Η Εθνική κινείται σε freestyle ρυθμό

Το φιλικό με την Ιορδανία δεν ήταν ενδεικτικό του τι θα δούμε στο Παγκόσμιο της Κίνας, σε μια εβδομάδα από σήμερα. Η απόδοση της Εθνικής πάντως ήταν επηρεασμένη από τους στίχους του νέου τραγουδιού του ράπερ Light.

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζουν μαζί
Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζουν μαζί EUROKINISSI SPORTS

Την ώρα που η Εθνική ομάδα μπάσκετ αντιμετώπιζε και νικούσε την Ιορδανία, στο πρώτο επί κινεζικού εδάφους φιλικό της μια εβδομάδα πριν από το Παγκόσμιο, στο YouTube ανέβαινε το video clip του ράπερ Light για το ήδη πολυδιαφημισμένο MVP Freestyle. Ένα τραγούδι που πρωτοκλυκλοφόρησε στα τέλη Ιουλίου και έχει συνδεθεί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σε 2-3 πλάνα μάλιστα θα δεις και τον ίδιο τον 'Greek Freak', παρέα με τον καλλιτέχνη, συνεισφέροντας με τον τρόπο του στη διασπορά του κομματιού και την αύξηση των views, τα οποία μετά τα πρώτα κιόλας refresh είχαν υπερβεί κατά πολύ τον 6ψήφιο αριθμό. Όπως έκανε στο παρελθόν ραπάροντας.

Οι δυο τους άλλωστε δηλώνουν από καιρό φίλοι, δύο παιδιά με κοινά βιώματα, γονείς από την Αφρική, καθώς η μητέρα του κατά κόσμον Χρήστου Ιωαννίδη είναι από την Κένυα, και δύσκολα παιδικά χρόνια σε Θεσσαλονίκη - Αθήνα αντίστοιχα και "έκανα πραγματικότητα όσα ήθελα μικρός".

Αν δεν έτυχε να βρεθεί έως τώρα στο δρόμο σου, κάνε μια στάση μικρότερη των 4 λεπτών.

Όπως άκουσες, αν άκουσες, το τραγούδι είναι γραμμένο σε ρυθμό freestyle, όπως μεταφέρει ο τίτλος του. Ένα τραγούδι που μιλάει για "όποιον ήταν στη θέση μου ήδη θα 'χε λυγίσει". Θα μπορούσε ν' αναφέρεται σε μια Εθνική που παλεύει να κρατηθεί ανεπηρέαστη από τα εμπόδια και να μην λυγίσει από τους τραυματισμούς, περιμένοντας καρτερικά την πολυπόθητη ένταξη του Κώστα Σλούκα (έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει την Τρίτη στη Ναντζίγκ και εξεταστεί εκ νέου). Με απώτερο στόχο να παίξει ένα μπάσκετ αυξημένων κατοχών, τρεξίματος σε μεγαλύτερη διάρκεια και αδιάκοπης παραγωγής ενέργειας ανεξάρτητα από το ποιοι βρίσκονται στο παρκέ: ο Καλάθης ή ο Κόνιαρης, ο Παπαπέτρου ή ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης ή ο Θανάσης, ο Μπουρούσης ή ο Παπαγιάννης.

Στο βαθμό που επιχείρησε -με επιτυχία κατά διαστήματα- να πράξει απέναντι βέβαια σ' έναν αδύναμο σύνολο. Που ναι μεν είχε τον Ντουβερίογλου της Φενέρμπαχτσε (ή Αχμάντ Χεκμάτ Αλ-Ντβαρί) στο ρόστερ του, αλλά μονάχα τον πολιτογραφημένο Τάκερ να σκοράρει με σχετική συνέπεια, προβληματίζοντας πότε-πότε την άμυνα της Εθνικής. Ως εκεί όμως. Ούτως ή άλλως κατά τον ομοσπονδιακό Θανάση Σκουρτόπουλο, όπως υπογράμμισε μετά το νικηφόρο 92-65, "ήταν ένα παιχνίδι ρυθμού, όπως θέλαμε, μετά από ένα πολύ κοπιαστικό ταξίδι, προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη προσαρμογή στις συνθήκες της χώρας".

Αδιανόητο φαντάζει ο εκλέκτορας της επίσημης αγαπημένης να ήξερε πως ο Light τραγουδούσε ότι "έχω πολλά ακόμα να μάθω" ή για "τα λιγότερα λάθη". Τα 14 στο σύνολο πολλά δεν ήταν, αν όμως συνυπολογιστεί στην εξίσωση η δυναμικότητα της Ιορδανίας και η ελάχιστη πίεση που άσκησαν στους Έλληνες διεθνείς οι παίκτες του Στίμπινγκ, καταλαβαίνει κανείς πως θα μπορούσαν να είναι λιγότερα - ενδεχομένως μονοψήφιος αριθμός.Πιθανόν ήταν απόρροια της υπέρμετρης θέλησης των παικτών του Σκουρτόπουλου, διότι "όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και υπάρχει συναγωνισμός για το καλό της Εθνικής".

Στο φινάλε πάντως αυτό που καταλήγει ως δεδομένο είναι πως ο καθένας εκ των υπολοίπων 11 θα έχει "ένα φίλο σαν τον Robin και τον Batman", σαν αυτόν που ήθελε ο Light. Τον λένε Γιάννη Αντετοκούνμπο και με μια μέση ταχύτητα έχει την ευχέρεια να προσφέρει 13 πόντους, με 4/8 σουτ, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 εντυπωσιακά κοψίματα (σε σίγουρα καλάθια αντιπάλων), μπόλικο θέαμα για τους ενθουσιώδεις Κινέζους, ακόμη και ένα χαμένο κάρφωμα. Γιατί είναι ένας MVP Freestyle.

"Θα σταθώ για όλους τους φίλους μου"!

News 24/7

24MEDIA NETWORK