Ευρωλίγκα: Το σύστημα διεξαγωγής
Το δέλεαρ της συμμετοχής στο Final-4 της Ευρωλίγκα, το οποίο εφέτος θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα μεγάλο για τις τρεις ελληνικές ομάδες. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν επίσημα θέσει υψηλά τον πήχη περί συμμετοχής στην κορυφαία τετράδα του θεσμού, ενώ τα... όνειρα (όχι βέβαια φανερά) δεν λείπουν από τους ιθύνοντες του άλλοτε μόνιμα συμμετέχοντα Άρη.

Το δέλεαρ της συμμετοχής στο Final-4 της Ευρωλίγκα, το οποίο εφέτος θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα μεγάλο για τις τρεις ελληνικές ομάδες. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν επίσημα θέσει υψηλά τον πήχη περί συμμετοχής στην κορυφαία τετράδα του θεσμού, ενώ τα… όνειρα (όχι βέβαια φανερά) δεν λείπουν από τους ιθύνοντες του άλλοτε μόνιμα συμμετέχοντα Άρη.
Προτού πάντως επιβεβαιωθεί η συμμετοχή κάποιου ή κάποιων εκπροσώπων της χώρας μας στο Final-4 του OAKA, όλοι τους ανεξαιρέτως, θα χρειαστεί να περάσουν από μια σειρά δοκιμασιών. Το σύστημα διεξαγωγής δεν έχει αλλάξει, όντας λίγο-πολύ γνωστό σε όλους όσους παρακολουθούν από κοντά τη διοργάνωση. Ένα φρεσκάρισμα πάντως προτού γίνει το τζάμπολ της διοργάνωσης δεν θεωρούμε πως είναι περιττό.
Η πρώτη φάση της διοργάνωσης περιλαμβάνει 24 ομάδες, οι οποίες χωρίζονται σε τρία γκρουπ των οκτώ. Αφού καθεμία αντιμετωπίσει δύο φορές όλες τις υπόλοιπες (εντός κι εκτός έδρας), από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, και σύμφωνα με τη βαθμολογία που θα προκύψει, την πρόκριση θα εξασφαλίσουν οι πρώτες πέντε. Επειδή ωστόσο περισσεύει μία θέση, προκειμένου να καλυφθεί η 16άδα, το εισιτήριο θα πάρει επίσης η καλύτερη 6η όλων των ομίλων.
Στη συνέχεια, με κλήρωση-ορισμό, σχηματίζονται τέσσερα νέα γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, με τα αποτελέσματα των έξι αγωνιστικών να καθορίζουν τις δύο που θα δώσουν το παρόν στα προημιτελικά. Στη συνέχεια τα γκρουπ δίνουν τη θέση τους στα νοκ-άουτ παιχνίδια, με το πλεονέκτημα να ανήκει στην ομάδα που τερμάτισε στην κορυφή του εκάστοτε γκρουπ. Δυο νίκες είναι πλέον αρκετές προκειμένου ο δρόμος για το Final-4 να ανοίξει διάπλατα.