Έξι λόγοι που αξίζει να γνωρίσεις τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς έρχεται στις 30 Μαΐου στο 2ο Game Changer in Sports και το Contra.gr παρουσιάζει τους έξι λόγους που αξίζει να γνωρίσεις τον κορυφαίο agent.

Έξι λόγοι που αξίζει να γνωρίσεις τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Τι να πεις και τι να γράψεις που δεν είναι ήδη γνωστό για τον άνθρωπο που ουσιαστικά "ελέγχει" το μπάσκετ;

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, σπουδαγμένος δικηγόρος, γεννημένος στο Κρούσεβατς, μπορεί να καυχιέται ότι μέσα σε μια εικοσαετία κατάφερε να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος ατζέντης μπασκετμπολιστών και παράλληλα ο άνθρωπος γύρω από τον οποίο έχουν υφανθεί διάφοροι παράξενοι μύθοι επιρροής και παρασκηνιακών ενεργειών.

Έξι λόγοι που αξίζει να γνωρίσεις τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Στις 30 Μαΐου θα ανέβει στη σκηνή του 2ου Game Changer in Sports στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να μας αναλύσει τα πάντα γύρω από το χώρο του μπάσκετ. Γιατί αξίζει όμως να τον γνωρίσει κανείς;

> Γιατί είναι ο καλύτερος στο είδος του. Το ξέρει, το λέει και ο ίδιος, αλλά είναι η αλήθεια. Αν κάποιος παίκτης θέλει να γίνει κορυφαίος, θέλει να τον αναλάβει ο Ραζνάτοβιτς. Κι εκείνος όμως για να διατηρήσει φυσικά το καλό του όνομα δεν κάνει... εκπτώσεις στους παίκτες που αναλαμβάνει.

> Για τις ιστορίες του. Είναι ο άνθρωπος που αν ξεκινήσει να μιλάει για μπάσκετ, μπορεί να τελειώσει μετά από τέσσερα χρόνια. Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς έχει ζήσει τρομερά σκηνικά, κυρίως εκτός γηπέδων που σίγουρα θες να ακούσεις.

Έξι λόγοι που αξίζει να γνωρίσεις τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς

> Γιατί είναι αυτοδημιούργητος. Σίγουρα ιστορίες ανθρώπων που έφτασαν στην κορυφή μόνοι τους είναι ξεχωριστές. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Ραζνάτοβιτς. Μπορεί να τελείωσε τη νομική, αλλά δεν ήθελε να γίνει ένας απλός δικηγόρος. Λέγεται ότι λίγα χρόνια πριν τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας με την ομοσπονδία της χώρας και τους συλλόγους να "κοντρολάρουν" τα συμβόλαια ο Ντίβατς είχε την ιδέα τη δημιουργία ενός πρακτορείου εκπροσώπησης παικτών.

Έπεισε άλλους 4-5 μεγάλους παίκτες της εποχής να το δημιουργήσουν με απώτερο στόχο να προωθήσουν εκεί όλα τα ταλέντα της εποχής και όταν σταματούσαν οι ίδιοι το μπάσκετ να έχουν ένα σταθερό εισόδημα βασισμένο στα συμβόλαια των….διαδόχων τους! Έξυπνη ιδέα που μπήκε μπροστά και επικεφαλής οι παίκτες έβαλαν ένα καλό τους φίλο, μέτριο μπασκετμπολίστα που δεν είχε ποτέ προοπτικές να κάνει καριέρα. Καλά καταλάβατε… Τον έλεγαν Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Το τι έγινε και χάλασε ο συνεταιρισμός λίγοι το ξέρουν και ακόμη λίγοι μιλούν για αυτό! Ο Ραζνάτοβιτς υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχε την υποστήριξη που του είχαν τάξει, το εγχείρημα απέτυχε και ο ίδιος αποχώρησε για να δημιουργήσει την εταιρεία του τη BeoBasket.

