Το ESPN 'ξέχασε' να κόψει τον Λαβάρ Μπολ από τις εκπομπές του

Για το αμερικανικό δίκτυο το σχόλιο του Λαβάρ Μπολ προς την Μόλι Κέριμ Ρόουζ ήταν απλώς ακατάλληλο. Για όσους τον άκουσαν άκρως σεξιστικό και σε καμία περίπτωση ανεκτό.

Ο Λαβάρ Μπολ σε αμέριμνη στιγμή
Ο Λαβάρ Μπολ σε αμέριμνη στιγμή AP PHOTO/MINDAUGAS KULBIS

Θα αρκούσε μια συγγνώμη; Ενδεχομένως. Διότι θα κάλυπτε -εν μέρει- τη λεκτική και ταυτόχρονα σεξιστική ακράτεια του Λαβάρ Μπολ. Δεν ειπώθηκε, φυσικά, από τον ιδιόρρυθμο πατέρα των αδερφών Μπολ που (δεν κάνει ποτέ λάθη και) εκτέθηκε ξανά. Όπως εκτέθηκε η διεύθυνση του ESPN αποφεύγοντας να επαναφέρει στην τάξη έναν αγενή, σχεδόν άξεστο, τύπο που σαν γυρολόγος περιφέρεται από εκπομπή σε εκπομπή για να διαφημίζει πρώτα απ' όλα τον εαυτό του, μετά την εταιρία του και στο τέλος τους τρεις γιους του.

Η γιγαντιαία συμφωνία Λέικερς - Πέλικανς που έστειλε τον Άντονι Ντέιβις στο Λος Άντζελες και τον Λόνζο Μπολ (μεταξύ πολλών άλλων ανταλλαγμάτων) στη Νέα Ορλεάνη έγινε αντικείμενο σχολιασμού σε κάθε αθλητικό πάνελ και το 'First Take' του αμερικανικού δικτύου δεν λειτούργησε ως η εξαίρεση του κανόνα. Ο Στίβεν Σμιθ, η Μόλι Κέριμ και ο Μαξ Κέλερμαν προσκάλεσαν τον Λαβάρ Μπολ στο στούντιο, αλλά πάνω στην on air κουβέντα αυτός ξέφυγε δραματικά.

Ενώ η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής τού ζήτησε με ευγενικό τρόπο ν' αλλάξουν θέμα προχωρώντας τη συζήτηση, ο Μπολ πιάστηκε από τη φράση που είχε επιλέξει να χρησιμοποιήσει και άφησε ξεκάθαρο υπονοούμενο για το ενδεχόμενο μιας μεταξύ τους ερωτικής συνεύρεσης. Όπου λάχει, όπως λάχει.

Τουλάχιστον η 35χρονη anchorwoman χειρίστηκε ψύχραιμα την άβολη αυτή κατάσταση στην οποία την έφερε ο αγενής καλεσμένος και έδωσε τόπο στην οργή, προτιμώντας να εκφράσει με χιούμορ τη δυσαρέσκειά της, πριν αποχαιρετήσει το κοινό και πέσει το σήμα τέλους.

Η ομάδα επικοινωνίας του Μπολ προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τον ίδιο, υποστηρίζοντας πως "ο Λαβάρ ρωτήθηκε αν ήθελε ν' αλλάξουν ταχύτητες και στο μυαλό του η αλλαγή ταχυτήτων σημαίνει αλλαγή θέματος σε οποιαδήποτε στιγμή και απάντησε 'ναι, μπορείς ν' αλλάξει ταχύτητες με μένα οποτεδήποτε'. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν σεξουαλικής φύσεως". Απέτυχε, φυσικά, να πείσει για το αγαθό των προθέσεων και των λόγων του Μπολ.

Είχε ήδη γίνει αντικείμενο σχολιασμού η στάση του. "Συγχαρητήρια στη Μόλι Κέριμ για τον επαγγελματικό τρόπο που χειρίστηκε τον Λαβάρ Μπολ μετά το ακατάλληλο σχόλιο του. Ίσως το ESPN θα μάθει τελικά το μάθημά του όταν τον βγάζει στην τηλεόραση", έγραψε η δημοσιογράφος Τζεμίλ Χιλ του Atlantic. Ο Τζεφ Γκούντμαν, ο οποίος τον είχε ακολουθήσει στη Λιθουανία και του έδωσε βήμα, επέλεξε να ζητήσει ο ίδιος "συγγνώμη από τον καθένα σας που τον έβγαλα στην τηλεόραση πριν από χρόνια. Ποτέ των ποτών δεν πίστευα ότι θα έρθει στο σημείο που έφτασε ή ότι θα έκανε τόσα πολλά".

Τουναντίον η διεύθυνση του ESPN επέλεξε να δουλέψει πίσω από τις κάμερες αφήνοντας να διαρρεύσει πως "το σχόλιο του Λαβάρ Μπολ στη Μόλι Κέριμ Ρόουζ ήταν απολύτως ακατάλληλο και τον ενημερώσαμε γι' αυτό". Περισσότερο με συμβιβαστική λύση έμοιαζε όλο αυτό και όχι δραστική ενέργεια.

Μήπως είχε την υποχρέωση, για να προστατεύσει τη δημοσιογράφο του, να μην προσφέρει ποτέ ξανά βήμα στον Λαβάρ Μπολ; Έχει τα κότσια; Θα ήταν, σίγουρα, μια γενναία απόφαση για έναν τύπο που δεν κρατά το στόμα του κλειστό, προσβάλλει και μειώνει προσωπικότητες και επαγγελματίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK