ΜΠΑΣΚΕΤ

Έχασαν το τρόπαιο οι Ελληνίδες

Τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το Eurocup γυναικών έχασε η Καϊσέρι των Ζωής Δημητράκου και Εβίνας Μάλτση (φωτο). Νέα τροπαιούχος η Ντιναμό Μόσχας.

Έχασαν το τρόπαιο οι Ελληνίδες
Μάλτση

Ο δεύτερος τελικός της διοργάνωσης είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κρίθηκε στις τελευταίες επιθέσεις. Η τουρκική ομάδα νίκησε 74-70, αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει το -5 (66-61) του πρώτου αγώνα και να πανηγυρίσει μαζί με το ένθερμο κοινό της μια τεράστια επιτυχία. Όπως δηλαδή την… έπαθε και πέρυσι από την Ντιναμό Κουρσκ.

Όλα κυλούσαν ιδανικά για την Καϊσέρι, η οποία με τις δύο Ελληνίδες σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ανέτρεψε το 20-26 και το 29-34, προηγούμενη μέχρι και με 14 πόντους (61-47). Μάλιστα στα 36” πριν από τη λήξη είχε διαφορά 9 πόντων (74-65) χάρη σε βολή της Τζόουνς.

Παρόλα αυτά η Ντιναμό δεν εγκατέλειψε τη μάχη. Με τρίποντο της Τόλιβερ μείωσε στους έξι και μετά το λάθος της Μαρτίνες η Κόρστιν έκανε το 74-70. Οι γηπεδούχες είχαν την τελευταία επίθεση, η Ισπανίδα γκαρντ ανέλαβε την ευθύνη, αλλά δεν μπόρεσε να εξιλεωθεί και το τρόπαιο χάθηκε.

Η Ζωή Δημητράκου τέλειωσε το ματς με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ η Εβίνα Μάλτση είχε 14 πόντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