Έτσι μένει ο Σλούκας ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε

Εδώ και πολλές ημέρες 'κυκλοφορεί το όνομα του Κώστα Σλούκα, σε σύνδεση με το πώς θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός τη νέα αγωνιστική περίοδο. Δεδομένου ότι ο παίκτης έχει 'κλειστό' διετές συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε, ψάξαμε να βρούμε πώς μπορεί να φύγει. Ρεαλιστικά.

O Kώστας Σλούκας είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2019 κλειστό διετές συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε.
O Kώστας Σλούκας είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2019 'κλειστό' διετές συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε. EUROKINISSI

Εδώ και ημέρες διαβάζεις πολλά που αφορούν τον Ολυμπιακό και τον Κώστα Σλούκα, μαζί με την επιστροφή του στον Πειραιά -μετά το 2015 όταν έφυγε για τη Φενέρμπαχτσε. Ακόμα και αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ζουν για να αναμοχλεύουν (γιατί έχεις καταλάβει πως ό,τι σκαλίζεις, βρωμάει), θα θυμάσαι πως στην τότε έξοδο του τον συνόδευε το 'προδότης', με πλήθος κόσμου να του εύχεται ό,τι χειρότερο για την υγεία του και την καριέρα του.

Δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά τον Ιούνιο του 2015, στα εγκαίνια του γηπέδου που έφτιαξε ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς στο Βελιγράδι, για να τιμήσει τον παίκτη (Βασίλης Σπανούλης), στον οποίον εν πολλοίς χρωστάει την επιτυχία του πρακτορείου του (Beobasket), ο megamanager είχε καλέσει και όλους τους superstars πελάτες του -και τους συνεργάτες ατζέντηδες-, για ένα παιχνίδι που διοργάνωσε... προς τιμήν του. Εκεί λοιπόν, παρέστη και άνθρωπος του περιβάλλοντος του Σλούκα και στη συζήτηση που είχαμε (για το πώς έγινε η έξοδος και την παραποίηση λεπτομερειών της πραγματικότητας, στο βωμό της ανάγκης για καλή έξωθεν μαρτυρία) μεταξύ άλλων είπε πως η ψυχολογία του τότε 25χρονου είχε επηρεαστεί πολύ, από τις αντιδράσεις.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι έκανε, ο Σλούκας επίσης, έκανε ό,τι έκανε, οι υβριστές του παίκτη έκαναν χρήση του 'νερό κι αλάτι', όπως άρχισαν να τον αποθεώνουν -και δικαίως βάσει της εξέλιξης του- και κάπως έτσι φτάσαμε στην άνοιξη του 2020. Δηλαδή, τώρα που υπάρχουν ρεπορτάζ τα οποία αναφέρουν πως ο 30χρονος -πια- έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό. Δεν έχεις διαβάσει πώς μπορεί να αποδεσμευθεί από το 'κλειστό' διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρυσι.

Λυπάμαι, αλλά το 'έχει πει στη διοίκηση πως αν φύγει ο Ομπράντοβιτς θα φύγει και αυτός' είναι ανάλογης σοβαρότητας και ουσίας με το 'μένει ελεύθερος ο Καλάθης', χωρίς να υπάρχει συμφωνία για το πώς θα 'λυθεί' το υπάρχον συμβόλαιο. Εννοώ ότι και να το 'χει πει (που δεν το αμφισβητεί κανείς), πρέπει να περάσει από τα λόγια στην πράξη, χρειάζεται υπογραφή σε επίσημα έγγραφα. Πάμε να δούμε πώς μπορεί να την εξασφαλίσει.

Πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν πως οι οφειλές της Φενέρμπαχτσε προς τα μέλη της ομάδας μπάσκετ φτάνουν τους 5 μήνες. Δηλαδή, δεν έχουν πληρωθεί από το Γενάρη. Στο μεσοδιάστημα, προέκυψε και ο Covid-19 για να κάνει ακόμα πιο δυσχερή την κατάσταση. Οι διοικούντες ζήτησαν από όλα τα μέλη της ομάδας να δεχθούν 'πάγωμα' των υποχρεώσεων του οργανισμού προς παίκτες, προπονητές (κλπ), από τον Ιούλιο έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Η υπόσχεση ήταν πως δεν θα χάσουν τα χρήματα τους, αλλά το club δεν είναι σε θέση να κάνει μηνιαίες καταβολές. Την ίδια ώρα, ενημέρωσαν πως θα γίνει και μεγάλη μείωση στο μπάτζετ.

Το μπαλάκι έτσι, πέρασε στα χέρια των παικτών (προπονητών, κλπ) που κλήθηκαν να αποφασίσουν αν θα δεχθούν την πρόταση ή θα μείνουν ελεύθεροι. Για την ακρίβεια, όλοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται και αν δεν τα λάβουν σε πέντε εργάσιμες μέρες, βάσει των νόμων γίνονται free agent.

Οι ίδιες πηγές ενημερώνουν πως ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει προσφορά στον Σλούκα, που είναι για δυο χρόνια και 1.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Στην τουρκική ομάδα έπαιρνε σχεδόν τα διπλάσια. Αλλά όπως καταλαβαίνεις, οι εποχές έχουν αλλάξει και μαζί τους άλλαξαν και τα νούμερα. Οι 'ερυθρόλευκοι' φέρονταν να μην είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για τον Έλληνα διεθνή, με τη Ρεάλ να 'χει κάνει τις σχετικές ενοχλήσεις. Πληροφορίες από την Ισπανία θέλουν τους 'μερένγκες' να κατέθεσαν πρόταση 2.6 εκατομμυρίων δολαρίων στον Μάικ Τζέιμς, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας -όπως και ότι ο Σλούκας είναι στη λίστα, αλλά δεν είναι προτεραιότητα. Το βέβαιο είναι πως ο παίκτης μπορεί να μείνει ελεύθερος και μένει να δούμε τι θα επιλέξει για τη συνέχεια της καριέρας του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK