"Έσπασε το ρόδι" ο Μακεδονικός

Χάρη στην απίστευτη ευστοχία από τα 6μ25 (12/15 τρίποντα) και τον περιορισμό του Νίκου Οικονόμου, ο Μακεδονικός πέτυχε το Σάββατο (29/10) την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με 72-59 επί του Πανιωνίου.  

"Έσπασε το ρόδι" ο Μακεδονικός

Χάρη στην απίστευτη ευστοχία από τα 6μ25 (12/15 τρίποντα) και τον περιορισμό του Νίκου Οικονόμου, ο Μακεδονικός πέτυχε το Σάββατο (29/10) την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με 72-59 επί του Πανιωνίου.

Από την έναρξη κιόλας οι «πράσινοι» έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν το ροζ φύλλο. Με τον Πέτρουλα να «σβήνει» το «βαρύ πυροβολικό» των φιλοξενούμενων, τον Οικονόμου και με τους Κέλι, Καράμπουλα, Χαραλαμπίδη να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση, πήραν γρήγορα-γρήγορα τα ηνία, την ίδια ώρα που η ομάδα της Νέας Σμύρνης παρουσιαζόταν άστοχος και χωρίς ρυθμό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κυριαρχία του Μακεδονικού έγινε πιο ορατή, με τους «κυανέρυθρους» να βρίσκουν λύσεις μόνο από τον Κέκελη. Έτσι το +9 (36-27) με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι για την ανάπαυλα του ημιχρόνου ήρθε απολύτως φυσιολογικά.
Η συνέχεια δεν διέφερε, καθώς ο Μακεδονικός συνεχίζοντας σε υψηλές στροφές, όχι μόνο δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το πάνω χέρι αλλά άνοιξε και την ψαλίδα, φτάνοντας με άνεση στο 72-59.


Τα δεκάλεπτα: 14-13, 36-27, 51-43, 72-59.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Μπρέισι, Κέλι 12 (1), Χαραλαμπίδης 26 (5), Καράμπουλας 7 (1), Τότσιος, Μπράουν 4, Συμεωνίδης 4, Τζακόπουλος, Γκιζογιάννης, Καραποστόλου 14 (4), Δαλιάρης, Πέτρουλας 5.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κέκκελης 8 (1), Πετρόπουλος 3 (1), Περπέρογλου 11 (1), Εϊβερι 11 (1), Αγγελόπουλος 3, Ηλιάδης 4, Οικονόμου 5 (1), Μαρμαρινός 3, Ταπούτος 2, Χάρβεϊ 9.


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών: Ο Γιώργος Καλαφατάκης στην συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στην μεγάλη νίκη του Μακεδονικού και υπογράμμισε: "Η νίκη αυτή είναι υποθήκη για την συνέχεια. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι μαζέψαμε στο γήπεδο τον κόσμο και τον ευχαριστήσαμε με την απόδοσή μας. Όσο για τους ξένους, μένουμε με αυτούς που έχουμε, καθώς μας έχουν απομείνει περιορισμένες επιλογές".

Απο την πλευρά του, ο Μέμος Ιωάννου ήταν πολύ προβληματισμένος απο την αγωνιστική εικόνα και κυρίως απο την διάθεση των παικτών του στο χθεσινό παιχνίδι "Δεν μπήκαμε ποτέ στο γήπεδο. Ηταν η χειρότερη εμφάνιση μας απο την αρχή της σεζόν. Για μένα το χειρότερο δεν είναι ότι μπήκαν τα σούτ του Μακεδονικού, αλλα ότι εμείς ήμασταν πολύ κακοί και αφήσαμε τους αντιπάλους μας να επιβάλουν το δικό τους παιχνίδι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK