Eρντογάν... παντού και σε ποδήλατο!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ΠΑΝΤΟΥ. Σε σπίτια, σε σημαίες, σε διαφημιστικές πινακίδες. Τώρα βρίσκεται και στο... Ευρωμπάσκετ. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, έπρεπε να το δικαιολογήσει κάπως. Δείτε τη φωτογραφία και θα καταλάβετε.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα την Παρασκευή 13 Μαΐου 2017.ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. 
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
erdogan EUROKINISSI

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Νίκος Γιαννόπουλος

Πριν από 10 χρόνια στην Τουρκία η μορφή που δέσποζε στους δημόσιους χώρους ήταν αυτή του Κεμάλ Ατατούρκ. Λογικό αφού πρόκειται για τον ιδρυτή του σύγχρονου, κοσμικού κράτους.

Πλέον, χωρίς να αποκαθηλώνεται ο Κεμάλ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τείνει στο να πάρει τη δόξα από τον ένδοξο και αείμνηστο θεμελιωτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Η μορφή του υπάρχει σχεδόν παντού. Σε διαφημιστικές αφίσες του κόμματός του (αναμενόμενο), σε σπίτια, πάνω σε τουρκικές σημαίες (όχι και τόσο), αλλά και στο... βοηθητικό γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στον "Σινάν Ερντέμ" (εξωφρενικό).

Και όμως. Μάλιστα για να... κολλάει με το αθλητικό του πράγματος, ο Τούρκος πρόεδρος εικονίζεται να κάνει... ποδήλατο φορώντας πλήρη ποδηλατικό εξοπλισμό, ακόμη και κράνος.

Κιτς; Σίγουρα! Επικίνδυνο; Μπορεί. Τουρκικό φαινόμενο μόνο; Όχι δα... Πάντως η προσωπολατρεία στην Τουρκία θυμίζει πλέον άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα.

Eρντογάν... παντού και σε ποδήλατο!
erdogan

News 24/7

24MEDIA NETWORK