσυντόνιζαν τη συνολική προσπάθεια. Σ' ένα κάκιστο βράδυ για τον Νικ Καλάθη, χωρίς δημιουργία ή έστω σκορ, σ' ένα βράδυ που ούτε ο Ράις βοήθησε για να καλμάρουν όλοι, με τις 15 ασίστ να είναι πολύ λίγες ως αριθμητής στο κλάσμα με παρανομαστή τα 18 λάθη, ο Πιτίνο επέλεξε να βρει ισορροπία με το σχήμα που είχε Παππά-Μπέντιλ και τον Τόμας στο '3', την ώρα που με λουμπάγκο ο Παπαπέτρου ήταν αδύνατο να βοηθήσει.

Ο Παπαγιάννης έχασε απρόσμενα τις μάχες από τον Στίματς, αντιθέτως ο Περπέρογλου, στην επιστροφή στη δράση μετά από 3 μήνες, άδραξε την ευκαιρία ν' απλώσει την εμπειρία του στο παρκέ όσο ο Πάντερ έβρισκε στόχο σ' όλα τα ενδιάμεσα σουτ. Όπως και στο τρίποντο για το 74-73 που συνοδεύτηκε με τεχνική ποινή στον 'πράσινο' πάγκο "γιατί τον κλώτσησα και κουνήθηκε", όπως ανέφερε ο Αμερικάνος κόουτς. Όταν οπότε ο Καλάθης έχασε το έβδομο τρίποντο σε ισάριθμες απόπειρες, έγινε αντιληπτό ότι η νίκη ξέφυγε οριστικά από τα χέρια των 'πρασίνων'.


News 24/7

24MEDIA NETWORK