> Για τον Βασίλη Σπανούλη. Tον ήθελε όσο τίποτα και τελικά κατάφερε να τον κλείσει και να τον απογειώσει. Μαζί του όμως απογειώθηκε κι εκείνος. Ο Ραζνάτοβιτς πήρε τον νεαρό Βασίλη Σπανούλη από το Μαρούσι και έκτοτε έχει... αλλάξει το μπάσκετ. Είναι ο καλύτερος πελάτης του γραφείου του.

Έξι λόγοι που αξίζει να γνωρίσεις τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Sport24.gr o Μίσκο, "Δεν πρέπει να ενοχλούνται με τον μάνατζερ που έφερε τον Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό! Μετά από αυτό, άλλαξε η ιστορία της ομάδας. Αυτή ακριβώς είναι η κίνηση που άλλαξε την ιστορία. Κανένας Ντάνστον, κανείς Χάινς. Ο Σπανούλης από τα πράσινα, στα κόκκινα. ΟΚ, ήμουν ο τύπος που το έκανε. Πιστεύω ότι το 90% των μάνατζερ δεν θα μπορούσε να το κάνει". Δεν έχει κι άδικο.

Όπως έχει πει χαρακτηριστικά και ο Πέρο Άντιτς, ένας ακόμη πελάτης του Ραζνάτοβιτς: ‘’Ο Μίσκο κάθε βράδυ πριν πέσει στο κρεβάτι, πλένει τα δόντια του, κάνει την προσευχή του και μετά πηγαίνει μπροστά σε μια φωτογραφία του Σπανούλη και λέει "Θεέ, μου να τον έχεις καλά"!

> Για τον χαρακτήρα του. Εντάξει δεν είναι και ο πιο κουλ άνθρωπος του κόσμου, αλλά η προσωπικότητά του είναι τέτοια που δεν περνάει απαρατήρητη. Του αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του και τα επιτεύγματά του και είναι παθιασμένος με αυτό που κάνει. Ζει για αυτό κι είναι ένας λόγος που έχει πετύχει.

Έξι λόγοι που αξίζει να γνωρίσεις τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς

"Το πιο σημαντικό για όλους είναι να αισθάνονται χαρούμενοι. Προσωπικά, νιώθω καλά όταν δουλεύω 12 ώρες τη μέρα, σε αυτή τη δουλειά, όταν βλέπω 300 ματς τον χρόνο, όταν ταξιδεύω πολύ. Κάποιος μπορεί να πει ότι είμαι τρελός, αφού κάνω 150 ταξίδια τον χρόνο. Σίγουρα είναι δύσκολο να το κάνεις, αλλά με κάνει χαρούμενο", έχει δηλώσει ο ίδιος.

> Για την ζωή του. Η ζωή του Ραζνάτοβιτς είναι γεμάτη με ταξίδια, συμβόλαια και παίκτες. Άλλοι την ζηλεύουν, άλλοι πάλι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν ούτε μια ημέρα να ζήσουν αυτό που κάνει. Εκείνος όμως το απολαμβάνει. Έχει κερδίσει πολλά χρήματα από το μπάσκετ και του αρέσει να επιδεικνύεται. Αγοράζει σπίτια και αυτοκίνητα. Ζει την ζωή έτσι όπως ακριβώς την ονειρεύτηκε.

Το κορυφαίο αθλητικό συνέδριο Game Changer in Sports επιστρέφει στις 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου θα δώσουν το "παρών".

Κλείσε θέση τώρα!

Μεγάλος Χορηγός του συνεδρίου είναι η εταιρεία STOIXIMAN.GR. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι η Globeone και η IRIS (Intelligent Research in Sponsorship). Επίσημος Αερομεταφορέας της εκδήλωσης είναι η AEGEAN. Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η Direction Business Network με τα Adbusiness, BusinessNews.gr, Advertising.gr. Επίσης το Sport24 και το Sport24 radio 103,3, καθώς και το περιοδικό All Star Basket.

News 24/7

24MEDIA NETWORK