Εσύ θα άντεχες να δεις το πιο παρανοϊκό video με τις 100 'καλύτερες' βολές του ΝΒΑ;

Πάτα το play και άρχισε να μετράς. Θα υπομείνεις το 'βασανιστήριο' των 6 λεπτών ή θα εγκαταλείψεις πριν μπει τελευταία μπάλα στο καλάθι;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν εκτελέσει μία βολή
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν εκτελέσει μία βολή AP PHOTO/AARON GASH

Τον 'DownToBuck' δεν τον γνωρίζει το ευρύ κοινό. Ας τον συστήσουμε από την απαιτούμενη απόσταση και δίχως χειραψίες ή εναγκαλισμούς. Διότι οι μέρες που διανύουμε εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού εγκυμονούν κινδύνους. Επιστρέφουμε όμως στον καλεσμένο μας. Πρόκειται για το ψευδώνυμο χρήστη του YouTube με περισσότερους από 23.000 subscribers, ο οποίος μοντάρει στιγμιότυπα από τους αγώνες του ΝΒΑ και παρουσιάζει το υλικό του στο κανάλι που διατηρεί. Εστιάζει κατά προτεραιότητα σε πρόσωπα και όχι τόσο σε καταστάσεις, αναδεικνύοντας του πρωταγωνιστές κάθε διαφορετικής ημέρας. Από τον λιγότερο προβεβλημένο στον αστέρα κάθε ομάδας - όλους θα τους βρεις.

Άνευ δράσης ωστόσο το έργο του πλήττεται βάναυσα. Η κορυφαία λίγκα μπάσκετ στον κόσμο 'νόσησε' από covid-19, μπήκε σε καραντίνα, κήρυξε παύση εργασιών και οι αφορμές για νέες δημιουργίες στέρεψαν.

Μοιραία ο 'DownToBuck' βρέθηκε σε απόγνωση. Απελπισμένος ως ήταν, άρχισε να χαζεύει τις προηγούμενες δουλειές του και μέσα στον όλεθρο σκαρφίστηκε μια παρανοϊκή ιδέα: να παρουσιάσει τις κορυφαίες στιγμές της σεζόν ως το σημείο της διακοπής. Δεν πήγε, βέβαια στην πεπατημένη. Ούτε εντυπωσιακά καρφώματα, μηδέ εμπνευσμένες ασίστ ή καταπληκτικές άμυνες. Ο τύπος μεγαλούργησε. Αφού πρώτα διάλεξε τα 100 καλύτερα σουτ μέσης απόστασης και τα 100 καλύτερα hooks, έφτασε στο τέρμα. Πιο πέρα δεν έχει. Προκειμένου να 'σκοτώσει' την ώρα του, που δεν γνωρίζουμε πόσο πολλή ή λίγη είναι, διάλεξε τις 100 πιο καλοεκτελέσμένες ελεύθερες βολές!

Πιστέψτε το. Είδε χιλιάδες, παρατήρησε στιλ/εκφράσεις και κατέληξε σ' αυτές που τον ιντρίγκαραν περισσότερο. Με τη δική του σκηνοθετική ματιά. Όπως μέτρησε έχουν ήδη εκτελεστεί εφέτος 34.285 βολές στο σύνολο. Υποστήριξε ότι τις είδε όλες, μία προς μία, και έθεσε συγκεκριμένα κριτήρια για να ξεχωρίσει την πρώτη 100άδα. Γράψε-σβήσε, κόψε-ράψε.

Όπως έγραψε ποιητικά, "οι ελεύθερες βολές περιέχουν μέσα τους μια λεπτή ομορφιά, η οποία συνήθως χάνεται από έναν ανεπαρκή και απολίτιστο οπαδό του ΝΒΑ. Η κομψή εμφάνιση της απόλυτης εστίασης που στολίζει το πρόσωπο του εκτελεστή, η υπέροχη κινησιολογία, όπως επίσης η καλοδουλεμένη μηχανική του σουτ που γίνεται ενστικτωδώς, το απαλό τόξο της μπάλας διαμέσου του αέρα είτε σε επίπεδη τροχιά, σε υψηλό τόξο ή κάπου ενδιάμεσα, ο ξέπνοος συριγμός της μπάλας μέσα στο δίχτυ, ένας ήχος που κάθε παίκτης μπάσκετ έχει μια μυστική επιθυμία ν' ακούσει, είναι σαν το απόσταγμα του μπάσκετ στην πιο αγνή μορφή του". Ομολόγησε, βέβαια, την ίδια στιγμή ότι έπαιξε ρόλο το συναίσθημα, καθώς η "ψυχή μου, η οποία αναγνωρίζει την αγνότητα του μπάσκετ πολύ πιο εύκολα από το συχνά κυνικό ανθρώπινο νου μου".

Έχεις σχεδόν 6 λεπτά για να παρατηρήσεις όσα θέλει να πει ο ποιητής! Σχεδόν 3.000 είχαν την περιέργεια να πατήσουν το play. Πόσο άντεξαν δεν γνωρίζουμε.


News 24/7

24MEDIA NETWORK